Son dakika haberleri: KONYA Marketleri gasp eden şüpheliyi, turuncu bisikleti yakalattı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri: KONYA Marketleri gasp eden şüpheliyi, turuncu bisikleti yakalattı

Son dakika haberi: Marketleri gasp eden şüpheliyi, turuncu bisikleti yakalattıKONYA'da elinde bıçak ve yüzünde hijyen maskesiyle girdiği iki marketten 4 bin 500 lira para alan Veysel Gök (22), olaylarda kullandığı bisikletten yola çıkarak yakalandı.

10.09.2020 12:48  Güncelleme: 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marketleri gasp eden şüpheliyi, turuncu bisikleti yakalattı

KONYA'da elinde bıçak ve yüzünde hijyen maskesiyle girdiği iki marketten 4 bin 500 lira para alan Veysel Gök (22), olaylarda kullandığı bisikletten yola çıkarak yakalandı. Gök'ün her olaydan sonra cami tuvaletine girerek yakalanmamak için üzerindeki kıyafetleri değiştirip, çöpe attığı belirtildi.

İlk olay, 10 Temmuz Cuma günü saat 21.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesinde bulunan bir markette meydana geldi. Marketin depo kısmına saklanan eli bıçaklı ve yüzünde hijyen maskesi olan 1 kişi, marketin kapanma saatinde saklandığı yerden çıkarak çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli daha sonra kasada bulunan yaklaşık 3 bin 700 lirayı alarak kayıplara karıştı.

İkinci olay ise 8 Eylül Salı günü yine aynı mahallede ve aynı saatte meydana geldi. Başında şapka ve yüzünde hijyen maskesi bulunan 1 kişi, markete geldi. Ardından da elindeki bıçakla 2 kadın çalışanı tehdit edip, kasada bulunan yaklaşık 800 lirayı alarak kayıplara karıştı.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Şüphelinin iki önce gerçekleştirdiği soygun, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde marketi kapatmaya hazırlanan 2 kadın görevlinin şüpheliyi görünce kapıyı kapatmaya çalışması ve şüphelinin kapıyı açarak içeri girdiği anlar yer alıyor. Görüntülerde ayrıca şüphelinin bıçağı çalışanlara gösterdiği ve kasadaki paraları alması da yer alıyor.

500 KAMERA İNCELENDİ

Her iki olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şubesine bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, iki olayıda aynı kişinin yapmış olabileceğini değerlendirdi. Bölgeyi çember içerisine alan polis, şüphelinin kaçtığı ve kaçabileceği istikametteki tüm güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Yaklaşık 500 güvenlik kamerası görüntüsü izleyen polis, şüphelinin her olaydan sonra cami tuvaletine girerek yakalanmamak için üzerindeki kıyafetleri değiştirip, çöpe attığını tespit etti.

BİSİKLETİ ELE VERDİ

Şüphelinin aynı bölgede oturma ihtimalini değerlendiren polis, şüphelinin kullandığı turuncu renkteki bisiklet üzerinde yoğunlaştı. Bisikletten yola çıkan polis, şüphelinin gasp olaylarının gerçekleştiği marketlerin 300 metre ilerisinde bulunan bir evde oturduğunu belirlemesi üzerine harekete geçti. Bina girişinde suçta kullanılan bisikleti bulan polis, evinde bulamadığı şüpheli Veysel Gök'ü, çalıştığı hijyen maskeleri üretimi yapan iş yerinde gözaltına aldı. Polisleri karşılarında görünce 'Hayırdır inşallah' diye tepki veren Gök, işlemleri için emniyete götürüldü. Gök'ün kullandığı bisikletin eniştesine ait olduğu, patlak olan bir tekerini soyguna giderken şişirip öyle gittiği belirtildi.

EVİNE YAKIN OLDUĞU İÇİN BU MARKETLERİ SEÇMİŞ

Daha önce poliste hiçbir suç kaydı bulunmadığı belirtilen Veysel Gök, sorgusunda suçunu itiraf etti. Özellikle evine yakın olduğu için bu marketlere girdiğini belirten Gök'ün, marketlerin kapanma saatini beklediğini söyledi. Borcu ve paraya ihtiyacı olduğu için olayları gerçekleştirdiğini belirten Gök, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Son dakika haberleri: KONYA Marketleri gasp eden şüpheliyi, turuncu bisikleti yakalattı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri: KONYA Marketleri gasp eden şüpheliyi, turuncu bisikleti yakalattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi
    16:23 Bursa'da Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki Paneli Gerçekleştirildi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen 'Turuncu Konuşalım' etkinliği kapsamında Bursa'da 'Endüstriyel Tasarım ve Yaratıcı Etki' başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Panelde, Bursa'nın tasarım vizyonu ve liderliği desteklenirken, yaratıcı fikirlerin gelişeceği ortamların önemi vurgulandı. Ayrıca, endüstriyel tasarımın sektörel sorunları, destekler ve yol haritası da ele alındı.

  • Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü
    16:22 Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 30 yıl önce başlattıkları yerel yönetim hamlesinin 5 yıldır durduğunu ve ibrenin tersine döndüğünü belirterek, şehrin sorunlarını çözebileceklerini söyledi. Erdoğan, İstanbul'un birinci önceliğinin depreme hazırlık olduğunu vurguladı ve İstanbul trafiğinin de çekilmez hale geldiğini ifade etti.

  • Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı
    16:22 Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

    Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 7,73 gram sentetik uyuşturucu, 60 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu içiminde kullanılan 3 cam düzenek ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerden birinin evinin bahçesinde yapılan aramada toprağa saklanmış uyuşturucu hap bulundu. Olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te 9 Kilogram Esrar Ele Geçirildi
    16:21 Gaziantep'te 9 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında bir ikamete operasyon düzenledi. Operasyonda 9 kilogram sıkıştırılmış esrar ele geçirildi ve bir şüpheli yakalandı.

  • İskenderun'da Asayiş Uygulamasında 10 Zanlıdan 2'si Tutuklandı
    16:21 İskenderun'da Asayiş Uygulamasında 10 Zanlıdan 2'si Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde yapılan asayiş uygulamasında 10 zanlı yakalandı. Uygulamada av tüfeği, hassas terazi, cep telefonu, sentetik uyuşturucu ve kenevir ele geçirildi. Zanlılardan 2'si tutuklandı.

  • Karabük'te yapılan adli aramada çok sayıda silah ele geçirildi
    16:20 Karabük'te yapılan adli aramada çok sayıda silah ele geçirildi

    Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan adli aramada 4 farklı adreste 1 ruhsatsız tabanca, 3 kuru sıkı tabanca, ruhsatsız av tüfeği, havalı tüfek, kesici alet, muşta, 3 adet 9 milimetre fişek, 10 adet 12 cal. fişek, 4 adet neurontin 600 mg sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Şahıslara toplam 21 bin 936 TL idari para cezası uygulandı. Gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi ve serbest bırakıldı.

  • Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi Hizmete Açıldı
    16:20 Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi Hizmete Açıldı

    Çorum Belediyesi tarafından yapılan Hayvan Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesis, kedi, köpek ve kanatlılar başta olmak üzere tüm hayvanlara hizmet verecek şekilde tasarlandı.

  • İskenderun'da kaçak sigara ve elektronik sigara operasyonu: 1250 paket sigara ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı
    16:19 İskenderun'da kaçak sigara ve elektronik sigara operasyonu: 1250 paket sigara ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, polis ekipleri tarafından bir iş yerine düzenlenen operasyonda, 1250 paket kaçak sigara ve 15 elektronik sigara ele geçirildi. Ayrıca, 3 bin doldurulmuş makaron da bulundu. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement