18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunan Musa Orhan, görevinden uzaklaştırıldı - Son Dakika
Güncel

18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunan Musa Orhan, görevinden uzaklaştırıldı

Siirt'te 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunup intihara sürükleyen Musa Orhan ile ilgili Jandarma Genel Komutanlığı açıklamada bulundu. Jandarma Genel Komutanlığı, şahsın görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

19.08.2020 20:33  Güncelleme: 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma Genel Komutanlığı, Siirt'te 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunan Musa Orhan ile ilgili "Musa Orhan, Siirt Valiliği'nin 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile idari soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılmış, 'Devlet Memurluğundan Çıkarma' cezası verilmesi istemiyle 10 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan disiplin soruşturması tamamlanarak Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna gönderilmiştir" açıklamasında bulundu.

Jandarma Genel Komutanlığı, Siirt'te 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Musa Orhan ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Yazılı basın ve sosyal medyada 18-19 Ağustos 2020 tarihlerinde 'MusaOrhanTutuklansın', 'Musa Orhan'ın Tutuklanması Talep Edildi' ve benzeri başlıklarda verilen haberlerde; 'Bir ay önce cinsel saldırıya uğradığını anlatan mektup bırakıp, intihara kalkışan İpek Er'in 18 Ağustos 2020 Salı günü tedavi gördüğü Özel Batman Dünya Hastanesinde hayatını kaybetmesine ilişkin olarak, ailesi tarafından cinsel saldırı şüphelisi Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tutuklanması talebi için çağrıda bulundu' şeklinde ifadeler yer almıştır. Şüpheli Musa Orhan ile ilgili olarak; Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli süreç devam etmekte olup, Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinin 19 Ağustos 2020 tarih ve 2020/229 sayılı kararı ile tutuklanmış, Siirt Valiliğinin 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile idari soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılmış, 'Devlet Memurluğundan Çıkarma' cezası verilmesi istemiyle 10 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan disiplin soruşturması tamamlanarak Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna gönderilmiştir" denildi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Meydana gelen olay sonucu ilgili personelin derhal görevden uzaklaştırıldığı hatırlatılan açıklamada, "Hakkında adli ve idari işlemlerin yapıldığı, tüm görev alanında yasal mevzuat çerçevesinde yüksek disiplin anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren Jandarma Genel Komutanlığı ve tüm personelini derin üzüntüye boğan menfur olaya neden olan bir şahsın kesinlikle devletin şerefli üniformasını üzerinde taşımasının söz konusu olamayacağı bilinmelidir. Jandarma teşkilatı olarak acılı aileye ve yakınlarına başsağlığı dileriz" ifadelerini kullanıldı.

18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunan Musa Orhan, görevinden uzaklaştırıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunan Musa Orhan, görevinden uzaklaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • SERGE: askeriyede ve emniyette çok sapık var aman dikkat ALLAH CEZALARINI VERSİN BUNLARIN İNŞALLAH. 27 11 Yanıtla Vatandaş : Birtek oralarda var yani. Sapik her yerde sokakta arkana bakarak yürü bence 3 0
  • Akıl: Ya olmaz ya 18 yaşından küçük değil yasalara göre bence çok saçma sapan hareket kız maaşım 13 bin lafını duyunca yattı altına yani bu kız şimdi kendini satmış olmuyor mu ya gerçekleri konuşun kardeşim 2 25 Yanıtla C: Senin gibi bu fikri taşıyanlar oldukça bu sapıklar dahada çoğalır. 7 1 Talat: defol 6 1 Akıl veren: Allahsız kabir azabıni sende gor nankör 6 0 Akıl sıza cevap: İnşallah 13 bin TL aynı şeyi kızının başına getirirler çünkü sen parayı düşünüyorsun 3 0
  • Yorumcu: Olayın aslını asaletini bilmeden sallayın bakalım. Birde erkeği dinlemek lazım. Savunma hakkı anayasal haktır. 5 17 Yanıtla Boş yapma: Senin kızına karına yapılınca olayın astarını iyice araştırırsın 13 2 Ali Ekinci: Erkeğin neyini dinleyeceksin adli tıp raporu ortada belli ki zihniyetiniz aynı mesele doğuda olduğu için mi erkeğe sormak lazım diyorsun bana sorarsanız bu tür pislikleri şehrin ortasında sallandıracaksın ki başka alçaklar buna yeltenmesin bu alçakta tepkilerden sonra tutuklanmış yoksa ödüllendirilecekti 9 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Down Sendromlu Bilal Büyük, Malatya'da gönüllü muhtarlık için sahaya çıktı
    12:32 Down Sendromlu Bilal Büyük, Malatya'da gönüllü muhtarlık için sahaya çıktı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'nde yaşayan Down Sendromlu Bilal Büyük, yerel seçim sürecinde muhtar adayı olamasa da gönüllü muhtarlık için çalışmalara başladı. Mahalle halkı da Bilal'in bu hayaline tam destek veriyor.

  • Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Özcan Erel'in geliştirdiği araştırma kiti dünya genelinde ihraç ediliyor
    12:32 Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Özcan Erel'in geliştirdiği araştırma kiti dünya genelinde ihraç ediliyor

    Prof. Dr. Özcan Erel'in geliştirdiği yerli araştırma kiti, dünyanın 20'den fazla ülkesine ihraç ediliyor. Erel, araştırma kitlerinin uluslararası alanda geniş bir kullanım sahasına sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk malı araştırma kitlerinin yurt dışında kullanılmasının kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak
    12:30 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'basın merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçime ilişkin gelişmeleri takip etmek isteyen basın mensuplarına hizmet verecek ve seçim sonuçlarına dair verileri sağlayacak. Ayrıca, basın merkezlerinde sergi ve röportajlar da gerçekleştirilecek.

  • Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi
    12:30 Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi

    Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Düzağaç köyünde Hasan K'ye ait samanlıkta bilinmeyen nedenle çıkan yangın, hızla yayılarak bitişikteki traktöre de sıçradı. Mengen Belediyesi itfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle evlere sıçramadan söndürülen yangında, samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi.

  • MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi
    12:30 MSKÜ Öğrencileri İçin İftar Programı Düzenlendi

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrenciler için Sıtkı Koçman Spor Tesisleri Futbol Sahasında iftar programı düzenledi. Programa üniversite yöneticileri, kaymakam, müftü ve çok sayıda öğrenci katıldı. MSKÜ'de eğitim gören öğrencilerin bütçelerine destek olmak amacıyla imzalanan protokol kapsamında, Ramazan ayı boyunca öğrencilerin iftar yemeği Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından karşılanıyor. Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Ramazan ayının bereketli geçmesini temenni etti.

  • Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı
    12:29 Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından arama yapılan bir otomobilin bagajında Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapan şüpheli ise gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement