Son dakika haberleri: Sevgi Evleri'nin duyarlı çocuklarının harçlıklarıyla Afrikalılar temiz suya kavuştu - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri: Sevgi Evleri'nin duyarlı çocuklarının harçlıklarıyla Afrikalılar temiz suya kavuştu

Son dakika haberleri: Sevgi Evleri\'nin duyarlı çocuklarının harçlıklarıyla Afrikalılar temiz suya kavuştu

Son dakika haberler: Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sevgi Evleri'nde kalan çocukların harçlıklarını bağışlarıyla Çad'da su kuyusu açıldı.

07.09.2021 11:42  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sevgi Evleri'nde kalan çocukların harçlıklarını bağışlarıyla Çad'da su kuyusu açıldı.

Sevgi Evleri'nde kalan çocuklardan biri, televizyonda izlediği bir programdan etkilenerek Afrika'daki çocukların susuz kalmaması için kuyu açılması gerektiği fikrini öğretmeniyle paylaştı.

Bu çocuğun fikri arkadaşlarına da örnek teşkil ederken, durumdan haberdar olan Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan da müdürlük personelinden kampanyaya destek istedi.

Çocukların harçlıkları ve kurum personelinin bağışlarıyla toplanan 20 bin lira ile Çad'ın Encemine ilinde su kuyusu açıldı, şükür kurbanları kesildi.

Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, AA muhabirine, çocuklara değerler eğitimi konusunda sürekli ders verdiklerini söyledi.

Çocuklara merhamet, arkadaşlık duyguları, dünyanın evrenselliği konularını aşılamaya çalıştıklarını belirten Tan, "Personelimiz ve çocuklarımızda bu bilinç oluştu. Çocuklarımızdan bir tanesi televizyonda izlerken bazı ülkelerde çocukların susuzluk çektiklerini görmüş ve buraya kuyu açılması gerektiğini, çocukların susuzluk çekmemesi gerektiğini söylemiş. Bu çocuğumuz buraya kuyu açılması fikrini öğretmeni ile paylaşmış." dedi.

"200 lira veren de oldu 1 lira veren de"

Fikrin kendisine iletildiğinde çok mutlu olduğunu dile getiren Tan, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın bu duyarlılığı bizleri de aşırı duygulandırdı. Sivas Sevgi Çocuk Evleri Sitesi'nde bu tür faaliyetlere devamlı yer veriyoruz. Çocukların merhamet duygularını geliştiren projelerimiz oldu. Su kuyusu açılması konusunda bizler de katkıda bulunduk. Sonuçta çocuk harçlığından veriyorsa bizler bu işin önünü açmak ve katkı yapmak zorundaydık. Çocuklarımız arasında 200 lira, 10 lira, 1 lira verenler var. Önemli olan imece usulü kumbarada paranın oluşması. Gerisini de zaten personelimiz tamamladı. 20 bin liraya yakın bir meblağ gönderdik, 17 bin lirası ile su kuyusu açıldı, 3 bin lirası ile de 3 kurban kesildi."

"Türkiye dünyada insanlık ülkesi"

Kuyunun açılış videosunu izlediklerini ve orada konuşma yapan kişinin Türkiye'den "insanlık ülkesi" diye bahsetmesinin kendilerini çok duygulandırdığını anlatan Tan, "Bu insanlık ülkesi kelimesi çok büyük bir şey. Aşırı derecede duygulandım. Demek ki Türkiye gerçekten de dünyada insanlık ülkesi. İnsanlık açısından örnek bir yer gösterilecekse burası Türkiye'dir. O kelimeyi duymak bile bize yeter." diye konuştu.

Çocukları da duyarlılıklarından dolayı kutlayan Tan, "Devletin verdiği harçlıkları bu yönde harcamaları bizi çok mutlu etti. Demek ki çocuklarımıza biz bazı eğitimleri veriyoruz. Öyle olunca da tabi ki biz de mutlu olduk." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri: Sevgi Evleri'nin duyarlı çocuklarının harçlıklarıyla Afrikalılar temiz suya kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı
    18:59 RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un ücretsiz izin aldığını açıkladı. Şahin, Şengül Kurum'un etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek eşinin yanında olmasında hiçbir mahsur olmadığını belirtti ve yalan yanlış algılarla kurumu ve çalışanlarını yıpratmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu
    18:57 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen 5. Makale Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, savcı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırının Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti ve terörle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, törende makale yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement