Son dakika haberi! Asya ülkelerinde koronavirüs bilançosu açıklandı - Son Dakika
Dünya

Son dakika haberi! Asya ülkelerinde koronavirüs bilançosu açıklandı

Son dakika haberi! Asya ülkelerinde koronavirüs bilançosu açıklandı

Gelen son dakika haberlerine göre Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 642 bin 829'a yükseldi.

25.07.2020 10:18  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 642 bin 829'a yükseldi. Asya ülkelerinde virüsün merkez üssü haline gelen Hindistan'da virüs kaynaklı ölü sayısı 31 bin 425'e yükselirken; vaka sayısında yükselme yaşayan Pakistan'da ise son 24 saatte 1487 yeni vaka tespit edildi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 642 bin 829'a yükseldi. Asya'daki vaka sayıları da açıklandı. Asya ülkelerinde koronavirüs vaka sayısı artan ülkelerden Pakistan'da salgında enfekte kişi son 24 saatte 1487 artarak, toplam enfekte kişi sayısı 271 bin 887'ye yükselirken; son 24 saatte virüs nedeniyle 24 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam ölü sayısı 5 bin 787'ye çıktı. Öte yandan ülkede enfekte kişilerin arasından 236 bin 596 kişinin de iyileştiği belirtildi.

HİNDİSTAN'DA VAKA SAYISI 1 MİLYON 339 BİN 67Hindistan'da ise toplam vaka sayısı 1 milyon 339 bin 67'ye ulaştı. Ülkede virüs nedeniyle 31 bin 425 kişi hayatını kaybederken; enfekte kişilerin arasında bulunan 850 bin 295 kişinin ise iyileştiği açıklandı.SİNGAPUR'DA VAKA SAYISI 49 BİN 375 Singapur'da koronavirüs teşhisi konulan hasta sayısı toplamda 49 bin 375'e ulaşırken; toplamda 45 bin 172 kişinin iyileştiği bildirildi. Ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise son 24 saatte değişmeyerek 27 olarak kalmaya devam etti.ENDONEZYA'DA VAKA SAYISI 95 BİN 418Öte yandan Endonezya'da koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 4 bin 665 kişi hayatını kaybederken; ülkede toplamda 95 bin 418 kişinin enfekte olduğu ve bunların arasından 53 bin 945 kişinin iyileştiği açıklandı.FİLİPİNLER'DE TOPLAMDA 76 BİN 444 KİŞİ ENFEKTE

Filipinler'de ise salgında toplamda 76 bin 444 kişi enfekte oldu ve bunların arasından 24 bin 502 kişi iyileşti. Virüs nedeniyle toplamda 1879 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Son dakika haberi! Asya ülkelerinde koronavirüs bilançosu açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti
    16:29 DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti

    İngiltere (Demokratik Birlik Partisi) DUP lideri Jeffrey Donaldson, beklenmedik cinsel taciz suçlamaların ardından istifa etti. Parti, Jeffrey'nin başkanlığının yargı sürecinin sonucuna kadar askıya alındığını ve geçici parti lideri olarak Gavin Robinson'un atandığını duyurdu.

  • Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı
    16:26 Brezilya'da 33 Katlı Bir Binada Yangın Çıktı

    Brezilya'nın Recife kentinde inşaat halindeki 33 katlı bir binada çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangının binanın en üst katında başladığı ve tüm binayı sardığı belirtilirken, çevredeki binaların alevlerin yayılma riski nedeniyle tahliye edildiği bildirildi. Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı düşünülüyor.

  • Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı
    16:15 Tom Cruise'un eski eşinin röportajı ilişkiyi sonlandırdı

    Tom Cruise'un sosyetik Rus sevgilisi Elsina Khayrova ile ilişkisi sona ermesine rağmen, eski eşi Dmitry Tsetkov'un verdiği röportajın ilişkiyi sonlandırdığı iddia ediliyor. Cruise'un ekibi röportajın yayılmasından rahatsızlık duyuyor ve Cruise'un çekimlerde olduğu için eski eşinin olumsuz açıklamalarıyla uğraşmak istemediğini belirtiyor. Khayrova'nın ilişkinin tekrar alevlenmesi konusunda umutlu olduğu söyleniyor.

  • Rusya Müslümanları, terör saldırısında hayat kurtaran gençleri ödüllendirdi
    16:07 Rusya Müslümanları, terör saldırısında hayat kurtaran gençleri ödüllendirdi

    Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi, Moskova'da düzenlenen terör saldırısında 100'den fazla kişiyi kurtaran 15 yaşındaki Müslüman genç İslam Halilov'u Rusya Müslümanları 'Hizmet Madalyası' ile ödüllendirdi. Halilov, teröristlerin saldırı düzenlediği konser salonunda insanları tahliye ederek hayatlarını kurtarmıştı.

  • İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor
    15:48 İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor

    İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), bağışlanan cesetlerin başlarının kesilerek, doktorlara ve diş hekimlerine kozmetik işlemleri öğretmek için kullanıldığını ortaya çıkardı. Bu uygulama, bağışçıların son isteklerinin saygı görmemesiyle eleştiriliyor ve etik kuralların ihlal edilmesine yol açıyor.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.


Advertisement