Son dakika haberi | Şentop, Güneydoğu Asya Uluslar Birliğine üye ülkelerin büyükelçilerini kabul etti - Son Dakika
Politika

Son dakika haberi | Şentop, Güneydoğu Asya Uluslar Birliğine üye ülkelerin büyükelçilerini kabul etti

Son dakika haberi | Şentop, Güneydoğu Asya Uluslar Birliğine üye ülkelerin büyükelçilerini kabul etti

Son dakika politika haberi... TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Koronavirüs salgını, sadece kendisini, kendi halkını düşünen ülkeleri değil, bütün dünyayı, insanları düşünen bir anlayışın öne çıkması gerektiğini bize göstermiş oldu.

29.06.2020 16:49  Güncelleme: 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Koronavirüs salgını, sadece kendisini, kendi halkını düşünen ülkeleri değil, bütün dünyayı, insanları düşünen bir anlayışın öne çıkması gerektiğini bize göstermiş oldu." dedi.

Şentop, Türkiye'nin "Sektörel Diyalog Ortağı" olduğu Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Ankara Komitesi Başkanı Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhamad İkbal'in görevini yarın Filipinler'e devredecek olması nedeniyle üye ülkelerin büyükelçilik düzeyindeki temsilcileriyle bir araya geldi.

Şentop, İkbal ile yaptığı baş başa görüşmenin ardından ASEAN'ın Ankara Komitesi toplantısına katıldı.

Meclis Başkanı Şentop, burada yaptığı konuşmada, zor bir sürecin ardından Birlik üyelerinin büyükelçilerini TBMM'de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şentop, bütün dünyanın, bugüne kadarki uluslararası ilişkiler dahil olmak üzere, birçok alanda paradigmaları gözden geçirmesi gerektiği bir dönemi yaşadığını belirterek küreselleşmenin sadece paranın, malların, insanların dünyayı dolaşması anlamına gelmediğini, aynı zamanda salgınların, virüslerin de küreselleştiği bir dönemin yaşandığını söyledi.

Bu dönemde milletlerarası, devletler arası dayanışmanın, yardımlaşmanın, birlikte hareket etmenin öneminin ortaya çıktığını vurgulayan Şentop, Türkiye'nin salgınla mücadelede yürüttüğü çalışmalara işaret etti.

Şentop, "Türkiye olarak salgına karşı mücadeleyi başarıyla yürüttük. Dünyanın birçok ülkesiyle dayanışma içerisinde hareket ederek elimizden geldiği kadar yardımda bulunmaya gayret ettik. Bu salgın, sadece kendisini düşünen, sadece kendi halkını düşünen ülkeleri değil, bütün dünyayı, insanları düşünen bir anlayışın öne çıkması gerektiğini bize göstermiş oldu. Bu bakımdan en köklü uluslararası iş birliği platformu olan ASEAN'ın da bu anlamda benzeri, bölgesel kuruluşlarla önemi daha fazla anlaşılır hale geldi." diye konuştu.

ASEAN'ın Ankara Komitesi toplantısına, Bruney Büyükelçisi Shafiee Kassım, Filipinler Büyükelçisi Raul Hernandez, Singapur Büyükelçisi Jonathan Tow, Tayland Büyükelçisi Phantipha Lamsudha Ekarohit, Vietnam Büyükelçisi Tuyen Tran Quang, Kamboçya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sophea Heng, Malezya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Arhan Shah Anuar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Son dakika haberi | Şentop, Güneydoğu Asya Uluslar Birliğine üye ülkelerin büyükelçilerini kabul etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement