Son dakika haberleri | Yeşilli'de vatandaşların 'kentsel dönüşüm' tepkisi - Son Dakika
3.Sayfa

Son dakika haberleri | Yeşilli'de vatandaşların 'kentsel dönüşüm' tepkisi

Son dakika habere göre Yeşilli'de vatandaşların 'kentsel dönüşüm' tepkisi Mardin'in Yeşilli ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar sürerken, anlaşma yapmayan vatandaşlar, zor kullanılarak evlerinden çıkarıldıklarını, evlerinden çıkmamakta ısrar edenlerin elektriklerinin kesildiğini öne sürdü.

07.04.2021 08:58  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilli'de vatandaşların 'kentsel dönüşüm' tepkisi

MARDİN - Mardin'in Yeşilli ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar sürerken, anlaşma yapmayan vatandaşlar, zor kullanılarak evlerinden çıkarıldıklarını, evlerinden çıkmamakta ısrar edenlerin elektriklerinin kesildiğini öne sürdü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Yeşilli Belediyesince ortaklaşa gerçekleştirilen Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamına daha önce Tepebaşı ve Gül Mahallelerinde tespit edilen evlerde yıkım devam ediyor. Bazı vatandaşlar ile ilçe belediyesi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle çalışmalar ağır sürürken belediyenin projeyi istemeyip evlerden çıkmayan vatandaşları zor kullanıp evlerinden çıkardığı evlerinden çıkmayan bazı vatandaşların ise elektrikleri kesilerek evini terk etmeye zorlandığı öne sürüldü. Belediye ile herhangi bir anlaşma yapmamasına rağmen evinden zor kullanılarak çıkarılmak istediğini savunan Gazi Bat, "Suçsuz ve sebepsiz yere elektriğimi kestiler. Evimi yıkmak istiyorlar. 10 çocuğum var. Benimle herhangi bir anlaşmada yapmamış. Ama evimi zorla yıkmak istiyor. Kime gidiyorsak hepsi bize her şey Yeşilli Belediyesindedir. Belediyeye gidiyoruz resmi bir evrakları bile yok. Elektriklerimizi kestiler şu an elektriksiz yaşıyoruz" dedi.

Mağdur olan bazı mahalle sakinleri sokağa dökülüp yetkilileri göreve davet ederken Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir'i ise istifaya davet etti.

Öte yandan 3 yıl önce yine belediye ile anlaşmayan bazı vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ziyareti sırasında belediyeyi protesto etmişti. Belediyeyi protesto eden vatandaşları dinleyen Bakan Kurum, devletin ve Bakanlığın, halkın istemediği hiçbir projeyi onaylamayacağını ifade ederek vatandaşları protestosundan vazgeçirip ilçe belediye başkanını çalışmalarda herhangi mağduriyetin oluşturulmaması konusunda uyarmıştı.

Son dakika haberleri | Yeşilli\'de vatandaşların \'kentsel dönüşüm\' tepkisi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Son dakika haberleri | Yeşilli'de vatandaşların 'kentsel dönüşüm' tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Beyşehir'de 5 Katlı Apartmanın Çatı Katında Yangın Çıktı
    15:39 Konya Beyşehir'de 5 Katlı Apartmanın Çatı Katında Yangın Çıktı

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartmanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni olarak yıldırım düşmesi değerlendirildi. Yangın sırasında evde kimsenin olmadığı ve mutfak eşyalarının zarar gördüğü belirtildi.

  • Marmaris'te Fırtına ve Hortumun Etkisi Güvenlik Kameralarına Yansıdı
    15:27 Marmaris'te Fırtına ve Hortumun Etkisi Güvenlik Kameralarına Yansıdı

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün gece başlayan ve bugün sabaha karşı etkisini gösteren fırtınanın ardından çıkan hortum sebebiyle Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerinde meydana gelen hasar anı güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Hortum sonrasında yaşanan olaylarda yaralanma olmazken, güvenlik kameralarının görüntülerinde fırtınanın şiddeti, hortumun gelerek ortalığı yıkması ve yağmurun şiddeti yer aldı.

  • Samsun polisi uyuşturucu taciri 4 şüpheliyi suçüstü yakaladı
    15:08 Samsun polisi uyuşturucu taciri 4 şüpheliyi suçüstü yakaladı

    Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Körfez Mahallesi'nde şüpheli davranışlar sergileyen 5 kişiyi kontrol etti. Bir kişi kaçarken 47.62 gram esrar maddesi bulundu. Diğer 4 şüpheliye ise 26 bin 550 TL kağıt para ele geçirildi. H.Y., D.A., K.S. ve Y. F. G. hakkında uyuşturucu madde ticareti suçundan soruşturma başlatıldı.


Advertisement