Son dakika haberi | TOKİ Başkanı Bulut: Yerel yönetimlerle iş birliği halindeyiz - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi | TOKİ Başkanı Bulut: Yerel yönetimlerle iş birliği halindeyiz

Son dakika haberi | TOKİ Başkanı Bulut: Yerel yönetimlerle iş birliği halindeyiz

Son dakika haberler: TRABZON'da yapımı süren kentsel dönüşüm ve millet bahçeleri proje çalışmalarını inceleyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, "Trabzon'un genelinde 4 milyara liraya yakın yatırım yaptık. Duracak mıyız? Durmayacağız. Bu hizmetler ya tamamlandı ya da şu anda devam ediyor.

16.12.2020 13:49  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
TRABZON'da yapımı süren kentsel dönüşüm ve millet bahçeleri proje çalışmalarını inceleyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, " Trabzon'un genelinde 4 milyara liraya yakın yatırım yaptık. Duracak mıyız? Durmayacağız. Bu hizmetler ya tamamlandı ya da şu anda devam ediyor.  Doğusundan batısına, yerel yönetimlerle iş birliği halindeyiz" dedi.

Kente gelen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve beraberindeki heyetle, Trabzon'da yapımı süren Çömlekçi Mahallesi Kentsel dönüşüm projesi ve yıkılan Hüseyin Avni Aker Stadyumu alanına inşa edilecek Millet Bahçesi şantiyelerinde incelemelerde bulundu, çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

'DURMAYACAĞIZ'

TOKİ tarafından, Çömlekçi Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler veren TOKİ Başkanı Bulut, projenin şehrin kentsel ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti. Bulut, "Yaptığımız revizyonlarla beraber 132 konut inşaatı, 20 dükkan ve 1 tane de otel inşa ediyoruz. Ama sıradan değil marka bir oteli buraya yapıyoruz. İhtiyaç olan otopark alanını da ilave edip 500 gün gibi bir sürede bu projeyi tamamlamak istiyoruz. Duracak mıyız? Durmayacağız. Burası 3 hektarlık bir alan. İkinci etap var. İkinci etap daha çok tescilli yapıların bulunduğu, bu kadar yapılaşmanın olmayacağı ama ortaya güzelliklerin çıkacağı bir proje olacak. Bunun da çalışmalarına başladık. 'Türkiye'nin en iyi mimarları ile bu projeyi şekillendirelim' dedik. Bu manada da projemiz taslak hale geldi. Önümüzdeki süreçte hem kamulaştırma hem de belediyemizin yıkım çalışmalarının devam etmesiyle ve tamamlanmasıyla beraber de ikinci etaba geçeceğiz" dedi.

'2 AY İÇERİSİNDE BİTİRİR VE HİZMETE AÇARIZ'

Hüseyin Avni Aker eski stadının olduğu bölgede yapımı süren Trabzon Millet Bahçesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Bulut, projenin 1'inci etabının 2 ay içerisinde hizmete açılacağını duyurdu. Bulut, "Hastanesinden stadyumuna sosyal konutundan millet bahçelerine kadar Trabzon'a yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'deki 19 stadyum finansmanı sağlamak için bize devredilmişti. Nihayetinde Sayın Cumhurbaşkanımızın 81 ile 81 millet bahçesi talimatından yola çıkarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katkılarıyla merkezdeki bütün stadyumları millet bahçelerine çevirdik. Avni Aker'de nasıl olsun diye tartıştığımız alanlardan biriydi. Sayın Zorluoğlu'nun aday olduğu dönemde yaptığımız toplantıda buranın millet bahçesi olmasına karar verdik. Burası 54 bin metrekarelik ilk etaptaki bir millet bahçesi. Süratle burada insanların ihtiyaçlarını karşılayacak, millet bahçesinin olmazsa olmazı kütüphanesi, kafeteryası, yürüyüş yolları, göletleri gibi bütün üniteler yer aldı. Millet bahçesinin birinci etabını 2 ay içerisinde bitirip, hizmete açarız" diye konuştu.

'MİLLET BAHÇESİNDE TRABZONSPOR FARKI'

Trabzon'daki Millet Bahçesi'nin farkı olduğunu da kaydeden Bulut "Tabi ki buranın bir farklılığı var. Trabzonspor'u var. O farkındalığı yaşatacak, o şampiyonluk coşkularının yaşandığı tribünü anıt tribün olarak inşa ettik. Trabzonspor'un mazisini de zaman tüneli ile birleştirerek bir proje ortaya koyduk. Sayın Başkanımız Murat Zorluoğlu da bu alan içerisine bir buz pisti, yaklaşık 400 metrekarelik bir alan yapıyorlar. Burası tamamlandığı zaman bütün vatandaşlarımız gelip burayı kullanacaklar. Bizim istediğimiz bir şey var, o da bu tribünlerin bir gün hakkını vermek ve inşallah şampiyonlukları görmek" ifadelerini kullandı.

'TRABZON'A 4 MİLYAR LİRAYA YAKIN YATIRIM YAPTIK'

TOKİ Başkanı Bulut, kente 4 milyar liraya yakın yatırım yaptıklarını da söyleyerek, "Trabzon peyniri ile lahanası, fındığı, çayının demiyle çok çok farklı bir şehir. Trabzon kupalarıyla, kupasız şampiyonluklarıyla, bordosu mavisi ile bambaşka bir şehir. Kısaca çok sevdiğimiz bir şehir Trabzon. Trabzon'da biz okulda okurken Trabzon'un ilçelerini sormayan coğrafya öğretmenini öğretmen olarak görmezdik. Bilmiyor derdik herhalde Trabzon'un kazalarını. Trabzon'un ilçeleri 18'e çıktı. Tüm ilçelerde izlerimiz var TOKİ olarak. Trabzon'un tüm genelinde 4 milyar liraya yakın yatırım yaptık.  Bu hizmetler ya tamamlandı ya da şu anda devam ediyor.  Bütün doğusundan batısına, yerel yönetimlerle iş birliği halindeyiz" ifadelerinde bulundu.


- Trabzon
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi | TOKİ Başkanı Bulut: Yerel yönetimlerle iş birliği halindeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.


Advertisement