Son dakika haberleri... Ankara Üniversitesi, güz yarıyılına ilişkin eğitim öğretim kararını duyurdu - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri... Ankara Üniversitesi, güz yarıyılına ilişkin eğitim öğretim kararını duyurdu

Son dakika haberleri... Ankara Üniversitesi, güz yarıyılına ilişkin eğitim öğretim kararını duyurdu

Son dakika gündem haberi... Ankara Üniversitesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, güz yarıyılında klinik uygulama veya into¨rn egˆitimi ic¸eren programlarda "karma egˆitim (hibrit)", digˆer programlarda ise "uzaktan egˆitim" yo¨ntemlerinin uygulanmasını kararlaştırdı.

03.09.2020 22:09  Güncelleme: 22:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, güz yarıyılında klinik uygulama veya into¨rn egˆitimi ic¸eren programlarda "karma egˆitim (hibrit)", digˆer programlarda ise "uzaktan egˆitim" yo¨ntemlerinin uygulanmasını kararlaştırdı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Necdet Ünüvar, Twitter hesabından, üniversite senatosunun 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı öğretim süreçlerine ilişkin kararlarını yayımladı.

Buna göre, klinik uygulama veya into¨rn egˆitimi ic¸eren programlarda karma egˆitim (hibrit), digˆer programlarda ise uzaktan egˆitim yo¨ntemleri uygulanacak.

Teorik dersler ve teorik ders ile bu¨tu¨nles¸en laboratuvar uygulamaları uzaktan o¨gˆretim yolu ile c¸evrim ic¸i yapılacak. Üniversitenin tıp, dis¸ hekimligˆi, hems¸irelik ve veteriner hekimligˆi programlarında yu¨ru¨tu¨len klinik uygulama veya into¨rn egˆitimleri, pandemiden korunma, fiziki kos¸ullar ve o¨gˆrenci sayıları dikkate alınarak seyreltilmis¸ gruplar ile do¨nu¨s¸u¨mlu¨ olarak ilgili faku¨lteler tarafından planlanacak.

Ögˆretmenlik uygulamaları, pandemi kos¸ulları ve korunma kuralları dikkate alınarak ilgili kurumlarla is¸ birligˆi ic¸inde yu¨ru¨tu¨lecek.

Yarıyıl ara sınavları, su¨rec¸ odaklı olarak dijital ortamda gerc¸ekles¸tirilecek, final ve bu¨tu¨nleme sınavlarının uygulanma yo¨ntemi, kasım ayının son haftasında

degˆerlendirilecek. Tu¨m o¨gˆrenciler için akademik danıs¸manlık ve rehberlik hizmetlerine o¨zel o¨nem

verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri... Ankara Üniversitesi, güz yarıyılına ilişkin eğitim öğretim kararını duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement