Son dakika haberi! İzmir'deki şehitleri anma törenine kentte eğitim gören yabancı öğrenciler de katıldı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi! İzmir'deki şehitleri anma törenine kentte eğitim gören yabancı öğrenciler de katıldı

Son dakika haberi! İzmir\'deki şehitleri anma törenine kentte eğitim gören yabancı öğrenciler de katıldı

Son dakika gündem haberi... İzmir'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü kapsamında kentte eğitim gören bir grup yabancı öğrencinin de katılımıyla tören düzenlendi.

18.03.2021 12:05  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü kapsamında kentte eğitim gören bir grup yabancı öğrencinin de katılımıyla tören düzenlendi.

Kadifekale Hava Şehitliği'ndeki törende, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile şehit ve gazi dernekleri anıta çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulan ve şehitler için saygı atışı yapılan törende İstiklal Marşı okundu.

Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından "Çanakkale Destanı" ve "Mehmet Toprak Oldu" adlı şiirler seslendirildi.

Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Recep Doğru, vatan ve milletin ebedi varlığını, devletin bölünmez bütünlüğünü korumak, yurt içinde güvenlik ve asayişi sağlamak, yurt dışında çeşitli görevler ifa etmek için canını veren şehitleri şükranla andı.

Dünyada alınabilecek en değerli unvanın "şehitlik" olduğunu belirten Doğru, "Bugün sahip olduğumuz cennet vatan, kahraman atalarımızın her karış toprağını kanlarıyla sulayıp bize emanet ettikleri topraktır. Vatan bir toprak parçasıdır ama her toprak parçası vatan değildir." dedi.

Vali Köşger'in şehitlik anı defterini imzalamasının ardından İzmir Müftü Yardımcısı Rahmi Yiğit dua okudu.

Programın sonunda şehit mezarlarına karanfil bırakan protokol üyeleri, şehit aileleriyle sohbet etti. Vali Köşger'in yanına gelen şehit annesi Fatma Akdoğan, 2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan oğlu Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın adının, yaşadıkları sokağa verilmesini istedi.

Törene AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de katıldı.

Yabancı öğrencilerden şehitlere saygı

İzmir'de yükseköğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler de şehitleri anmak için şehitliğe gitti.

Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan ve aralarında Fildişi Sahili, Afganistan, Filistin, Pakistan, Bangladeş, Gürcistan'dan öğrencilerin bulunduğu grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla şehit mezarlarını ziyaret ederek, dua etti.

Afganistan uyruklu Zahira Sadiqyar, AA muhabirine İzmir'de gazetecilik alanında lisans öğrenimi gördüğünü söyledi.

Şehitlerin buradaki insanlar ve bu topraklar için hayatlarını verdiğini ifade eden Sadiqyar, onlar için dua etmek istediğini kaydetti.

Sadiqyar, şehitler olmasaydı kendisinin de eğitim için Türkiye'ye gelemeyeceğini anlatarak, "Eğer onlar olmasaydı belki Türkiye bu gücü alamayıp, beni buraya çağırmayabilirdi, ben de buraya burslu gelmeyebilirdim. Bizim ülkemizde de şehitler çok önemli. Onlar insanlık kahramanı. Onlar olmasa ben gazeteci olarak çalışamam." dedi.

Pakistanlı Shehneela Jamil de fizik alanında yüksek lisans için Türkiye'ye geldiğini, burada Türk kültürünü öğrenmek için çeşitli programlara, gezilere katıldığını ifade etti.

Türkiye ve Pakistan arasında güzel bir kardeşlik olduğunu vurgulayan Jamil, "Türkiye'nin tarihini öğrenmek istiyorum. Şehitlere çok saygı gösteriyoruz. İki ülke bir tarihi paylaşıyoruz. Bu sebeple bu, sadece sizin tarihiniz değil bizim de tarihimiz. Şehitler sadece sizin şehitleriniz değil, bizim de şehitlerimiz. Şehitler tarihimizdeki önemli bir parça." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi! İzmir'deki şehitleri anma törenine kentte eğitim gören yabancı öğrenciler de katıldı - Son Dakika

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.


Advertisement