Son dakika haberleri! Gaziantep'te "Kazak" rüzgarı - Son Dakika
Yaşam

Son dakika haberleri! Gaziantep'te "Kazak" rüzgarı

Son dakika haberleri! Gaziantep\'te "Kazak" rüzgarı

Son dakika habere göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kazakistan Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde, Kazakistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığı'nın 30'uncu yıldönümüne ithafen, "Karagandı Tattimbet Akademik Halk Çalgıları Orkestrası"nın Türkiye turnesi kapsamında "Ulu Bozkır Ezgileri Konseri" gerçekleşti.

23.09.2021 16:54  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kazakistan Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde, Kazakistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığı'nın 30'uncu yıldönümüne ithafen, "Karagandı Tattimbet Akademik Halk Çalgıları Orkestrası"nın Türkiye turnesi kapsamında "Ulu Bozkır Ezgileri Konseri" gerçekleşti.

Kültür sanat faaliyetlerine verdiği desteği sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde barındırdığı Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'nca Masal Parkı'nda Gazi şehirlilere unutulmaz bir gün daha yaşattı. Karagandı Tattimbet Akademik Halk Çalgıları Orkestrası tarafından gerçekleştirilen "Ulu Bozkır Ezgileri Konseri" nde Türk ve Kazak şarkılarının çalındı, orkestra performanslarının gerçekleşti. Konserde izleyiciler şarkılara eşlik etti.

Ulu Bozkır Ezgileri Konseri'nde Uluslararası Sanat Yarışması Ödül Sahibi, "100 Yeni İsim" Proje Ödüllüsü Şef Yerlan Baktıgerey orkestrayı yönetirken, Uluslararası Sanat Yarışması Ödül Sahibi Sırım Hordin, Kazakistan Cumhuriyeti Onurlu Kültür Emekçisi Talgat Idırısov, Uluslararası Sanat Yarışması Ödül Sahibi Yerlan Candarbai, Kazakistan Cumhuriyeti Onurlu Kültür Emekçisi Merueş Başaykızı ve Kazakistan Milli Ses Sanatçısı Gulcan Korganbekova seslendirdiği şarkılarla sahne aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Kazakistan Ankara Büyükelçiliği Elçi-Müsteşarı Aidos Kydyrma, Irak Cumhuriyeti Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahıd Majeed, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk ve Gazi şehirliler programı takip etti.

"Bu ezgiler ortak dil birliğimizin olduğunu gösteriyor"

Konser sonunda konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, sanatçıları tebrik ederek, "Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 30'uncu yıl dönümü nedeni ile bu güzel programı Gaziantep'e getirdiği için ve ortak bir proje yaptığı için Kazakistan Büyükelçiliği'ne teşekkür ediyorum. Bize bu dinletiyi gerçekleştirdiler. Hem kardeş ülkelerin birlik ve beraberlik içerisinde kalplerin beraber attığı, dünyamızda Türkiye ve Türk cumhuriyetlerinin hep beraber güçlü bir bağlılığını gösterme babında güzel bir etkinlik. Gençlerimiz başta olmak üzere hepimizin bu farkındalığı bilerek kalplerimizin birbirine destek olduğunu, bu ezgiler ortak dil birliğimizin olduğunu gösteriyor" dedi.

"Türkiye'de Kazakistanlı olmak bir ayrıcalık"

Kazakistan Ankara Büyükelçiliği Elçi-Müsteşarı Aidos Kydyrma ise "Bugün ki bu güzel konsere iştirak ettiğiniz için teşekkür ederiz. Türkiye'de Kazakistanlı olmak bir ayrıcalık. Gaziantep'in böyle güzel bir yerinde etkinliğin yapılmasına, güzel geçmesi nedeni ile Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Fatma Şahin'e teşekkür ederim" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Son dakika haberleri! Gaziantep'te 'Kazak' rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırşehir'de yaralı halde bulunan kızıl şahin ve baykuş tedavi altına alındı
    13:19 Kırşehir'de yaralı halde bulunan kızıl şahin ve baykuş tedavi altına alındı

    Kırşehir'de merkez ve Mucur'da yaralı olarak bulunan kızıl şahin ve baykuş, DKMP Kırşehir Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Kuşlar, Kırşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde tedavi edildikten sonra doğaya bırakılacak.

  • Aydın'ın İncirliova ilçesinde trafik ışığı sayısı arttı
    13:18 Aydın'ın İncirliova ilçesinde trafik ışığı sayısı arttı

    Aydın'ın İncirliova ilçesine yapılan yeni trafik ışığı ile birlikte sürücülerin beklediği trafik ışığı sayısı 9'a yükseldi. Gerenkova Mahallesi'nde bulunan okullara servislerin öğrenci taşıdığını ve öğrencilerin yolun karşısına geçmekte zorlandığını belirten muhtar, trafik ışığı talebinin karşılanmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

  • Alanya'da okul bahçesindeki yılan itfaiye tarafından yakalandı
    13:15 Alanya'da okul bahçesindeki yılan itfaiye tarafından yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir okulun bahçesindeki ağaçta yer alan yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalandı ve doğaya bırakıldı. İtfaiyenin yılanı yakalama çalışması ise öğrenciler tarafından alkış aldı.

  • İstanbul'da yunusların coşkusu kameraya yansıdı
    13:09 İstanbul'da yunusların coşkusu kameraya yansıdı

    Ramazan Bayramı tatilinde İstanbul Sarayburnu açıklarında 2 yunus balığın metrelerce yükseğe zıpladığı anlar sosyal medyada milyonlarca kez görüntülendi. Alman amatör fotoğrafçı Johannes Moths, Maltepe Sahili açıklarında görüntülediği 2 yunusun ağır çekim tekniği ile yavaşlatılmış görüntülerini paylaştı. Marmara Denizi'nde artan yunus balığı popülasyonu, fotoğrafçıların ilgi odağı haline geldi.

  • Hakkari'de Kurtlar Ahıra Dadandı: 60 Hayvan Telef Oldu
    12:58 Hakkari'de Kurtlar Ahıra Dadandı: 60 Hayvan Telef Oldu

    Hakkari'nin Depin Vadisi'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan bir vatandaşın ahır olarak kullandığı mağaraya akşam saatlerinde aç kurtlar dadandı. Kurtlar, 30 keçi ve 30 oğlağı telef etti. Olayın ardından bölgeye gelen veteriner, yaralı hayvanların imha edilmesi gerektiğini belirtti.

  • İstanbul'da Ramazan Bayramı tatilinde yunuslar metrelerce yükseğe zıpladı
    12:54 İstanbul'da Ramazan Bayramı tatilinde yunuslar metrelerce yükseğe zıpladı

    İstanbul Sarayburnu açıklarında 2 yunus balığının Ramazan Bayramı tatilinde metrelerce yükseğe zıpladığı anlar, sosyal medyada milyonlarca kez paylaşıldı. Alman amatör fotoğrafçı Johannes Moths, Maltepe Sahili açıklarında çektiği eşsiz görüntülerle yunusları şehrin sembol yapılarıyla bir araya getiriyor. Yunusların ağır çekim tekniğiyle görüntülendiği videolar, izleyenlere masalsı bir yolculuk sunuyor. Marmara Denizi'ndeki yunus balığı popülasyonunun artmasıyla birlikte, yunuslar fotoğrafçıların ilgi odağı haline gelmiştir.

  • Başkan Ahmet Akın, sürpriz evlilik teklifine denk geldi
    12:47 Başkan Ahmet Akın, sürpriz evlilik teklifine denk geldi

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine denk geldi ve çiftin nikahını kıydı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.


Advertisement