Son dakika haberleri! Elazığ'da, kadınlardan İpek Er eylemi - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri! Elazığ'da, kadınlardan İpek Er eylemi

Son dakika gelişmesine göre Elazığ'da, kadınlardan İpek Er eylemiELAZIĞ'da bir araya gelen kadınlar, Batman'ın Beşiri ilçesinde cinsel saldırıya uğradığına dair mektubu bıraktıktan sonra intihar eden İpek Er (18) için eylem düzenlendi.

28.08.2020 20:27  Güncelleme: 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da, kadınlardan İpek Er eylemi

ELAZIĞ'da bir araya gelen kadınlar, Batman'ın Beşiri ilçesinde cinsel saldırıya uğradığına dair mektubu bıraktıktan sonra intihar eden İpek Er (18) için eylem düzenlendi.

Elazığ Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Siirt'te görev yapan uzman çavuş Musa Orhan'ın cinsel saldırısına uğradığını anlattığı mektubunu bıraktıktan sonra intihar eden İpek Er için eylem yaptı. Platform üyelerini adına açıklama yapan Betül Oğuz, Musa Orhan'ın İpek Er'in ölümün ardından tutuklanıp, daha sonra serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Oğuz, Bir hafta önce toplum baskısıyla tutuklanan fail neden serbest bırakıldı Şiddet uygulayan hiçbir erkek mesleğine, konumuna, tanıdığı güvenemesin. İpek Er'in gündemde tutulmasından kimse rahatsız olmasın. Hangi arkadaşımıza saldırı olsa onu gündeme etmeye devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi cezasızlığın karşısında var. Hiç bir kadının kendini yalnız hissetmemesi için var. Biz kadınlar olarak geleceğimizi inşa etmeye çalışırken şiddet tehdidiyle, cinsel saldırı tehdidiyle burun buruna yaşamak istemiyoruz. Ölmek istemiyoruz, yaşamak istiyoruz. Biz her gün kadınlar için adalet aramak zorunda kalıyoruz. Eşitliği kazanacağımız geleceğimizi gelin birlikte var edelim

Eylemin ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

Son dakika haberleri! Elazığ\'da, kadınlardan İpek Er eylemi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri! Elazığ'da, kadınlardan İpek Er eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement