Sağlık Bakanı Koca, karantina evine yapılan misafir akına isyan etti: Koronavirüs pozitifleri ziyaret etmeyin - Son Dakika
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, karantina evine yapılan misafir akına isyan etti: Koronavirüs pozitifleri ziyaret etmeyin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da koronavirüs tanısı konmuş bir hastanın evine yapılan kalabalık misafir ziyaretine tepki gösterdi. Koca 20'ye yakın çift ayakkabının karantina evinin önündeki görüntüsünü paylaşarak, "Testi pozitif çıkan kişi, tıpkı hastanedeki hasta gibi görmelidir. Pozitifleri ziyaret etmeyin " dedi.

27.09.2020 21:53  Güncelleme: 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'daki karantina evinin onlarca kişi tarafından ziyaret edildiği fotoğrafı paylaşarak yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin izolasyon kurallarına uyması gerektiğini hatırlattı.

Koca, Twitter hesabından, izole olması gereken bir hastanın ziyaretçi kabul etmesine ilişkin fotoğrafı paylaştı. Hafif şikayetleri olup tedavisi evde yapılan veya semptomsuz ama izolasyon kuralına kesinlikle uyması gereken kişilerden bazılarının bu kurala uymadığı bilgisini aldıklarını aktaran Bakan Koca, "Testi pozitif çıkan kişi, bulaştırıcılık açısından kendini tıpkı hastanedeki hasta gibi görmelidir." ifadesini kullandı.

"VİRÜSE YAYILMA FIRSATI VEREN BİZİZ"

Fahrettin Koca, bir başka paylaşımında ise koronavirüse karşı kurallara uyulmasını isteyerek, "Virüse yayılma fırsatı veren bizleriz. Mücadelenin kurallarına ne kadar uyarsak, o kadar geriliyor." değerlendirmesini yaptı.

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Koca'dan izolasyon uyarısı Açıklaması

NE OLMUŞTU?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından bir türlü kurtulamadı. Türkiye'de ise birçok önleme ve uyarıya rağmen bazı vatandaşların kuralları hiçe sayması vaka sayılarındaki artışın temel nedeni olarak görülüyor. Son olarak Ankara'da, filyasyon ekipleri, karantina altındaki eve gidince gördükleri manzara karşısında neye uğradıklarını şaşırdı. Kapının önünde yaklaşık 20 çift ayakkabı ile karşılaşan ekipler, evde bulunan 20'ye yakın kişiyi uyardı.

ÇOCUK AYAKKABISI DA VARDI

Koronavirüse yakalanan bir vatandaşın evde olup olmadığını kontrole giden ekipler kapıda, aralarında çocuk ayakkabıların da olduğu 30 çifte yakın ayakkabı ile karşılaştı. Kapıyı çalan ekipler içerde virüs taşıyan kişi ile birlikte 20'ye yakın kişinin olduğunu tespit etti. İçeride bulunanlar kişiler kendilerini karantinaya almaları gerektiği konusunda uyarıldı .

Sağlık Bakanı Koca, karantina evine yapılan misafir akına isyan etti: Koronavirüs pozitifleri ziyaret etmeyin
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Sağlık Bakanı Koca, karantina evine yapılan misafir akına isyan etti: Koronavirüs pozitifleri ziyaret etmeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement