SEMERKAND - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Özbekistan'da gazetecilerin sorularını yanıtladı (1) - Son Dakika
Güncel

SEMERKAND - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Özbekistan'da gazetecilerin sorularını yanıtladı (1)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Özellikle buradan Türkiye'deki vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum.

07.03.2021 16:45  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Özellikle buradan Türkiye'deki vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Özbekistan bizim ata yurdumuz. Burada tarihi ve kültürel miraslar var, İslam diniyle ilgili çok önemli medreseler var. Alimlerin yurdudur. İnşallah şu pandemiden sonra daha fazla uçuş sağlayacağız. Mutlaka gelin buraları görün." dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Semerkant Başkonsolosluğunun açılış töreninin ardından basının sorularını yanıtladı.

Özbekistan ziyareti kapsamında kültüler ve tarihi mirasları görme imkanı olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Hive, Buhara ve Semerkant kentlerinde birçok tarihi mekanı ziyarette ettiğini anımsattı.

Ziyaret ettikleri tarihi şehirlerin güzelliklerini, medeniyetini ve kültürünü tanıtmak istediklerini aktaran Çavuşoğlu, "Özellikle son zamanlarda Türkiye'den Semerkant ve Buhara olmak üzere Özbekistan'ın farklı şehirlerini ziyaret eden Türk sayısı hızlı bir şekilde arttı. Pandemiden sonra daha da fazla artacağını düşünüyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, Semerkant'a Türkiye'den doğrudan uçuş olduğunu, Buhara'ya da yakında başlayabileceğini belirtti.

Çavuşoğlu, başkonsolosluğu açarak Özbekistan'la ilişkileri geliştirirken sadece başkentte değil farklı şehirlerinde de misyonlar olmasını ve Türk vatandaşlarıyla Özbek halkına hizmet sunmak istediklerini ifade etti.

İkili ilişkilerin kısa zamanda çok büyük ilerleme kaydettiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, " Taşkent'teki görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizin tüm boyutlarını ele alacağımız gibi bölgesel konuları da ele alacağız. Bir taraftan Türk Konseyi var, bir taraftan Afganistan var ve bu bölgenin istikrarı ve gelişmeler var." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Özbekistan'la ilişkilerin stratejik düzeye çıkarıldığını anımsatarak, yarınki görüşmede aynı zamanda zirve hazırlığının da yapılacağını söyledi.

"Mutlaka gelin buraları görün"

Daha sonra Semerkant'ta Registan Meydanı'nda bulunan medreseleri ziyareti sırasında Özbek basınına açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, burada çok önemli medreseler bulunduğuna dikkati çekti.

Çavuşoğlu, "Özellikle buradan Türkiye'deki vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Özbekistan bizim ata yurdumuz. Burada tarihi ve kültürel miraslar var, İslam diniyle ilgili çok önemli medreseler var. Alimlerin yurdudur. İnşallah şu pandemiden sonra daha fazla uçuş sağlayacağız. Mutlaka gelin buraları görün. Ben de en kısa zamanda ailemle tekrar buralara geleceğim." mesajını verdi.

Özbekistan'da bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğunun altını çizen Bakan Çavuşoğlu, açıklamaların ardından Bibi Hanim Camisini ziyaret etti.

SEMERKAND - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Özbekistan\'da gazetecilerin sorularını yanıtladı (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel SEMERKAND - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Özbekistan'da gazetecilerin sorularını yanıtladı (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement