Son dakika haberleri! Seyit Torun: "Siz Kendinizi Mağdur Olarak Gösterip Saraya Çıkınca Zalim Olan Bir İktidarsınız. Siz Politik Terörün Kitabını Yazan ve Bununla Övünen... - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri! Seyit Torun: "Siz Kendinizi Mağdur Olarak Gösterip Saraya Çıkınca Zalim Olan Bir İktidarsınız. Siz Politik Terörün Kitabını Yazan ve Bununla Övünen...

Bir son dakika haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nın düzenlendiği Sivas’ta; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken, ‘Belediyemize politik terör uygulanıyor’ diye şikayet eden Erdoğan şunu unutmasın; siz kendinizi mağdur olarak gösterip saraya çıkınca zalim olan bir iktidarsınız. Siz politik terörün kitabını yazan ve bununla övünen bir iktidarsınız. Boşuna çırpınıyorsunuz. Biz de sizin baskılarınıza boyun eğecek belediye başkanı yoktur, olmayacaktır” diye konuştu. Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyeler hakkındaki açıklamalarına ilişkin; “İktidara gelirken; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla yani 3Y ile mücadele edeceğiz diyen Erdoğan, bunu yapamayınca şimdi de 3Ç’ye heves etmiş görünüyor. Her gün çöp, çukur, çamur diyerek belediyelerimize saldırıyor. 30 sene öncesinden örnekler verip belediyelerimize olmadık iftiralar atıyor. Erdoğan asla şunu unutmasın testinin içinde ne varsa dışına da o dökülür. İşte Erdoğan’ın ufku çöp, çukur ve çamur siyasetinden ibarettir” dedi.

21.10.2022 16:59  Güncelleme: 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OZAN BURĞUCU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nın düzenlendiği Sivas'ta; "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken, 'Belediyemize politik terör uygulanıyor' diye şikayet eden Erdoğan şunu unutmasın; siz kendinizi mağdur olarak gösterip saraya çıkınca zalim olan bir iktidarsınız. Siz politik terörün kitabını yazan ve bununla övünen bir iktidarsınız. Boşuna çırpınıyorsunuz. Biz de sizin baskılarınıza boyun eğecek belediye başkanı yoktur, olmayacaktır" diye konuştu. Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyeler hakkındaki açıklamalarına ilişkin; "İktidara gelirken; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla yani 3Y ile mücadele edeceğiz diyen Erdoğan, bunu yapamayınca şimdi de 3Ç'ye heves etmiş görünüyor. Her gün çöp, çukur, çamur diyerek belediyelerimize saldırıyor. 30 sene öncesinden örnekler verip belediyelerimize olmadık iftiralar atıyor. Erdoğan asla şunu unutmasın testinin içinde ne varsa dışına da o dökülür. İşte Erdoğan'ın ufku çöp, çukur ve çamur siyasetinden ibarettir" dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Sivas'ta düzenlenen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'na ilişkin açıklama yaptı. Torun, şunları söyledi:

"CHP olarak Türkiye'nin dört bir yanındaki belediye başkanlarımız ile birlikte Sivas'ta bulunmanın mutluluğu içindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cumhuriyetin temellerini burada attık' dediği Sivas'tayız. Manda ve himayenin kabul edilmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği ve işgale karşı topyekün direnme mesajının verildiği Sivas'ımızdayız.

"SİVAS HALKININ AYAĞINA GİDİYORUZ, ELİNİ SIKIP SORUNLARINI DİNLEYİP ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ ANLATIYORUZ"

Bu toplantımızı Sivas'ta yapacağımızı açıkladıktan sonra Sivas halkının büyük bir teveccühü ile karşılaştık. Sivas halkına ve toplantımız için bize destek olan tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyoruz. Çalıştayımızın bir günün Sivas halkına ayırdık. Bugün, Sivas'ın tüm ilçelerinde belediye başkanlarımız sahada vatandaşlarımızla birlikte. Genel Başkanımız üç ilçemizde halkımızda buluşuyoruz. Belediye başkanlarımız da grup halinde Merkez ilçede, Akıncılar'da, Altınyayla'da, Divriği'de, Doğanşar'da, Gemerek'te, Gülova'da, İmranlı'da, Kangal'da, Şarkışla'da, Ulaş'ta, Yıldızeli'nde ve Zara'da vatandaşlarımızla bir araya geliyor. Sivas halkının ayağına gidiyoruz, elini sıkıp sorunlarını dinleyip çözüm önerilerimizi anlatıyoruz.

"SİVAS, PARTİ OLARAK İSTEDİĞİMİZ OYU ALAMADIĞIMIZ İLLERİMİZDEN BİRİSİ AMA BİZ SORUMLULUĞU VATANDAŞTA DEĞİL KENDİMİZDE GÖRÜYORUZ"

CHP olarak uzun süredir yeni bir siyaset anlayışıyla çalışıyoruz. Ülkemizin neresinde bir sıkıntı, neresinde bir sorun varsa biz oradayız. Genel Başkanımız başta olmak üzere tüm kadrolarımızla ülkemizin her bir köşesine ulaşıyoruz. Sivas, parti olarak istediğimiz oyu alamadığımız illerimizden biri. Ama biz sorumluluğu vatandaşta değil kendimizde görüyoruz. Bu tabloyu değiştirmek için de samimiyetle çalışıyoruz. Sivas halkına kendimizi daha iyi anlatacağız. İnanıyoruz ki ilk genel seçimde Sivas'taki milletvekili sayımızı da artıracak ve inşallah yerel seçimlerde de aynı başarıya ulaşacağız.

"AMACIMIZ YERELDE NASIL BAŞARILI OLDUYSAK GENELDE DE BAŞARACAĞIMIZI TÜM MİLLETİMİZE GÖSTERMEKTİR"

Çalıştayımız yarın Genel Başkanımızın açılış konuşmasıyla başlayacak. Belediye başkanlarımızla kapsamlı değerlendirmelerde bulunacağız. Çalıştayımızı Genel Başkanımızın konuşmasıyla kapatmış olacağız. Pazar günü ise toplantılarımızın sonuç bildirgesini açıklamış olacağız.

İnanıyoruz ki yereldeki başarılı hizmetlerimiz iktidarın da kapısının açılmasında anahtar olacaktır. Amacımız yerelde nasıl başarılı olduysak genelde de başaracağımızı tüm milletimize göstermektir.

"ARTIK MİLLETİMİZ KENDİSİNE SIRTINI DÖNENLERDEN DESTEĞİNİ ÇEKMİŞTİR"

Türkiye, iktidarın sorumlu olduğu ağır bir siyasi ve ekonomik buhrandan geçmektedir. Derin yoksulluk memleketimizin her bir köşesini sarmış durumdadır. Sadece oy kazanmak için milletimizi kutuplaştırma gayretleri artık endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Bu gidişat çocuklarımızın geleceğine vurulan bir pranga halini almıştır. Artık vatandaşın değil sadece saray beslemelerinin çıkarlarını düşünen bir iktidarla karşı karşıyayız. Artık milletimiz kendisine sırtını dönenlerden desteğini çekmiştir. Ancak ne yazık ki vaktinin dolduğunu gören iktidar, milletin sesine kulak vermeyi değil koltukta kalmak için baskı kurmayı seçmiştir.

Seçilmiş belediye başkanlarımızın üzerindeki baskılar da her geçen gün daha fazla artmaktadır. İktidar, sandıkta yenemediği belediye başkanlarımızı karalamak için masa başı operasyonlarından medet umar hale gelmiştir. Erdoğan başta olmak üzere tüm iktidar temsilcileri sıraya girmiş varsa yoksa CHP'li belediyelere saldırmanın acizliğine düşmüştür.

"3Y İLE MÜCADELE EDECEĞİZ DİYEN ERDOĞAN, BUNU YAPAMAYINCA ŞİMDİ DE 3Ç'YE HEVES ETMİŞ GÖRÜNÜYOR. HER GÜN ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR DİYEREK BELEDİYELERİMİZE SALDIRIYOR"

İktidara gelirken; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla yani 3Y ile mücadele edeceğiz diyen Erdoğan, bunu yapamayınca şimdi de 3Ç'ye heves etmiş görünüyor. Her gün çöp, çukur, çamur diyerek belediyelerimize saldırıyor. 30 sene öncesinden örnekler verip belediyelerimize olmadık iftiralar atıyor. Erdoğan asla şunu unutmasın testinin içinde ne varsa dışına da o dökülür. İşte Erdoğan'ın ufku çöp, çukur ve çamur siyasetinden ibarettir. Kendisine buradan tavsiyemiz şudur; vatandaşa hizmet için çalışan belediyelerimize gölge etmesin sadece kendi işine baksın. Türkiye'yi yoksulluğa ve adaletsizliğe mahkum etmenin hesabını nasıl verecek millete bunu anlatsın. Şu anda iktidarın vatandaşa müjde diyerek açıkladığı projeleri zaten bizim belediyelerimiz yıllardır hayata geçiriyor.

"UNUTMAYINIZ Kİ SİZ FETÖ TAKTİKLERİNİ KULLANIP SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA KUMPAS KURAN İKTİDARSINIZ"

Erdoğan, belediyelerimize saldıracağına onları örnek alsın, onlara teşekkür etsin. 2019'dan bu yana torba yasalarla, kararnamelerle belediyelerimizin yetki ve gelirlerini hep ellerinden alma gayreti içinde oldular. Belediyelerimizin hakkı olan kaynakları sırf muhalefet belediyesi diye kestiler, kesmeye çalıştılar. Hiçbir somut delili olmadan belediye başkanlarımızı görevden almaya, soruşturmayla baskı kurmaya çalıştılar. Yetmiyor, müfettişleri her gün belediyelerimize, belediye başkanlarımıza gönderdiler. 'Gidin ne yapın edin bir suç bulun, bulamıyorsanız da bu suçu uydurun' diye talimat verdiler. Devlet ahlaki ile bağdaşmayan açıklamalarla belediye başkanlarımızı hedef gösterdiler. Erdoğan'a da İçişleri Bakanlığı koltuğuna yakışmayan fotoroman Süleyman'a da belediyelerimizin hakkını yiyen tüm saray avenelerine sesleniyoruz; ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Bu ülkeyi nasıl batırdığınızı belediyelerimize saldırarak gizleyemezsiniz, gizleyemeyeceksiniz. Bir santim geri adım attıramayacaksınız. Unutmayınız ki siz FETÖ taktiklerini kullanıp seçilmiş belediye başkanlarımıza kumpas kuran bir iktidarsınız. Siz, belediyelerimizi çalıştırmamak için halka yapılan hizmetleri engelleyecek kadar gözü dönmüş bir iktidarsınız.

"BİZ DE SİZİN BASKILARINIZA BOYUN EĞECEK BELEDİYE BAŞKANI YOKTUR, OLMAYACAKTIR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken, 'Belediyemize politik terör uygulanıyor' diye şikayet eden Erdoğan şunu unutmasın; siz kendinizi mağdur olarak gösterip saraya çıkınca zalim olan bir iktidarsınız. Siz politik terörün kitabını yazan ve bununla övünen bir iktidarsınız. Boşuna çırpınıyorsunuz. Biz de sizin baskılarınıza boyun eğecek belediye başkanı yoktur, olmayacaktır. Her bir belediye başkanımız Türkiye'yi aydınlık geleceğe çıkarmak içine her zamankinden daha fazla azimli, daha fazla kararlıdır. Bu toplantımız bu azmin, kararlığın saray odalarına kadar yankılanacağı bir toplantı olacaktır.

"ÜLKEMİZİ BİR KARANLIĞA MAHKUM ETMEK İSTİYORLAR. AKILLARDAN ASLA ÇIKARMASINLAR CHP BURADA SİVAS KONGRESİ GİBİ DİMDİK DURUYOR"

Sansür yasasıyla 85 milyonu kendi yalanlarına inandırmak istiyorlar. Kendilerinden olmayan kim varsa baskı kuruyorlar. Ülkemizi bir karanlığa mahkum etmek istiyorlar. Akıllardan asla çıkarmasınlar CHP burada Sivas Kongresi gibi dimdik duruyor. Vatandaşlarımızı müsterih olsun milletimize giydirmeye çalıştıkları deli gömleğini hep beraber yırtıp atacağız. Ülkemize demokrasiyi, adaleti ve refahı hep birlikte getireceğiz. İnanıyoruz ki cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını millet ittifakı iktidarında kutlayacak ve cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yaraşır bir Türkiye'yi inşa edeceğiz."

Torun, bir basın mensubunun Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis'inde suya yapılan yüzde 50 indirime ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi:

"AK Parti iktidarı zulmünü her yerde gösteriyor. Kahramanmaraş'ta suya yüzde 100 zam yapılırken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Meclis suya yüzde 50 indirim kararı aldırtmaya çalışıyor. Su en asli en temel ihtiyacımız, bunun üzerinden siyaset, politika olmaz. Suyun vatandaşa ulaşması lazım, bunun da bir bedeli var. Yasada da 'maliyetinin altında satılamaz' diye bir ibare var. Burada amaç vatandaşa ucuz su kullandırmak değil Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni batırmak, onun hizmetlerini engellemektir."

Torun, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığına yönelik iddiaların araştırılması için yaptığı açıklamayı; "Türk ordusu terörle büyük bir mücadele içerisinde, her gün gelen şehitlerimiz canımızı yakıyor ve Türk Silahlı Kuvvetleri terörü bitirmek için de yoğun bir çaba içerisinde, onun dışında askerin moralini bozacak, orduya herhangi bir olumsuz ithamda bulunacak olayı da kabul etmeyiz" sözleriyle değerlendirdi.

Torun, CHP'nin Sivas'taki oy oranının hatırlatılması üzerine; "Geçmişte zaman zaman vatandaşa yeterince gidemedik, gidemediğimiz, ulaşamadığımız, dokunamadığımız her yere gidiyoruz. Zaten çalıştayımızı da belediyelerimizin olmadığı veya çok az olduğu yerlerde yapıyoruz. Burada belediye başkanlarımız sahada vatandaşlarımızla bir araya geliyorlar, onları dinliyorlar" diye konuştu.

Son dakika haberleri! Seyit Torun: "Siz Kendinizi Mağdur Olarak Gösterip Saraya Çıkınca Zalim Olan Bir İktidarsınız. Siz Politik Terörün Kitabını Yazan ve Bununla Övünen...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri! Seyit Torun: 'Siz Kendinizi Mağdur Olarak Gösterip Saraya Çıkınca Zalim Olan Bir İktidarsınız. Siz Politik Terörün Kitabını Yazan ve Bununla Övünen... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement