Son dakika haberleri | Blinken, B9 ülkeleri ile Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağı görüştü - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri | Blinken, B9 ülkeleri ile Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağı görüştü

Son dakika haberleri | Blinken, B9 ülkeleri ile Rusya\'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağı görüştü

Son dakika haberler: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Bükreş Dokuzlusu (B9) olarak da bilinen NATO'nun doğu kanadı ülkeleri dışişleri bakanları ile Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağı görüştü.

03.01.2022 23:28  Güncelleme: 23:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Bükreş Dokuzlusu (B9) olarak da bilinen NATO'nun doğu kanadı ülkeleri dışişleri bakanları ile Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağı görüştü.

Dışişleri Sözcüsü Ned Price, görüşmeye ilişkin açıklamasında, "Bakanlar, Rusya'nın Ukrayna sınırı boyunca istikrarı bozan askeri yığınağı; müttefiklerin toplu savunması için ortak, hazır ve kararlı bir NATO duruşuna duyulan ihtiyacı ve ortak endişe konularında transatlantik iş birliğini görüştü." ifadesini kullandı.

Blinken'ın, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi savunma, caydırıcılık ve diyalogla düşürmeye çalıştığını kaydeden Price, "Bakan Blinken ABD'nin tüm transatlantik müttefiklerimiz ve ortaklarımızla yakın istişare ve koordinasyonu sürdürme taahhüdünü vurguladı." bilgisini paylaştı.

Price, bakanların ayrıca Çin'in yönelik artan siyasi baskı ve ekonomik zorlama Litvanya'nın yanında durmanın önemine vurgu yaptığını kaydetti.

Blinken, B9 dışişleri bakanlarından önce de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

Bulgaristan, Çekya, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya ve Slovakya'nın parçası olduğu B9, 4 Kasım 2015'te Romanya'nın başkenti Bükreş'te kurulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri | Blinken, B9 ülkeleri ile Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağı görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement