Son dakika haberi: SPOR 30 yıl aradan sonra şampiyon olan Liverpool'da büyük coşku - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi: SPOR 30 yıl aradan sonra şampiyon olan Liverpool'da büyük coşku

Son dakika gelişmesine göre 30 yıl aradan sonra şampiyon olan Liverpool'da büyük coşkuKlopp: Bu şampiyonluk sizin içinCEO Moore: Olağanüstü bir başarıHenderson: Tarif etmek imkansızTrent Alexander-Arnold: Şampiyonluk hep hayalimizdiGonca YAĞCI/LONDRA, (DHA) - Premier Lig'de dün akşam Stamford Bridge'de oynanan...

26.06.2020 18:02  Güncelleme: 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 yıl aradan sonra şampiyon olan Liverpool'da büyük coşku

Klopp: Bu şampiyonluk sizin için

CEO Moore: Olağanüstü bir başarı

Henderson: Tarif etmek imkansız

Trent Alexander-Arnold: Şampiyonluk hep hayalimizdi

Gonca YAĞCI/LONDRA, (DHA) - Premier Lig'de dün akşam Stamford Bridge'de oynanan maçta, Manchester City'nin Chelsea'ye 2-1 mağlup olmasıyla 30 yıl aradan sonra ilk şampiyonluğuna ulaşan Liverpool'da büyük sevinç ve coşku var. Kırmızılar'ın yıllar süren hasretini dindiren teknik direktör Jürgen Klopp, şampiyonluğu taraftarlara armağan etti.

Liverpool'un Premier Lig'deki en yakın takipçisi Manchester City, 31'inci hafta karşılaşmasında dün akşam konuk olduğu Chelsea'ye 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Manchester City puanını 63'e çıkarırken, 86 puanla zirvede yer alan Liverpool bitime 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Ligdeki 30 yıllık şampiyonluk özlemi sona eren Kırmızılar, büyük sevinç yaşadı.

Liverpool'un yüzünü yıllar sonra güldüren ve Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşan ilk Alman teknik adam olan Jürgen Klopp ile öğrencileri duygularını kulübün internet sitesinden paylaştı.

"BU ŞAMPİYONLUK SİZİN İÇİN"

Kırmızılar'ın 53 yaşındaki teknik patronu Klopp, taraftarlara seslenerek, "Bu şampiyonluk sizin için" dedi. Klopp, duygularını şöyle dile getirdi:

"Çok rahatladım, mutluyum, gururluyum. Oyuncularımla bundan daha fazla gururlu olamazdım. Machester City - Chelsea maçını birlikte izledik. Futbol oynamak istiyoruz ve yeniden oynayabileceğiz. Maçın son saniyelerini saymaya başladık ve sonra sonuç... Tarif edemiyorum. Gerçekten harika bir andı. Böyle bir şeyi hayal edemezdim geçen yıldan önce asla tahmin edemezdim..."

CEO MOORE: OLAĞANÜSTÜ BİR BAŞARI

Kulübün CEO'su Peter Moore ise Jürgen Klopp'u, tüm oyuncuları ve personeli tebrik etti. Moore, takımın böylesine rekabetçi bir ligde yüksek bir puanla şampiyon olmasını 'olağanüstü' olarak nitelendirdi. Peter Moore, "Takım olarak şampiyonluğa hasrettik. Bu hasret 30 yıl sonra bitti. Hedeflerimizi büyüttük. Daha baskın bir Liverpool takımı izleyeceksiniz" diye konuştu.

HENDERSON: TARİF ETMEK İMKANSIZ

Takım kaptanı Jordan Henderson da şampiyonluğun harika bir duygu olduğunu belirterek, "Harika! Tanımlamak gerçekten çok güç doğruyu söylemek gerekirse. Ancak bitiş düdüğünden sonra harika bir duyguydu. Özellikle tüm arkadaşlarımla ve çalışanlarla bunu paylaşmak, bu sonuca ulaşmak gerçekten çok rahatlatıcı, aynı zamanda da harika bir duygu. Tarif etmek zor. Liverpool'un küllerinden yeniden doğduğunu göstermiş olduk" ifadelerini kullandı.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD: ŞAMPİYONLUK HEP HAYALİMİZDİ

Takımın 21 yaşındaki yıldızı Trent Alexander-Arnold ise şunları kaydetti:

"Takım olarak bunu yapabileceğimizi düşündük ancak günün sonunda nasıl yaptığımızla ilgilenmedik. Premier Lig'in şampiyonuyuz ve bundan gurur duyuyorum. Bu, her zaman hayal ettiğimiz bir şeydi. Taraftarlarca sanırım bu her zaman hatırlanacak."

Son dakika haberi: SPOR 30 yıl aradan sonra şampiyon olan Liverpool\'da büyük coşku
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi: SPOR 30 yıl aradan sonra şampiyon olan Liverpool'da büyük coşku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü
    11:41 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'daki temasları sırasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve Avrupa'da ve Ege'nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini belirtti. Özel ise Türkiye'nin soluyla Yunanistan'ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması gerektiğini vurguladı. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini ifade etti.

  • Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi
    11:38 Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 49 öğrenciden 45'i taburcu edildi. Öğrenciler, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili inceleme başlattı. Aydın Valiliği ise okullara ikinci bir emre kadar etkinlik düzenlememe talimatı verdi.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi
    11:38 Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi

    Samsun'un Yakakent ilçesinde bir ikamette yapılan operasyonda, 2 adet silah ve mermiler ele geçirildi. Ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü, 195 tabanca fişeği, kurusıkı tabanca ve 25 kurusıkı tabanca fişeği bulunan olayla ilgili bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise aylık olarak yüzde 0,6 arttı.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor
    11:35 Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor

    Kuzey Afrika asıllı Fransız Chedy el Tabaa, dünya genelinde soykırım gibi insan hakları ihlalleri ve çevreye ilişkin konular nedeniyle boykot edilen ürün ve firmalar hakkında tüketicileri Türkçe dahil 7 dilde bilgilendiren Boycott X uygulamasını geliştirdi. Uygulama, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki krizin ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının desteklendiği, insan haklarının ihlal edildiği, çevre kirliliğine neden olunduğu veya hayvanlara eziyette bulunulduğu gerekçesiyle boykot edilen ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veriyor.

  • Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı
    11:34 Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan bir minibüs ile karşı yönden gelen bir kamyonet çarpıştı. Kazada hafif yaralanan 9 öğrenci, ilçedeki devlet hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

  • İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
    11:33 İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.


Advertisement