İran Dışişleri Bakanı Zarif: Azerbaycan'ın Karabağ'ı almasından mutluyuz
24.01.2021 21:27
Dağlık Karabağ savaşında Ermenistan'a verdikleri destekle hatırlanan İran, bugünlerde bölgede yakın ilişki gezilerine çıktı. Görüşmelerde Karabağ'ın alınmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Dışişleri Bakanı Zarif, "Bu topraklar Azerbaycan halkının hakkıdır. Yurtlarından edilmiş halkın tekrar Karabağ'a dönmelerine yardım etmek istiyoruz" dedi.
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bölge turu kapsamında gittiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de İran basınına açıklamalarda bulundu.
"AZERBAYCAN HALKININ TEKRAR KARABAĞ'A DÖNMELERİNE YARDIM ETMEK İSTİYORUZ"
Karabağ'ın kurtarılmasından mutluluk duyduklarını belirten Zarif, "Bu topraklar Azerbaycan halkının hakkıdır. Yurtlarından edilmiş Azerbaycan halkının tekrar Karabağ'a dönmelerine yardım etmek istiyoruz" dedi.
KARABAĞ'IN YENİDEN İNŞASI İÇİN YETKİLİLERLE GÖRÜŞECEKLER
Zarif, ayrıca işgalden kurtarılan Karabağ'ın yeniden inşası, güvenliği ve istikrarı gibi konularda da Azerbaycanlı yetkililer ile görüşeceklerini kaydetti.
YAKIN İLİŞKİLER İÇİN BÖLGE ÜLKELERİNİ ZİYARET EDECEK
Zarif, bölge ülkeleri ile yakın ilişkiler kurmak istediklerini de belirterek, " Rusya, Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye'yi de ziyaret edeceğim. Hem bölgesel konular hem de ikili ilişkiler bu ziyaretlerde ele alınacak" ifadesini kullandı.
Son Dakika
Türkiye semalarında ürküten görüntüler! Düşen göktaşı çok sayıda ilden görüldü
Liselerde yüz yüze sınavlar, 8 Mart'tan itibaren yapılacak
Rıdvan Dilmen'den çarpıcı iddia: Alanyaspor, Çağdaş Atan'ın görevine son vermeyi düşünüyor
Sevgilisini kaldıkları otel odasında boğazından ve başından bıçaklayarak öldürdü
Ebru Polat, sevgilisine ayağını öptürdüğü paylaşımı ile mide bulandırdı
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli'nin açılışında iki eksik bulup Bakan'ı uyardı
Mehmet Ali Erbil'den "Ekranlara geri dönecek misiniz?" sorusuna yürek burkan cevap
Safranbolu'da heyecan yaratan keşif! 2 bin 500 yıllık gizli geçit bulundu