Son dakika haberi! Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi! Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz.

Son dakika haberi! Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz.

Son dakika haberler... Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşanların sayısı 34 milyon 667 bini, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 30 bini, iyileşenlerin sayısı 25 milyon 778 bini aştı.

02.10.2020 21:03  Güncelleme: 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşanların sayısı 34 milyon 667 bini, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 30 bini, iyileşenlerin sayısı 25 milyon 778 bini aştı.

Vaka sayıları ABD'de 7 milyon 515 bin, Hindistan'da 6 milyon 438 bin, Brezilya'da 4 milyon 849 bin, Rusya'da 1 milyon 194 bine ulaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, kendisi ile eşi Melania Trump'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyururken, New York borsası söz konusu açıklamanın ardından güne düşüşle başladı.

ABD'de Demokrat Başkan Adayı Joe Biden ve eşi Jill Biden'ın ise Kovid-19 testinin "negatif" çıktığı bildirildi.

Öte yandan, ABD Temsilciler Meclisi, Demokrat üyelerin hazırladığı salgının ekonomik etkileriyle mücadeleye yönelik 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketini onayladı.

Dünyanın en fazla turist alan üç ülkesinden biri olan İspanya'da, salgından dolayı ziyaretçi sayısında ortalama yüzde 83, turistlerin harcamalarında ise ortalama yüzde 85 gerileme yaşandı. Salgınının en yoğun görüldüğü Madrid özerk yönetimine giriş ve çıkışların kısıtlanmasıyla ilgili kararın bu akşamdan itibaren yürürlüğe gireceği açıklandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te spor salonu sahipleri ve sporseverler, salgın önlemleri kapsamında spor salonlarının kapatılmasına tepki gösterdi.

İsrail'de binlerce kişi, ilan edilen karantinaya rağmen Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin salgın krizini "kötü yönetmesine" karşı gösteri düzenledi.

Kırgızistan Koronavirüs ile Mücadele Karargahı, 1 Eylül'de ders başı yapan ilkokul öğrencileri arasında şu ana kadar virüs görülmediğini belirtti.

Singapur'un, 8 Ekim'den itibaren Avustralya ve Vietnam'dan yolcuların ülkeye girişine izin vereceği açıklandı. Öte yandan, Avustralya'da salgının merkezi haline gelen Victoria eyaletinden gelecek yolcuların bu izin kapsamına alınmadığı belirtildi.

Malezya'da bugün günlük vaka artışı 287 olarak açıklandı. Bu, ülkede salgının ilk görüldüğü 24 Ocak'tan bu yana en yüksek günlük artış oldu.

Slovenya'da da bugün 238 yeni vaka tespit edilirken, bu sayı günlük en yüksek artış olarak kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi! Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de Hat Sanatıyla Uğraşan Sanatçı, Eserlerini Gelecek Nesillere Aktarmak İstiyor
    11:24 Düzce'de Hat Sanatıyla Uğraşan Sanatçı, Eserlerini Gelecek Nesillere Aktarmak İstiyor

    Düzce'de gönül verdiği hat sanatında 13 yılda yaklaşık 500 eser ortaya koyan Ebubekir Altıok, ecdat yadigarı sanatı gelecek nesillere aktarmak istiyor. Altıok, geleneksele bağlı kalarak klasik eserlerin yanı sıra modern tasarımlar da yapmaktadır. Ayrıca, üniversite öğrencilerine ve genç nesillere hat sanatını öğretmeye çaba göstermektedir.

  • Beylikdüzü'nde Motosiklet Hırsızı Ayağı Alçılı Yakalandı
    11:24 Beylikdüzü'nde Motosiklet Hırsızı Ayağı Alçılı Yakalandı

    Beylikdüzü'nde bir motosikletin çalındığı ihbarı üzerine polis, güvenlik kamerası görüntülerinden ayağı alçılı hırsızı tespit etti ve yakaladı. Şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul'da markete giden kişinin otomobili gasbedildi, 2 şüpheli gözaltına alındı
    11:24 İstanbul'da markete giden kişinin otomobili gasbedildi, 2 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü'nde bir kişinin markete gitmek için park ettiği otomobili gasbettikleri iddia edilen 2 şüpheliyi yakaladı. Şüpheliler, araç sürücüsünün kız arkadaşını yolda indirdikten sonra otomobille kaçmıştı.

  • BM Sıfır Atık Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Manuel Moller'den Sıfır Atık Günü'nde önemli mesaj
    11:23 BM Sıfır Atık Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Manuel Moller'den Sıfır Atık Günü'nde önemli mesaj

    BM Sıfır Atık Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Manuel Moller, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nde danışma kurulunun vizyonunu ve 2030 hedeflerini AA Analiz için kaleme aldı. Moller, sıfır atık girişimlerinin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile bağlantılı olduğunu vurgulayarak, 17 hedefe ulaşmanın sürdürülebililik, yenilikçilik ve işbirliğine bağlılık gerektirdiğini belirtti.

  • Mudurnu'da çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    11:23 Mudurnu'da çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Şaban G'ye ait iki katlı evde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın hasara yol açtı.

  • Emine Erdoğan'ın çağrısına uydu 7 yıldır sitenin atıklarını ayrıştırıyor
    11:22 Emine Erdoğan'ın çağrısına uydu 7 yıldır sitenin atıklarını ayrıştırıyor

    Emine Erdoğan'ın çağrısına uydu 7 yıldır sitenin atıklarını ayrıştırıyor 'Sıfır Atık' projesi ile görev yaptığı sitedeki geri dönüşebilen atıkları toplayan Medet Gökmen herkese örnek oluyor Hem doğayı kirletmiyor, hem para kazanıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine...

  • Kağıthane'de Otomobil Bariyerleri Aşarak Elektrik Direğine Çarptı: 1 Ölü
    11:21 Kağıthane'de Otomobil Bariyerleri Aşarak Elektrik Direğine Çarptı: 1 Ölü

    Kağıthane'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, bariyerleri aşarak elektrik direğine çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Nurşah Kılınç hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Nurşah Kılınç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diş teknisyeni olan Kılınç için cenaze töreni düzenlendi ve son yolculuğuna uğurlandı.

  • Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası tribünleri anlamak
    11:19 Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası tribünleri anlamak

    Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve TRT spor yorumcusu Erdal Hoş, futbol ve tribünlerin sosyal bir olgu olduğunu ve şiddetle başa çıkmanın polisiye tedbirlerle mümkün olduğunu belirtiyor. Tribünlerin duyguya teslim olduğunu ve yöneticilerin bu duyguyu yönetmesi gerektiğini vurguluyor.

  • Selanik'te Türk toplumunun cami ve mezarlık talepleri
    11:19 Selanik'te Türk toplumunun cami ve mezarlık talepleri

    Yunanistan'ın ikinci ve önemli şehri Selanik'te yaşayan Türk toplumu, cami ve mezarlık gibi dini ihtiyaçlarının karşılanmamasından şikayetçi. Osmanlı dönemine ait camilerin müze olarak kullanılması ve mezarlık eksikliği, Türklerin ibadet ihtiyaçlarını karşılamasını zorlaştırıyor. Türk toplumu, kendi seçtikleri imamın bayram namazını kıldırmasını talep ediyor. Ayrıca, Selanik'te Türklerin mezarlığı bulunmaması nedeniyle vefat edenlerin uzak mesafelere götürülüp defnedilmesi sıkıntı yaratıyor.


Advertisement