Son dakika haberleri... Nijerya'da köylere saldırı: 200 ölü - Son Dakika
3.Sayfa

Son dakika haberleri... Nijerya'da köylere saldırı: 200 ölü

Son dakika haberleri... Nijerya\'da köylere saldırı: 200 ölü

Gelen son dakika haberlerine göre Nijerya'nın Zamfara eyaletinde silahlı saldırganlar tarafından köylere düzenlenen saldırılarda 200 kişinin öldüğü belirtildi.

09.01.2022 14:06  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya'nın Zamfara eyaletinde silahlı saldırganlar tarafından köylere düzenlenen saldırılarda 200 kişinin öldüğü belirtildi.

Nijerya'nın kuzeyindeki Zamfara eyaletinde silahlı militanlar köylere saldırı düzenledi. Evlerin yakıldığı saldırılarda en az 200 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Cuma günü yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Salı ve Perşembe günleri arasında bölgeye yaklaşık 300 motosikletli silahlı saldırganın geldiği ve 100'den fazla kişiyi öldürdüğü belirtilmişti.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu kuşatma altındaki topluluklara ve diğer Nijeryalılara, hükümetin onları kaderlerine terk etmeyeceğine dair söz veriyorum, çünkü bu haydutlardan kurtulmaya her zamankinden daha fazla kararlıyız" dedi. Buhari, masum insanlara yapılan saldırıların askeri güçlerin operasyonlarına karşı yapılan çaresiz eylemler olduğunu söyledi.

Nijerya hükümeti Çarşamba günü, saldırganları terörist olarak nitelendirerek güvenlik güçlerine operasyonlarını arttırması talimatı vermiş, bölgeye binlerce asker gönderilmişti. - ABUJA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Son dakika haberleri... Nijerya'da köylere saldırı: 200 ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement