Şehit arkadaşının fotoğrafını 47 yıldır kalbinde taşıyor - Son Dakika
Güncel

Şehit arkadaşının fotoğrafını 47 yıldır kalbinde taşıyor

Şehit arkadaşının fotoğrafını 47 yıldır kalbinde taşıyor Malatya'da yaşayan 67 yaşındaki Ekrem Aydoğmuş, Kıbrıs Barış Harekatı'nda omuz omuza savaşırken şehit düşen arkadaşı Hüseyin Süngü'nün fotoğrafını 47 yıldır cüzdanında taşıyor.

23.09.2021 10:32  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit arkadaşının fotoğrafını 47 yıldır kalbinde taşıyor

MALATYA - Malatya'da yaşayan 67 yaşındaki Ekrem Aydoğmuş, Kıbrıs Barış Harekatı'nda omuz omuza savaşırken şehit düşen arkadaşı Hüseyin Süngü'nün fotoğrafını 47 yıldır cüzdanında taşıyor.

Gazi Ekrem Aydoğmuş, 1974'te Barış Harekatı'nda kahramanca savaştı. Aydoğmuş, harekatta omuz omuza savaştığı arkadaşlarını Şehit verdi. Kahraman gazi, şehit verdiği arkadaşlarını da hiç unutmuyor ve Şehit Hüseyin Süngü'nün fotoğrafını da 47 yıldır yanından ayırmıyor.

"Ben onunla gurur duyuyorum, sürekli hatırımda, kalbimde taşıyorum"

Zorlu harekat koşullarından ve yaşadıklarından bahseden Aydoğmuş, Şehit düşen arkadaşının kalbinde taşıdığını belirterek "Savaş olmasa bile ben Kıbrıs Türk Kuvvetler Alayı'nın özel seçilmiş askeriydim. Savaş olmasa da ben Kıbrıs'a gidecektim. Savaş erken başladığı için Biz 20 Temmuz sabahı ana anavatandan yavru vatana şafakla beraber indik ve taarruza başladık. Taarruz emrini verilince hem karadan hem havadan destekli uçaklarımız, tanklarımız, toplarımızın desteğiyle Gönyeli Ortaköy'den kolejin oraya kadar taarruza geçtik. Hüseyin Süngü ismindeki arkadaşım Aydın Sökeli. Savaştayken 1 yaşında çocuğu vardı. Taarruz bittikten sonra tekmil veriyoruz kim var kim yoktur diye. Ben tekmili verdim komutanıma nöbetimde vukuat yoktur dedim. Hüseyin'e seslendim. Elimi attım ki beyninde mermi var, şehit düştü. Ben onunla gurur duyuyorum, sürekli hatırımda, kalbimde taşıyorum. Eşyalarımız kaybolmuştu, kaybolduğu halde ben Kıbrıs'ı altüst ettim, aradım, taradım cüzdanı buldum. Arkadaşım hala göğsümde taşıyorum." İfadelerini kullandı.

Şehit arkadaşının fotoğrafını 47 yıldır kalbinde taşıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit arkadaşının fotoğrafını 47 yıldır kalbinde taşıyor - Son Dakika

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement