MARDİN'DE 6 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA AİLELERDEN 'TAHLİYE' TEPKİSİ - Son Dakika
Güncel

MARDİN'DE 6 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA AİLELERDEN 'TAHLİYE' TEPKİSİ

MARDİN'in Midyat ilçesinde, halı saha maçından dönen 3'ü çocuk, 6 kişinin yaşamını yitirdiği zincirleme kazanın ardından tutuklanan 2 sürücünün tahliye edilmesine, ölenlerin yakınları tepki gösterdi.

29.06.2021 11:15  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN'in Midyat ilçesinde, halı saha maçından dönen 3'ü çocuk, 6 kişinin yaşamını yitirdiği zincirleme kazanın ardından tutuklanan 2 sürücünün tahliye edilmesine, ölenlerin yakınları tepki gösterdi. Kazada oğlu Hakan Özkahraman'ı (21), kaybeden Şehmus Özkahraman, 8 ay kaldıktan sonra bu tutuklanan her iki şoför serbest bırakıldı, acımız katlandı, acımız taze. 6 genç çocuğumuzu kaybettik. Bizimkiler toprak altında, onlar çarşıda dolaşıyorlar. Biz adalet istiyoruz dedi.

Kaza, geçen yıl 7 Eylül'de Midyat- Dargeçit karayolunun 12'nci kilometresinde meydana geldi. Mehmet Emin Aydın yönetimindeki 65 K 3858 plakalı kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkıp Nevzat Tasman yönetimindeki 27 BDV 29 plakalı traktöre, ardından da halı saha maçından evlerine dönenlerin içinde bulunduğu Hakan Özkahraman yönetimindeki 34 BOH 39 plakalı otomobile çarptı. Kazada, otomobildeki Nimetullah Yıldız (34), oğlu Abdulkerim (3), yeğeni Muhammed Yıldız (10) ile aynı mahallede oturan akrabaları Hakan Özkahraman (23), Bilal Seyitoğlu (21) ve kardeşi Dilovan Seyitoğlu (12), hayatını kaybetti. Kamyon şoförü Aydın ile traktör sürücüsü Tasman, yaralandı

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, kazada kusurlu oldukları iddiasıyla sürücüler Mehmet Emin Aydın ile Nevzat Tasman, tedavilerinin ardından tutuklandı. 8 ay tutuklu kalan şüpheliler, önceki gün tahliye oldu. Aydın ve Tasman'ın tahliye edilmesine kazada yaşamını yitirenlerin yakınları tepki gösterdi.

'ADALET İSTİYORUZ'

Kazada oğlu Hakan Özkahraman'ı, kaybeden Şehmus Özkahraman, Katliam gibi bir kaza. Bunlar 8 ay içeride kaldı. Tutulan raporlara itiraz ettik. 8 ay kaldıktan sonra bu tutuklanan her iki şoför serbest bırakıldı, acımız katlandı, acımız taze. 6 genç çocuğumuzu kaybettik. Bizimkiler toprak altında, onlar çarşıda dolaşıyorlar. Biz adalet istiyoruz. Adalet Bakanlığı'ndan müdahil olmasını istiyoruz. Biz devlet yetkililerinden yardım istiyoruz. Bunlar suçludurlar. 100 yıldan yargılanan iki şoför serbest bırakılıyor. Bu çocukların hakkı kalmasın dedi.

Kazada yaşamlarını yitiren Mehmet Kaan ve Dilovan Seyitoğlu'nun annesi Gülseren Seyitoğlu ise, sürücülerin tutuklanması çağrısında bulunarak, şunları söyledi

İki oğlumu kaybettim bu kazada. Acımız çok büyük. Bu katiller tutuklansın. Adalet ne ise o olsun. En büyük ceza neyse onu vermelerini istiyoruz. Onlar dışarıda kalmasın. Bizim çocuklarımız toprağın altında, biz acı çekiyoruz. Ne olur birazcık olsun bu acı hafiflesin istiyoruz. Biz adalete güveniyoruz. İnşallah adalet yerini bulur.

'TUTUKLU YARGILANMALARINI İSTİYORUZ'

Eşi Nimetullah Yıldız ve oğlu Abdulkerim'i kaybeden Şilan Yıldız da adalet arayışında olduklarını belirterek, Akşam saat 18.00 sıralarındaydı. Eşim çocukları almaya geldi. Oğlumu hazırladım, gönderdim. Ben de onları yemeğe bekliyordum. Gelmediler. Sonra kaza haberi geldi. Biz olay yerine gittik her şey olmuş bitmişti zaten. Biz adalet istiyoruz, başka da bir şey istemiyoruz. Biz sadece tutuklu yargılanmalarını istiyoruz. Acımız çok büyük diye konuştu.

Dava 8 Temmuz'da Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

MARDİN\'DE 6 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA AİLELERDEN \'TAHLİYE\' TEPKİSİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MARDİN'DE 6 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA AİLELERDEN 'TAHLİYE' TEPKİSİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karaman'da Kayalıklar Arasında Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı
    15:25 Karaman'da Kayalıklar Arasında Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı

    Karaman'ın Bozkandak köyünde bir çiftçiye ait oğlak, kayalıklar arasında mahsur kaldı. AFAD ekipleri oğlağı kurtararak sahibine teslim etti.

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı
    15:24 Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Organ Bağışı Yapan Genç Kızın Cenazesi Toprağa Verildi
    15:24 Organ Bağışı Yapan Genç Kızın Cenazesi Toprağa Verildi

    Yalova'da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın cenazesi, organlarının bağışlanması sonucu 4 hastaya umut oldu. Cenaze törenine ailesi, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı
    15:23 Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı

    Midyat Belediyesi zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, araçlarını kaldırıma park eden sürücüleri uyardı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, kaldırımların yayalara ait olduğunu ve vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.

  • Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor
    15:19 Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor

    TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Denizlispor, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Toplantının ertelenmesi durumunda ise 14 Mayıs Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı
    15:19 Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını söyledi. Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor.


Advertisement