Son dakika haberleri | Liseliler TÜBİTAK projeleriyle çözüm üretmeyi seçiyor - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri | Liseliler TÜBİTAK projeleriyle çözüm üretmeyi seçiyor

Son dakika haberleri | Liseliler TÜBİTAK projeleriyle çözüm üretmeyi seçiyor

Son dakika haberler... Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 12 bölgede gerçekleştirilen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

21.03.2022 10:25  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 12 bölgede gerçekleştirilen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF'22) için geldiği Kayseri'de AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mandal, proje yarışmalarına katılan lise öğrencilerinin dünyayı sadece televizyon kanallarından takip etmek istemediklerini, birtakım güçlüklere çözüm bulma çabasında olduklarını belirtti.

Son olarak Adana ve Kayseri'de lise öğrencilerinin araştırma projelerini yerinde incelediğini anlatan Mandal, "Öğrencilerimiz, 'Kendim de çözüm üretebilecek yetkinlik görüyorum, bunun için projemle hazırım' diyor. Bu arkadaşlarımızın hepsi normalde şunu yapabilirlerdi, üniversite sınavına hazırlanan arkadaşları var, onlar gibi çok daha fazla soru çözebilirlerdi, daha az soru çözdükleri için belki de geri kalacaklar ama bu kazandıkları deneyim onların hayatlarına, kariyerlerine öyle bir katkı veriyor ki. Liseli gençlerimiz, önce kendilerine sonra ülkemize ve insanlığa 'Ben varım demek istiyor, ben varım' diyor. 'Ben gelecekte çözüm üreten bir kimlikle olacağım' diyor, ben bu gençlerimize minnettarım." diye konuştu.

Mandal, gençlerin hayallerini tutkuya, tutkularını da sonuca dönüştürme ürünü olan projelerinden memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Projelerin sadece teknoloji odaklı değil, sosyal içerikli de olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Mandal, şunları kaydetti:

"Bu işin içinde toplum var. Toplum ikna olmadıkça, toplumun şüphelerini, kaygılarını gidermedikçe sizin başarılı olmanız mümkün değil. Siz dünyanın en iyi aşısını geliştirebilirsiniz, en iyi ilacını, en iyi tedavi yöntemini geliştirebilirsiniz ama toplumu içine katmadan yapamazsınız. Liseli öğrencilerimiz bunun farkında, daha fazla sosyal projeler üretiyorlar. Aşıya erişimin olduğu ortamda insanlarda kaygı varsa bunların giderilmesi sadece teknoloji boyutuyla mümkün değil, toplum bilimle mümkün. Toplumun birlikte olduğu yaklaşımlar çözüm üretebilir. İklim değişikliğini, selleri, yangınları konuşacağız, herkes bunlara çözümü teknolojide arıyor, doğru ama yetmez. Sorunlar karşısında sorumluluğu topluma vermezseniz, sadece teknolojiler, üniversiteler, kamu tek başına bunu çözemez."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri | Liseliler TÜBİTAK projeleriyle çözüm üretmeyi seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement