Son dakika haberleri: "Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Fotoğraf Maratonu" başladı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri: "Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Fotoğraf Maratonu" başladı

Son dakika haberleri: "Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Fotoğraf Maratonu" başladı

Son dakika haberi: Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda "Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Fotoğraf Maratonu" başladı.

13.05.2022 12:02  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda "Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Fotoğraf Maratonu" başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca (ÇATAB) bölgenin tanıtımına katkıda bulunulması, tarihi, kültürel ve doğal zenginliğinin ön plana çıkarılması amaçlanan etkinlikte, Kilitbahir Kalesi'nde oluşturulan alanda katılımcıların kayıtları yapıldı.

Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş tarafından karşılanan katılımcılar, bilgilendirmenin ardından Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlik, anıt ve mezarlıklar ile doğal hayatın sürdüğü noktaları fotoğrafladı.

Türkiye'nin en önemli ve en özel fotoğrafçılarının, tarihi alanı 3 gün boyunca fotoğraflayacağını ve çok iyi fotoğraflar ortaya çıkacağına inandığını anlatan Kaşdemir, yaklaşık 300 fotoğrafçının katıldığı etkinliğin sonunda başarılı olanları ödüllendireceklerini kaydetti.

Bölgenin, dünyanın en çok ziyaret edilen açık hava müzelerinden biri olma yolunda ilerlediğine değinen Kaşdemir, "Çanakkale Tarihi Alan'da buluşmaya herkesi davet ediyoruz. Kısa bir zaman içinde hem Türkiye'nin hem de dünyanın buluşma noktası haline gelecek." dedi.

Sonuçlar 20 Mayıs'ta açıklanacak

Fotoğraf maratonuna kızıyla Bursa'dan katılan Kazım Torun, gazetecilere, Çanakkale'ye ilk kez geldiğini ve çok heyecanlı olduğunu anlattı.

Bölgeyi çok merak ettiğini belirten Torun, "Çanakkale manevi değeri çok yüksek bir ilimiz. Bu foto maraton etkinliğinin de manevi değeri var. Elimizden geleni yapacağız. Yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum." diye konuştu.

Cansu Torun da tarihi yerlerin ilgisini çektiğini dile getirerek, "Buraları bilip görmek, sonrasında bunları insanlara yansıtabilmek, gösterebilmek önceliğim. İnşallah biz de bir şeyler başarabiliriz." ifadesini kullandı.

Profesyonellerin yanı sıra amatör fotoğrafçıların da katılabileceği yarışmada birinciye 10 bin lira ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Altın Madalyası, ikinciye 6 bin lira ve TFSF Gümüş Madalyası, üçüncüye 4 bin lira ve TFSF Bronz Madalyası verilecek. Yarışmada, ikibiner liralık 3 mansiyon, Seyit Onbaşı Kurum Özel Ödülü olarak 3 bin lira, Jüri Özel Ödülü olarak da 2 bin lira dağıtılacak.

Yarışmanın seçici kurulunda Behiç Günalan, Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Enver Şengül, Mikdat Besni, Ümran Özdemir, Yavuz Arslan ve Zülküf Memiş ile TFSF temsilcisi Seracettin Ayyıldız yer alıyor.

Yarışmanın sonuçları 20 Mayıs Cuma günü duyurulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri: 'Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Fotoğraf Maratonu' başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi
    14:18 Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.

  • Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında
    14:16 Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında

    Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca böceği ile mücadele çalışmaları devam ediyor. İlaçlama çalışmalarıyla kokarca popülasyonunda azalma sağlanırken, kimyasal mücadelenin önemi vurgulanıyor. Tarım yetkilileri, kokarcanın fındık bahçelerine verdiği zararın yanı sıra insan sağlığı açısından da tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

  • Kırklareli'de Okul Çevreleri ve Servis Araçları Denetlendi
    14:15 Kırklareli'de Okul Çevreleri ve Servis Araçları Denetlendi

    Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ve asayiş ekipleri, Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi Uygulaması kapsamında denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde servis araçlarının eksiklikleri kontrol edilirken, öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı da kontrol edildi. Ayrıca okul çevrelerinde çeşitli denetimler yapıldı ve öğrencilere hediyeler verildi. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çocuk ve gençleri korumak için denetimleri sık sık tekrarlayacaklarını belirtti.

  • Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı
    14:14 Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı

    Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşanan motosiklet hırsızlığı olayında şüpheli, Jandarma Suç Araştırma Timi tarafından İnegöl'de yakalandı. Çalınan motosiklet sahibine teslim edildi. Şüphelinin daha önce de 7 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

  • Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi
    14:14 Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim uygulamasında okul çevrelerinde 4 servis aracına toplamda 15 bin 563 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca, trafik ışıklarında dilendiği belirlenen 2 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı
    14:14 Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı

    Adana'nın Kozan ilçesinde 6 gün önce gölete düşen genç hala bulunamadı. Ankara'dan Ramazan Bayramı tatili için ailesinin yanına gelen Oktay Sarıtiken (35), balık tutarken gölete düşerek kayboldu. Arama çalışmaları 6. gününde devam ediyor.


Advertisement