Son dakika haberleri: Başkan Seçer bayramın birinci gününde şehitliği ziyaret etti - Son Dakika
Yaşam

Son dakika haberleri: Başkan Seçer bayramın birinci gününde şehitliği ziyaret etti

Son dakika haberleri: Başkan Seçer bayramın birinci gününde şehitliği ziyaret etti

Son dakika haberleri: Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Toroslar ilçesindeki Akbelen Mezarlığı Şehitliği ile Tarsus Şehitliği'nde şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıp, şehit aileleri ve yakınlarının bayramını kutladı.

13.05.2021 17:29  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Toroslar ilçesindeki Akbelen Mezarlığı Şehitliği ile Tarsus Şehitliği'nde şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıp, şehit aileleri ve yakınlarının bayramını kutladı.

Mersin Şehitliği ve Tarsus Şehitliği'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak, Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından şehit aileleri ve yakınlarının çocuklarına oyuncak ve şeker dağıtıldı. Ayrıca girişte Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından su, lokum, şeker ve kolonya ikram edildi. Başkan Seçer, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, "Olağanüstü koşullarda, pandemi sürecinde bir bayram kutlamaya çalışıyoruz. Buruk kutluyoruz. İnsanlar sevdikleriyle, dostlarıyla, arkadaşlarıyla, evlatlarıyla kucaklaşamıyor. Umut ediyorum bu bayram bir an önce tüm dünyada artık normalleşmeye, sağlıklı bir hayat sürecine evrilmemize vesile olur" dedi.

"Bu illetten kurtulmanın en temel yolu bir an önce aşılama yapılması"

Korona virüsle mücadelede aşılamanın önemine dikkat çeken Seçer, "Elbette ki sadece dualar yeterli kalmıyor. Bunun yanında bu süreci noktalayacak bazı çalışmaları yapmak da yöneticilere düşüyor. merkezi yönetime, yerel yönetimlere. Herkes elinden geleni yapıyor. Eksik ya da yeterli ama eksik olan tarafları da var. Bu illetten kurtulmanın en temel yolu bir an önce nüfusun büyük bir yoğunluğunu, özellikle risk altında olan yaş gruplarının aşılanması. Bunun artık eğilecek, bükülecek tarafı yok. Kapanma, kapanma süresinin uzaması, insanları evlerine hapsetme. Bunlar farklı yan etkileri de beraberinde getiriyor. Başta ekonomik yan etkileri, diğer taraftan psikolojik yan etkileri. Bütün bunları hesap ettiğiniz zaman tek çare var; yani aşılama yapacaksınız, ne yapacaksanız yapacaksınız. Hiçbir gerekçenin arkasına sığınmayacaksınız. Bunun kaynağını oluşturacaksınız, bulacaksınız, anlaşacaksınız, getireceksiniz. Bir kere bunu söylemek lazım. Bu önemli çünkü. Hakikaten bir yılı aşkın bir süredir bununla boğuşuyoruz. Nereye kadar bu insanlar bunun altından kalkacak? Buna bakmak lazım" dedi.

"Aziz şehitlerimizin sayesinde bu vatan kurulmuş"

Her şeye rağmen yaşamın devam ettiğini vurgulayan Seçer, "Bugün Ramazan Bayramı'nı idrak ediyoruz ve burada Akbelen Mezarlığı'nda şehitliğimizdeyiz. Burada şehit ailelerimiz vardı. Onlarla beraber bir müddet zaman geçirdik, Kur'an dinledik, onlarla sohbet ettik, şehitlerimizin mekanlarına, mezarlarına çiçek bıraktık. Aziz şehitlerimizin sayesinde bu vatan kurulmuş. Büyük mücadelelerle, büyük bedeller ödeyerek bu toplum bu güzel ülkede yaşama imkanı buluyor. Bunlardan elbette ki bizler de bazı çıkarımlar yapmak zorundayız. Bu ülkeyi korumalıyız, bu ülkeyi sevmeliyiz, her şeyden öte görmeliyiz. Bunun için çalışıyoruz. Bunu da halkımızın bilmesini istiyorum. Dilimden dökülen bu sözcüklerin kalbimden, yüreğimden geldiğini bilmelerini istiyorum. Tabi daha güzel günler olacak. Bunun umuduyla, bunun azmiyle, bunun enerjisiyle de çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Seçer, bayram sürecinde her yerin kapalı olduğunu fakat olası sorunlara müdahale edecek Büyükşehir Belediyesi birimlerinin çalışmaya devam ettiğini vurgulayarak, itfaiye, MESKİ ve sağlık gibi birimlerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Seçer, "Vatandaşlarımız bir sorun yaşamaları durumunda Alo 185 Çağrı Merkezi TEKSİN birimimizi arayarak, gerekli mesajlarını bırakabilirler. Arkadaşlarımız oradan derhal müdahale edeceklerdir. Çok teşekkür ediyorum. Bugün her şeye rağmen bayram. Kutsal bir gün. Tekrar tekrar hemşehrilerimizin, tüm yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum. İnşallah gelecek günler bu günlerden çok daha sağlıklı olacak, çok daha özgür olacak, çok daha güzel olacak. Sevdiklerimizle buluşacağız. Her taraf gülücüklerle dolu olsun. Bunu diliyorum" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Son dakika haberleri: Başkan Seçer bayramın birinci gününde şehitliği ziyaret etti - Son Dakika

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü
    18:45 Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Çıkrıkçı Mahallesi'nde kullanılmayan bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri, kısa sürede müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldı. Ancak yangın sonucunda tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

  • 70 yıldır fındık dallarından sepet yapıyor
    18:30 70 yıldır fındık dallarından sepet yapıyor

    Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan Sezai Yıldıran, babasından kalma mesleğini sürdürerek 70 yıldır fındık dallarından sepet yapıyor. Yıldıran, mesleğin kaybolmaması ve gelecek nesillere aktarılması için çaba sarf ediyor.

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.

  • Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor
    17:41 Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu üs bölgesinin yolunu ulaşıma açmak için ekipler çalışma yürütüyor. İlçe Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, Kayalar Üs Bölgesine ulaşımı sağlamak için kar küreme ve yol açma çalışmalarına devam ediyor. Kaymakam Ali Ekber Ateş, çalışmaların devam edeceğini belirtti.


Advertisement