Son dakika: 250 milyon dolarlık yatırımla ilgili protokol imzalandı - Son Dakika
Güncel

Son dakika: 250 milyon dolarlık yatırımla ilgili protokol imzalandı

Son dakika haber: Çerkeş Organize Sanayi Bölgesine Düzce Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından 250 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

29.09.2021 19:37  Güncelleme: 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çerkeş Organize Sanayi Bölgesine Düzce Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından 250 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

Çerkeş Belediyesinde yatırımla ilgili protokolün imzalanması amacıyla düzenlenen törende Düzce Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş hakkında sunum gerçekleştirildi.

Vali Abdullah Ayaz, burada yaptığı konuşmada, üretim ve istihdamın hem Türkiye hem de dünya için önemli olduğunu söyledi.

Çankırı'da hem istihdamı hem üretim seviyesini yukarıya taşıyacak her türlü yatırımın büyük önem taşıdığını vurgulayan Ayaz, "Yatırımcılarımızın atacağı her türlü adım bizim için çok kıymetli. Onların hiçbir sıkıntı yaşamadan ilimizdeki yatırımı gerçekleştirmeleri için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi taahhüt ediyorum." dedi.

AK Parti Çankırı Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da Çerkeş'in stratejik konumuna dikkati çekti.

Çankırı'da sanayileşmeye dönük her türlü atılımı desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirten Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

"Çerkeş, Şabanözü, Korgun, Yakınkent, bu organize sanayi bölgelerimize baktığımızda son dönemlerde yapılan büyük yatırımlarla 10 binin üzerinde vatandaşımızın, hemşehrimizin, işçi kardeşimizin evine ekmek götürdüğüne şahitlik ediyoruz. Bir taraftan Çerkeş'imiz, bir taraftan Kurşunlu'muz ve merkez ilçemiz dahil olmak üzere 12 ilçemizde Çankırı'mız gerçekten ihracat rekorları kıran bir noktaya geldi. Hem ekonomide, ticarette, sanayide hem kültürel anlamda, sosyal yönden Çankırı'mızın çehresi değişiyor."

AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu da Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı'nın göreve gelmesiyle Çerkeş'te büyük değişim ve dönüşüm gerçekleştiğini dile getirerek, "Bugüne kadar rakam olarak Çankırı'da en büyük yatırımlardan birisi, 2015'ten bugüne kadar olan süreçte Çankırı'da en büyük yatırımlardan birisi, Çerkeş'in de en büyük yatırımı diyoruz. 250 milyon dolar Çerkeş ilçemize hayırlı olsun." diye konuştu.

Belediye Başkanı Sopacı da Çerkeş Organize Sanayi Bölgesinde 11 fabrikanın faaliyet gösterdiğini, 8 fabrikanın da temeli atıldığını anlattı.

Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 1500 kişinin çalıştığını aktaran Sopacı, "Bizler ilçe halkı olarak sanayi ve ilçemizin gelişmesi için her türlü desteği vereceğiz. Buraya kurulan fabrikalar, fabrika sahibi değil, Çerkeş'in öz malıdır. Biz böyle görüyoruz ve her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Düzce Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş ile Belediye Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sopacı arasında yatırımla ilgili protokol imzalandı.

Son dakika: 250 milyon dolarlık yatırımla ilgili protokol imzalandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika: 250 milyon dolarlık yatırımla ilgili protokol imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da İnşaat İşçilerinin Kaldığı Konteynerlerde Çıkan Yangın Söndürüldü
    02:03 Adıyaman'da İnşaat İşçilerinin Kaldığı Konteynerlerde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Adıyaman'ın İndere köyü yakınındaki şantiyede işçilerin kaldığı konteynerde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sırasında işçiler hızlı bir şekilde tahliye edilirken, herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı. Vali Osman Varol, yangının çatıdaki elektrikten kaynaklandığını belirtirken, işçilerin diğer yatakhanelere yerleştirildiğini açıkladı. Olay yerine gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ve diğer yetkililer de incelemede bulundu.

  • İşçilerin kaldığı konteyner yatakhane alevlere teslim oldu
    01:59 İşçilerin kaldığı konteyner yatakhane alevlere teslim oldu

    Adıyaman'da kalıcı konutların yapıldığı bölgede işçilerin kaldığı konteyner yatakhanede çıkan yangın devam ediyor. Yangın sırasında içeride bulunan işçiler kendilerini dışarıya atarken, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu İftar Programına Katıldı
    01:50 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu İftar Programına Katıldı

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler'in Çeştepe Mahallesi'nde düzenlenen iftara katıldı. Çerçioğlu'na CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye başkan adayı Anıl Yetişkin eşlik etti.

  • Ankara'da bugün düzenlenecek 'Açık Yer Toplantısı' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
    01:49 Ankara'da bugün düzenlenecek 'Açık Yer Toplantısı' nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

    Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün Keçiören ilçesinde düzenlenecek olan 'Açık Yer Toplantısı' nedeniyle saat 12.00'den itibaren etkinlik sona erene kadar, Anavatan Caddesi'nin Kızlarpınarı Caddesi, Özyurt Caddesi ve Gülbaba Caddesi keşişimi ile buraya açılan sokaklar araç trafiğine kapatılacak.

  • Seyir halindeyken yanan tır küle döndü
    01:47 Seyir halindeyken yanan tır küle döndü

    Sakarya'nın Pamukova ilçesinde seyir halinde olan bir tırın elektrik arızası sonucu çıkan yangın sonucunda tırın kupası kullanılamaz hale geldi. Sürücü olayı yara almadan atlattı ve durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın sebebiyle bölgede trafik yoğunluğu oluştu ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Dörtyol'da çocuklar Süleymaniye Camisi'nde eğlenceli vakit geçiriyor
    01:41 Dörtyol'da çocuklar Süleymaniye Camisi'nde eğlenceli vakit geçiriyor

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aileleriyle teravih namazına gelen çocuklar, oyuncaklar ve süslemelerle donatılan Süleymaniye Camisi'nde hem oynayıp eğlenceli vakit geçiriyor hem de ramazanın manevi atmosferini soluyor. İftar sonrası aileleriyle camiye teravih namazı için gelen çocuklar, her akşam ilçe müftülüğü ile Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi lider ve gönüllü gençleri öncülüğünde düzenlenen etkinliklere katılıyor. Etkinliklerde çocuklara cami ve Kur'an-ı Kerim sevgisi aşılanması hedefleniyor. Dörtyol Müftüsü Kazım Ural, etkinlikte her gün yüzlerce çocuğun bir araya geldiğini belirterek, çocukların etkinlikler sayesinde camide daha fazla zaman geçirdiklerini ve geleceğin mimarı olan gençlerin hem camiye hem de cemaate alışma noktasında çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

  • LPG dolumu esnasında alev alan araçtaki 3 kişi yaralandı
    01:40 LPG dolumu esnasında alev alan araçtaki 3 kişi yaralandı

    Hatay'da bir akaryakıt istasyonunda LPG dolumu esnasında alev alan bir araçta bulunan 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti ve yangın akaryakıt istasyonuna sıçramadan söndürüldü. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı ve araç kullanılamaz hale geldi.

  • Sakarya'da tır yangını: Kupa küle döndü
    01:40 Sakarya'da tır yangını: Kupa küle döndü

    Sakarya'nın Pamukova ilçesinde D-650 Karayolu'nda seyir halinde olan bir tırın kupası alev aldı. Sürücü kendini dışarıya atarak yara almadan kurtulurken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Tırın kupası ise kullanılamaz hale geldi.

  • Hatay'da LPG dolumu esnasında araç yanarak 3 kişi yaralandı
    01:30 Hatay'da LPG dolumu esnasında araç yanarak 3 kişi yaralandı

    Hatay'ın Hassa ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen yangında, LPG dolumu esnasında alev alan bir otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek istasyona sıçramasını engelledi. Yaralılar ambulansla Hassa ilçe devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangın sonucunda araç kullanılamaz hale geldi.


Advertisement