Viyana'yı kana bulayan teröristin Türkiye'den sınır dışı edildiği ortaya çıktı - Son Dakika
Dünya

Viyana'yı kana bulayan teröristin Türkiye'den sınır dışı edildiği ortaya çıktı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Viyana saldırısını gerçekleştiren DEAŞ'lı terörist ile ilgili açıklamada bulundu. Söz konusu saldırganın 2019'da Hatay'da gözaltına alınarak sınır dışı edildiği ve teröriste ait bilgilerin de Avusturya makamlarıyla paylaşıldığı ortaya çıktı.

08.11.2020 16:37  Güncelleme: 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın başkenti Viyana'da meydana gelen terör saldırısında 4 sivil hayatını kaybederken, saldırganlardan biri polis tarafından etkisiz hale getirilmişti. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğini açıklamıştı.

SINIR DIŞI EDİLMİŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü, Avusturya'nın başkenti Viyana'da terör örgütü DEAŞ adına silahlı eylem gerçekleştiren Avusturya vatandaşı Kujtim Fejzulaı'nın, 18.09.2018 günü Hatay'da yakalanarak gözaltına alındığı, adli makamlarca sınır dışı edilmek üzere Hatay Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiği, 10.01.2019'da Avusturya'ya sınır dışı edildiği, şahsın örgütsel durumu ve girişimleri hakkındaki bilgilerin Avusturya makamları ile paylaşıldığı tespit edildiğini açıkladı.

EGM'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Avusturya'nın başkenti Viyana'da, 02.11.2020 günü saat 20.00 sıralarında Avusturya vatandaşı Kujtim Fejzulaı isimli şahsın DEAŞ terör örgütü adına gerçekleştirdiği silahlı eylemde dört kişi hayatını kaybetmiş, bazıları ağır olmak üzere yaklaşık 15 kişi yaralanmıştır. DEAŞ terör örgütü mensubu Kujtim Fejzulaı polisle girdiği çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmiştir."

Eylemci şahısla ilgili yapılan tetkikte, 01.09.2018 günü Avusturya/Viyana'dan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelerek ülkemize giriş yaptığı belirlendi.

HATAY'DA YAKALANDI

EGM açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele birimlerinin çalışmaları sonucu şahsın DEAŞ terör örgütüne katılmak amacıyla Suriye'ye geçeceğine ilişkin elde edilen bilgiler doğrultusunda 18.09.2018 günü Hatay'da yakalanarak gözaltına alındığı, 19.09.2018 günü sevk edildiği adli makamlarca sınır dışı edilmek üzere Hatay Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildiği, 10.01.2019'da Avusturya'ya sınır dışı edildiği ve şahsın örgütsel durumu ve girişimleri hakkındaki bilgilerin Avusturya makamları ile paylaşıldığı tespit edildi."

Viyana\'yı kana bulayan teröristin Türkiye\'den sınır dışı edildiği ortaya çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Viyana'yı kana bulayan teröristin Türkiye'den sınır dışı edildiği ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Tekin : Emniyeti tebrik ederim. Görüşmeyen başarıları bilinmeyen başarıları da taktir etmemiz lazım. 0 0 Yanıtla
  • sss: bizde olsa en az 80 kisi ölmüştü. şansa bak 0 0 Yanıtla
  • must: neden sınır dışı ediliyor fransa ya veya angiltere ye verilseydi 0 0 Yanıtla
  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement