Son dakika haberi... Yılda 4 bin ton atık geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi... Yılda 4 bin ton atık geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor

Son dakika haberi... Yılda 4 bin ton atık geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor

Son dakika haberler: Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülen Geri Dönüşüm Çalışması kapsamında her yıl kaynağından ayrı toplanan 4 bin ton ambalaj, yağ, cam, pil, elektronik, tekstil ve sebze meyve atıkları geri dönüşümle yeniden ekonomiye kazandırılıyor.

14.04.2022 12:03  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülen Geri Dönüşüm Çalışması kapsamında her yıl kaynağından ayrı toplanan 4 bin ton ambalaj, yağ, cam, pil, elektronik, tekstil ve sebze meyve atıkları geri dönüşümle yeniden ekonomiye kazandırılıyor.

Beyoğlu Belediyesi tarafından doğal kaynakların korunması amacıyla 2007 yılında başlatılan 'Geri dönüştürülebilir malzemelerin toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması' çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında daha da genişletilen çalışma kapsamında, ilçenin farklı noktalarındaki meydanlara, sokaklara, işyerlerine ve evlere yeni atık toplama üniteleri yerleştirildi. Lisanslı firmalarla iş birliği yapılarak kaynağından ayrı toplanan ambalaj, yağ, cam, pil, elektronik, tekstil ve sebze meyve atıkları geri dönüşüme kazandırılıyor.

YILDA 4 BİN TON ATIK EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Beyoğlu'nda israfı önlemek amacıyla titizlikle yürütülen geri dönüşüm çalışmaları kapsamında her yıl ortalama 2 bin 500 ton ambalaj atığı, bin 100 ton cam atığı, 150 ton tekstil atığı, 220 ton bitkisel yağ atığı ve 12 ton elektronik atık kaynağından ayrı toplanarak yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Geri dönüştürülmek için toplanan atıkların genel toplam miktarı ise yıllık yaklaşık 4 bin tonu buluyor. Ayrıca ilçede kurulan semt pazarlarındaki atık sebze ve meyve atıkları da toplanarak Beyoğlu Belediyesi 1'inci Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Kompost-Solucan Gübresi Üretim Tesisi'nde gübreye dönüştürülüyor.

İLÇEDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ KAZANDIRILIYOR

Geri dönüşüm çalışmalarıyla 250 bin nüfusun altında Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazanan öncü belediyelerden birisi olan Beyoğlu Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sıfır Atık Projesinin en önemli basamağı olan eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında Sıfır Atık ve Çevre Eğitimi Projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında çocuklara erken yaşlarda geri dönüşüm ve çevre bilinci kazandırılması amacıyla ilçede bulunan ilk ve ortaokul öğrencilerine Beyoğlu Belediyesi 1'inci Sınıf Atık Getirme Merkezi'nde eğitim veriliyor. Eğitimler Sıfır Atık Oyun Parkurunda birbirinden renkli oyunlarla daha da pekiştiriliyor. Devam eden eğitimler neticesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılı içerisinde toplam 30 bin öğrenciye eğitim verilmiş olacak.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi... Yılda 4 bin ton atık geri dönüşümle ekonomiye kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement