Son dakika haberleri: En başarılı kadın dansçıların buluştuğu 'Rise of the B- Girls' belgeseli yayınlandı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri: En başarılı kadın dansçıların buluştuğu 'Rise of the B- Girls' belgeseli yayınlandı

Son dakika haberleri: En başarılı kadın dansçıların buluştuğu \'Rise of the B- Girls\' belgeseli yayınlandı

Gelen son dakika haberine göre SOKAK dansı olarak bilinen breakdans'ın, kadınlar arasındaki yükselişinin konu alındığı 'Rise of the B-Girls' isimli dans belgeseli, yayınlandı.

17.08.2020 11:33  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SOKAK dansı olarak bilinen breakdans'ın, kadınlar arasındaki yükselişinin konu alındığı 'Rise of the B- Girls' isimli dans belgeseli, yayınlandı. En başarılı kadınların dansa olan tutkularının aktarıldığı belgesel serisi, sokak dans kültürünün kökenine de ışık tutuyor.

Sokak dansı olarak bilinen breakdans'ta, kadınlar da en az erkekler kadar sahnelerde yer almaya başladı. Kadın dansçılara B- Girl denilirken, erkek dansçılara ise B- Boy deniyor. Her bir bölümde B-Girl dünyasının en başarılı temsilcilerinin konu alındığı 2 sezonluk 'Rise of the B-Girls' belgeseli, Türkçe altyazılı olarak Redbull.com'da yayınlandı.

Geçen yıl 16'ncısı düzenlenen Red Bull BC One Dünya Finali, Mumbai'de (Bombay) gerçekleşmişti. Final karşılaşmalarında, ülke finalistleri arasında art arda yapılan elemelerin ardından sona kalan 16 yetenek, Red Bull BC One Dünya Şampiyonu olmak için ter döktü.Red Bull BC One Dünya Şampiyonu olarak ilk kez taç giyen Rus B-Girl Kastet, kadınların ilk kez yarıştığı yarışmada ismini tarihe yazdı. Kadınların breakdans (breaking) arenasındaki yükselişinin konu alındığı 'Rise of the B-Girls' isimli dans belgeseline de konu olan B-Girl Kastet, "Bu turnuvada beni teşvik eden şey kazanmak değil, dans etmek. Aklımdan geçen ve istediğim tek şey dans etmek. Çünkü beni en mutlu eden şey bu. Bu yüzden andan keyif almaya bakıyorum" şeklinde konuştu.

Breaking kültürünün ABD'nin Bronx şehri sokaklarında 1970'li yıllarda doğduğu ve daha çok insanların kendini ifade etme biçimi olarak yayıldığı biliniyor. Daha çok alt kültürde karşılık gören Breaking kültürü, bugün hem müzik hem dansta kadın ve erkeklerin denk seviyede yer aldığı bir konumda. Breakdans arenasında günden güne artan kadın yetenekler uluslararası yarışmalarda da öne çıkıyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri: En başarılı kadın dansçıların buluştuğu 'Rise of the B- Girls' belgeseli yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement