Gara şehitlerinin ölüm yıl dönümünde baba Şehmuz Kaya: "Vatan sağ olsun. Keşke ilk aldıkları günde şehit edilseydi, bu kadar işkence ne demek" - Son Dakika
Güncel

Gara şehitlerinin ölüm yıl dönümünde baba Şehmuz Kaya: "Vatan sağ olsun. Keşke ilk aldıkları günde şehit edilseydi, bu kadar işkence ne demek"

Gara şehitlerinin ölüm yıl dönümünde baba Şehmuz Kaya: "Vatan sağ olsun. Keşke ilk aldıkları günde şehit edilseydi, bu kadar işkence ne demek" " Hamallık yaparak oğlumu okuttum, o da polis olunca bize maaşını gönderdi, 3 kardeşini okuttuk" Geçen yıl Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer...

14.02.2022 09:29  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gara şehitlerinin ölüm yıl dönümünde baba Şehmuz Kaya: "Vatan sağ olsun. Keşke ilk aldıkları günde şehit edilseydi, bu kadar işkence ne demek"

" Hamallık yaparak oğlumu okuttum, o da polis olunca bize maaşını gönderdi, 3 kardeşini okuttuk"

MARDİN - Geçen yıl Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Gara'da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak katledilen 13 Türk vatandaşından şehit polis memuru Vadat Kaya'nın babası Şehmuz Kaya, oğluna 6 yıl işkence yapıldıktan sonra öldürüldüğünü söyledi.

14 Şubat 2021 günü Gara'da esir tutulan, aralarında polis, asker ve MİT mensuplarının bulunduğu 13 vatandaşımız terör örgütü PKK mensupları tarafından şehit edilmişti. Acılar hafızalarda tazeliğini korurken, şehadet yıl dönümünde oğlunu Şehmuz Kaya, teröristlerin oğluna 6 yıl boyunca işkence ettikten sonra şehit edildiğini ifade etti.

Oğlunun 24 Temmuz 2015'te HDP ve PKK'lıların birlikte oğlunu Lice Abalı'da kaçırdıklarını öne süren şehit babası Kaya, oğlunun Muş'tan Mardin'e geleceğini hatırlattı. Kaya, "Her ne kadar benim oğlumsa, devletinde oğludur. Ama maalesef şu anda yok. 24 yaşındaydı, 6 sene işkence göre göre gitti. Vatan sağ olsun, ben bir şey demiyorum. Ama keşke ilk alındığı gün şehit edilseydi bu kadar işkence ne demek. HDP ile PKK birdir. Kim onlara elini uzatıyorsa benim düşmanımdır. Son ferdim kalana kadar HDP-PKK benim düşmanımdır. İsterse gelsin kökümü kurutsun af yok. Ben de müsamaha yok. Ben ve eşim 520 gün Diyarbakır HDP il binasında evlat nöbetindeydik" dedi.

"Allah, onun alın yazısında şehitlik yazmış"

Üç tane çocuğunun üniversite okuduğunu ifade eden Kaya, "Ben çobanlık yapıyordum. Üç tane çocuğa üniversite okutmak öyle herkesin işi değildir. Hamallık yapıyordum. Oradan gelip çobanlığa gidiyordum. Vedat bana baba 'ben polisliği seviyorum, polis olmak istiyorum' dedi. Tamam oğlum benim de çok sevdiğim bir meslek dedim. Yaparsan ben de memnun kalırım. Vedat öyle deyince başım üstünde tuttum. Sınava girdi hemen kazandı. Okulu Balıkesir'e çıktı. Tamam dedim Balıkesir'de güvende olur. Orada okudu, okulunu bitirdi. Tayinini İstanbul'a verdi. İstanbul'da görev yaptı. Bize düşkündü, maaşını harcamadan bize yolluyordu, Demek ki Allah, onun alın yazısında şehitlik yazmıştı. Vedat, babasına annesine çok düşkün bir insandı. Aldığı maaşı hep bize gönderiyordu. Onun orada yediği ekmekten biz daha çok yiyorduk. Maaşını cebine koymuyordu. 'Babam, annem ne istiyorsa ben yemeyeceğim onlara göndereceğim' diyordu. Biz onun maaşının ne kadar olduğunu da biliyorduk. Ama hep bize gönderiyordu" şeklinde konuştu.

Gara şehitlerinin ölüm yıl dönümünde baba Şehmuz Kaya: "Vatan sağ olsun. Keşke ilk aldıkları günde şehit edilseydi, bu kadar işkence ne demek"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gara şehitlerinin ölüm yıl dönümünde baba Şehmuz Kaya: 'Vatan sağ olsun. Keşke ilk aldıkları günde şehit edilseydi, bu kadar işkence ne demek' - Son Dakika

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement