Son dakika haberi | Güney Kore ve ABD'den Kuzey Kore'ye çağrı - Son Dakika
Politika

Son dakika haberi | Güney Kore ve ABD'den Kuzey Kore'ye çağrı

Son dakika haberi | Güney Kore ve ABD\'den Kuzey Kore\'ye çağrı

Son dakika politika haberine göre Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan tamamen arındırılması için Pyongyang'a verdiği taahhütlere sıkı sıkıya bağlı kalması noktasında çağrıda bulundu.

25.06.2020 13:46  Güncelleme: 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan tamamen arındırılması için Pyongyang'a verdiği taahhütlere sıkı sıkıya bağlı kalması noktasında çağrıda bulundu.

Güney Kore Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo ve ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Kore Yarımadası'nda barışın sağlanması ve nükleer silahlardan arındırılması için diplomatik çabaları desteklemeye ve Kuzey Kore'ye verdiği taahhütlere sıkı sıkıya bağlı kalması noktasında çağrıda bulundu. Jeong ve Esper, 1950-1953 Kore Savaşı'nın başlamasının 70. yılı dolayısıyla yayınladıkları ortak bildiride Kore Yarımadası'nın tamamen nükleer silahlardan arındırılması için çalışmayı taahhüt ettikleri belirtildi. Ayrıca bildiride, Eylül 2018'de yapılan Koreler arası görüşmeler ve Haziran 2018'de Singapur'da gerçekleştirilen ABD-Kuzey Kore zirvesi görüşmelerinin ardından yayınlanan ortak bildirileri uyum içinde yerine getirme çağrısında bulunuldu.

Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda Kuzey Kore yönetimine karşı propaganda amaçlı broşür ve balonların gönderilmesi iki ülke arasında yeniden gerilimin yaşanmasına neden olmuş, Kuzey ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin kötüleşmesinden kendini sorumlu tutan Güney Kore Birleşme Bakanı Kim Yeon-chul istifa etmişti. - SEUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Son dakika haberi | Güney Kore ve ABD'den Kuzey Kore'ye çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    13:37 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, CHP Parti Meclisi üyesi Turgay Özcan'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, çeşitli isimlerin ifadesi alınmıştı.

  • Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık: Pazar günü sandıkta Yomra'nın kazanımlarını koruyacağız
    13:34 Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık: Pazar günü sandıkta Yomra'nın kazanımlarını koruyacağız

    Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, görevde oldukları 5 yılda Yomra'nın çok önemli kazanımlar elde ettiğini belirterek, Pazar günü sandıkta Yomra'nın kazanımlarını koruyacaklarını söyledi.

  • Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Esnafları Ziyaret Etti
    13:33 Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Esnafları Ziyaret Etti

    Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, teşkilat üyeleriyle birlikte esnafları ziyaret ederek yeni dönem projeleri ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Başkan Dinçer, birlik ve beraberlik içerisinde şehir için çalışacaklarını belirtti.

  • Vahap Seçer, Karacailyas Mahallesi'nde halka seslendi
    13:32 Vahap Seçer, Karacailyas Mahallesi'nde halka seslendi

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Akdeniz İlçesi'ne bağlı Karacailyas Mahallesi'ni ziyaret etti. Seçer, halka adalet ve hizmet sözü verdi.

  • Cumhur İttifakı'nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer'den seçmene çağrı
    13:31 Cumhur İttifakı'nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer'den seçmene çağrı

    Cumhur İttifakı'nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, seçmene seslenerek, ilçeye en iyi hizmet edecek adayı seçmelerini istedi.

  • CHP Milletvekili Devlet Olanaklarıyla Seçim Kampanyasını Eleştirdi
    13:31 CHP Milletvekili Devlet Olanaklarıyla Seçim Kampanyasını Eleştirdi

    CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, iktidarın devlet olanaklarıyla seçim kampanyası yürütmesini eleştirdi. Halıcı, bakanların görevlerini yapmak yerine AKP ve MHP adaylarına oy istediklerini belirtti.

  • Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz Çandarlı'da Yurttaşlarla Buluştu
    13:31 Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz Çandarlı'da Yurttaşlarla Buluştu

    Dikili Belediye Başkanı ve CHP Adayı Adil Kırgöz, Çandarlı'da düzenlediği açık hava toplantısında yurttaşlarla buluştu. Yoğun katılımın olduğu buluşmada, Çandarlı'da tarihi bir güne tanıklık ettiklerini söyleyen Başkan Kırgöz, 5 yıllık görev süresince Çandarlı'da önemli hizmetler sunduklarını belirterek, 'Yeni dönem Çandarlımızın dönemi olacak' dedi.

  • İstanbul'da öldürülen kedinin adı Kırklareli'deki rehabilitasyon merkezine verildi
    13:23 İstanbul'da öldürülen kedinin adı Kırklareli'deki rehabilitasyon merkezine verildi

    İstanbul Başakşehir'de bir sitenin asansöründe öldürülen kedi Eros'un adı, Kırklareli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, merkezde düzenlenen törende Kırklareli Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını takip ettiğini belirtti. Özçağdaş, sokak hayvanlarının yaşamın bir parçası olduğunu vurgulayarak, tüm canlılara önem gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise Kırklareli'nin sokak hayvanlarına karşı duyarlı bir kent olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ise geçici hayvan barınağının adını Kedi Eros Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi olarak değiştirdiklerini açıkladı.


Advertisement