Son dakika haberleri... Biden ile İngiltere Başbakanı Johnson, Afganistan'daki son durumu görüştü - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri... Biden ile İngiltere Başbakanı Johnson, Afganistan'daki son durumu görüştü

Son dakika haberleri... Biden ile İngiltere Başbakanı Johnson, Afganistan\'daki son durumu görüştü

Son dakika haberlerine göre ABD Başkanı Joe Biden ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Afganistan'daki son durumu değerlendirmek üzere gelecek hafta çevrim içi ortamda G7 zirvesi düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardı.

18.08.2021 00:22  Güncelleme: 00:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Afganistan'daki son durumu değerlendirmek üzere gelecek hafta çevrim içi ortamda G7 zirvesi düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden ile Johnson, Afganistan'daki gelişmeleri ele aldıkları telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İkili, Afganistan'daki ABD'li, İngiliz ve diğer ülke vatandaşlarının güvenli şekilde tahliyesi konusunu ele alırken, süreçle ilgili yakın koordinasyon halinde olma konusunda mutabık kaldı.

Biden ile Johnson, Afganistan'la ilgili bundan sonraki stratejilerin ele alınabilmesi amacıyla gelecek hafta çevrim içi ortamda düzenlenecek bir G7 zirvesi organize etme konusunda da anlaştı.

Taliban'ın ülkeye hakim olma süreci

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil çevresini kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri... Biden ile İngiltere Başbakanı Johnson, Afganistan'daki son durumu görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı
    10:24 Aydın'da silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Didim, Efeler, Germencik, İncirliova ve Söke ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, TKP/ML, PKK/KCK-PYD/YPG/YPJ terör örgütlerinin propagandasını yaptığı tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli süreç devam ediyor.

  • Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu
    10:24 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kavaklıdere Mahallesi'nde incelemelerde bulundu

    Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, seçim sonrası Kavaklıdere Mahallesi'nde gerçekleştirdiği incelemelerde mahalle sakinleriyle sohbet ederek taleplerini dinledi. Eksiklerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldı.

  • Kars'taki Lavaş Gölü'nde Buzlar Eridi, Kuşlar Geri Döndü
    10:23 Kars'taki Lavaş Gölü'nde Buzlar Eridi, Kuşlar Geri Döndü

    Kars'ın Arpaçay ilçesinde bulunan Lavaş Gölü'nün yüzeyini kaplayan buzlar, havanın ısınmasıyla tamamen eridi. Bu durum, gölün çevresine kuşların geri dönmesine sebep oldu. Potansiyel doğal sit alanı olan Lavaş Gölü, yaklaşık 4 ay boyunca buzla kaplı kalmaktaydı. Buzların erimesiyle birlikte göldeki su seviyesi yükseldi ve göçmen kuşlar da gölde şenlikli bir şekilde dolaşmaya başladı.

  • Didim'de Jandarma Operasyonu: 5 Şüpheli Uyuşturucuyla Yakalandı
    10:20 Didim'de Jandarma Operasyonu: 5 Şüpheli Uyuşturucuyla Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, A.K., U.B., M.K., Y.Y. ve İ.A. isimli 5 şüpheli uyuşturucuyla yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada 102 gram kokain ve 8 adet sentetik hap ele geçirildi. Şüphelilerin uyuşturucu madde kullandıkları sağlık kuruluşunda tespit edildi. Y.Y. ve İ.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı
    10:17 Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Coşkuyla Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, dünyanın dört bir yanından gelen çocukların Sevgi Korteji ve dans gösterileriyle renklendi.

  • Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü
    10:15 Çanakkale'de feci kaza kamerada: Kontrolden çıkan araç taklalar attı, 1 ölü

    Sürücüsünün hayatını kaybettiği taklalar atan aracın kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Çanakkale'de kontrolden çıkan araç taklalar atarak yol kenarına savruldu. Araç kullanılamaz hale gelirken, sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

  • (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi
    10:14 (ANKARA) Yolcu eşyası ve ilaçlara uygulanan vergi oranı yükseltildi

    Cumhurbaşkanı Kararı ile her bir yolcu için kıymeti 150 avroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 avroyu geçmeyen ilacın Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda uygulanan yüzde 18 vergi oranı yüzde 20'ye yükseltildi.

  • Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı
    10:13 Bursa'da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yoğun yağışın etkisiyle bir istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. 2 bloktaki 36 dairede yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

  • İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı
    10:13 İstanbul Valisi: Toprak kayması sonucu etkilenen evler boşaltıldı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu etkilenen evlerin boşaltıldığını ve ev sahipleri ile kiracıların ayrıntılarının belirlenerek kalıcı olarak evlerine yerleştirileceğini açıkladı. Vali Gül, toprak kaymasının yaşandığı bölgenin riskli alan olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:12 CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Anıtkabir mozelesini çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. İnönü'nün mezarını da ziyaret eden Özel, çelenk koydu.


Advertisement