Son dakika haberi! Japonya'da gözler yarında - Son Dakika
Politika

Son dakika haberi! Japonya'da gözler yarında

Son dakika haberi! Japonya\'da gözler yarında

Son dakika haberine göre Japonya'da Başbakan Shinzo Abe'nin sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etme kararı almasının ardından, iktidar partisi LDP'de yeni lider arayışı başladı.

31.08.2020 13:35  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japonya'da Başbakan Shinzo Abe'nin sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etme kararı almasının ardından, iktidar partisi LDP'de yeni lider arayışı başladı. Ülkenin yeni başbakanını da belirleyecek seçime dair detayların ise yarın netleşmesi bekleniyor.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin geçtiğimiz cuma günü sağlık sorunları nedeniyle istifa etme kararı aldığını açıklamasının ardından gözler ülkenin yeni başbakanının kim olacağı sorusuna çevrildi. Liberal Demokrat Parti (LDP) liderliğindeki koalisyonun parlamentoda çoğunluğa sahip olması nedeniyle başbakanlık görevini de üstlenecek olan yeni parti liderinin seçimi için Japonya'da siyasi kulisler hareketlendi. Adaylar arasında eski Savunma Bakanı Shigeru Ishiba, eski Dışişleri Bakanı Fumio Kishida ve mevcut Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga'nın isimleri öne çıkarken, seçimin nasıl yapılacağı da merak konusu oldu. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga seçim usulü ya da kendi adaylığı hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, yarın LDP kurmaylarının bir araya geleceği toplantıda lider seçim süreci ve adaylara dair detayların netleşmesi bekleniyor. LDP'nin yeni başkanlık seçimi için öne çıkan tarihin ise 14 Eylül olduğu ifade ediliyor.

Sürpriz karar

Japonya Başbakanı Shinzo Abe geçtiğimiz cuma günü sağlık sorunları nedeniyle istifa etme kararı aldığını açıklamış, Japon ve dünya kamuoyunda sürpriz olarak karşılanan hamlenin ardından iktidar partisi LDP ve Japonya'nın yeni liderinin kim olacağı sorusu gündeme gelmişti. Abe, yeni başbakan seçilene dek görevde kalacağını belirtmişti. - TOKYO

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Son dakika haberi! Japonya'da gözler yarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi
    22:25 Gençlik ve Spor Bakanı Fenerbahçe-Olympiakos maçını tribünden izledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final ikinci maçında Olympiakos karşılaşmasını tribünden takip etti. Bakan Bak, protokol tribünde yerini alarak müsabakayı izledi.


Advertisement