Son dakika haberi... Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Kalecik'te kütüphane ve kültür merkezi açılışına katıldı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi... Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Kalecik'te kütüphane ve kültür merkezi açılışına katıldı Açıklaması

Son dakika haberi... Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Kalecik\'te kütüphane ve kültür merkezi açılışına katıldı Açıklaması

Son dakika habere göre Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bugün 57'si gezici olmak üzere 1264 kütüphanemiz ile Türkiye'nin her yerinde okuma alışkanlığını artırmak, güçlendirmek ve tüm insanlarımız için bilgiyi ulaşılabilir kılmak adına aralıksız çalışıyoruz.

26.10.2020 15:17  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bugün 57'si gezici olmak üzere 1264 kütüphanemiz ile Türkiye'nin her yerinde okuma alışkanlığını artırmak, güçlendirmek ve tüm insanlarımız için bilgiyi ulaşılabilir kılmak adına aralıksız çalışıyoruz." dedi.

Eski Ankara Garı'ndan hareket eden, yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak Karaelmas Ekspresi ile seyahate çıkan Ersoy, güzergah üzerindeki önemli kültür noktalarını ziyaret ederek, incelemelerde bulunuyor.

Bakan Ersoy'u seyahatin ilk durağı olan Kalecik'te Belediye Başkanı Duhan Kalkan karşıladı.

İlk olarak halk kütüphanesi ardından Kalecik Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Ersoy, yerel gastronomi çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Kalecik'teki kütüphane ve kültür merkezinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Ersoy, bütün dünyanın zorlu bir sürecin içinden geçtiğini, Kovid-19 salgını dolayısıyla birçok değişimi tecrübe ettiklerini, bu dönemi kurallara titizlikle uyarak yakın zamanda aşacaklarını söyledi.

Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak önlemleri maksimum seviyede tutuklarını, bir yandan da yeni normalde Türkiye'ye ve halka en iyi şekilde hizmet üretmeye devam ettiklerini, açılışını yaptıkları kütüphanenin de bu iradenin bir sonucu olduğunu vurguladı.

"Bugün 57'si gezici olmak üzere 1264 kütüphanemiz ile Türkiye'nin her yerinde okuma alışkanlığını artırmak, güçlendirmek ve tüm insanlarımız için bilgiyi ulaşılabilir kılmak adına aralıksız çalışıyoruz." diyen Ersoy, kütüphaneleri kitap okuma merkezleri olmaktan çıkararak, bilgiyle iç içe zaman geçirilebilecek yaşam alanları olarak tasarladıklarına değindi.

Ersoy, şunları kaydetti:

"Kalecik İlçe Halk Kütüphanemizin daha önce bulunduğu binanın hizmet açısından artık yetersiz kalması sebebiyle, 340 metrekare kullanım alanına sahip bu yeni mekanına taşınması kararını almıştık. Onarım ve tefriş çalışmalarının tamamlanmasıyla da 16 bin 697 kitaba sahip kütüphanemizin kapılarını açıyoruz. Hayırlı olmasını, tüm Kaleciklilere sağlıklı günlerde, layıkıyla hizmet etmesini temenni ediyorum. Belediyemizin bugün kültür merkezinin ilk etabını da hizmete aldığını memnuniyetle görüyorum. Bu merkezin sinema salonuna Sinema Genel Müdürlüğümüzce verilen teknik destek ile çorbada bizim de tuzumuzun bulunmasından mutluyuz. Belediyemizi Kalecik'e böyle bir eseri kazandırdığı için kutluyorum. İnşallah Kalecik'in sosyal hayatına güzel renkler katacaktır."

Açılışa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu da katıldı.

Bakan Ersoy, daha sonra Belediye Başkanı Duhan Kalkan'dan ilçenin gastronomisine ilişkin bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi... Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Kalecik'te kütüphane ve kültür merkezi açılışına katıldı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement