Son dakika haberleri! Terör örgütü PKK'nın 36 yıl önceki ilk saldırısına tepkiler dinmiyor - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri! Terör örgütü PKK'nın 36 yıl önceki ilk saldırısına tepkiler dinmiyor

Bir son dakika haberine göre Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin 36 yıl önce gerçekleştirdiği ilk silahlı saldırıya aradan geçen senelere rağmen vatandaşların tepkisi sürüyor.

14.08.2020 11:59  Güncelleme: 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin 36 yıl önce gerçekleştirdiği ilk silahlı saldırıya aradan geçen senelere rağmen vatandaşların tepkisi sürüyor.

Terör örgütü PKK'nın 15 Ağustos 1984 akşamı Hakkari'nin Şemdinli ile Siirt'in Eruh ilçesinde eş zamanlı düzenlediği, 2 askerin şehit olduğu, 9 asker ile 3 sivilin yaralandığı saldırı, aradan geçen zamana rağmen unutulmadı.

Hakkari'de vatandaşlar, aradan geçen yıllara rağmen terör örgütü PKK'yı düzenlediği saldırılardan dolayı kınadı.

"Terör örgütü PKK savunmasız yüzlerce vatandaşımızı katletmiştir"

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, AA muhabirine, yaklaşık 36 yıldır Şemdinli başta olmak üzere birçok bölgede katliam ve zulüm yapan terör örgütünün, devletin ve milletin azim ve kararlı duruşuyla sınırların ötesine püskürtüldüğünü ve yok olmayla karşı karşıya bırakıldığını söyledi.

Kürt halkı adına sözde propaganda yapan terör örgütünün birçok katliamlar gerçekleştirdiğini belirten Saklı, şunları kaydetti:

"Savunmasız yüzlerce insanımızı katletmiştir. Binlerce köy ve mezramız yakılmış, yıkılmış ve talan edilmiştir. Yıllarca esnaflarımızın kepenkleri kapatılmış, esnafımız haraca bağlanmış, işinden ve aşından edilmiştir. Ancak gelinen noktaya baktığımızda ilk saldırının gerçekleştirdiği ilçemizde bugün huzur, güven ve refah var."

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sayesinde ilçede esnafın gece yarılarına kadar iş yerlerinin kepenklerini açık tuttuğunu ifade eden Saklı, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız da güvenle gece yarılarına kadar alışverişlerini gerçekleştirmektedirler. Terörden arındırılan yaylalarımızda bugün bereket yükseliyor. Devletimizin de desteğiyle ilçemizde hayvancılık yeniden canlandı. Çiftçilerimiz kullanamadıkları topraklarını yıllar sonra kullanmaya başladı. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonların ardından bugün ülkemizin her bir karış toprağında huzur, güven ve bereket var. Terörle mücadelede devletimizin aldığı tüm kararlarda ilk gün olduğu gibi bugün de devletimizin yanındayız. Bu topraklarda ezanımız dinmeyecek, bayrağımız inmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ilerleyecektir. "

"O karanlık geceyi hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız"

Kanaat önderi Mehmet Fırat, Şemdinli halkı olarak o karanlık geceyi hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını anlattı.

"Her daim o şer odaklarına karşı dimdik ayakta durduk ayakta durmaya da devam edeceğiz." diyen Fırat, şu ifadeleri kullandı:

"Devletimizin hainlere karşı başlattığı operasyonları yerinde buluyoruz. Biz Kürtler olarak da son terörist kalmayıncaya kadar her türlü destekliyoruz ve ilimiz başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğunun terörist eylemlerle değil yatırımla konuşulmasını istediğimizi vurgulamak istiyoruz. Bizim toprağımız bu şehitlerimiz sayesinde vatan olmuştur, vatan kalacaktır ve vatan kalmaya devam edecektir. Terörün birinci hedefi birliğimizi, beraberliğimizi, gücümüzü, kuvvetimizi bozmak, dağıtmaktır. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız ve anmaya devam edeceğiz."

"Terör örgütü PKK hiçbir zaman Kürt halkının temsilcisi olmamıştır, olmayacaktır"

Hakkari Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman da 36 yıl geçmesine rağmen saldırıyı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

PKK'lı teröristlerin hiçbir zaman ülkedeki birlik ve beraberliği bozamayacağını dile getiren Adıyaman, "Terör örgütü PKK hiçbir zaman Kürt halkının temsilcisi olmamıştır, olmayacaktır. Her zaman olduğu gibi terör örgütünün bütün eylemlerini lanetliyoruz ve kınıyoruz. Terör örgütü PKK'nın eylemlerine karşı dik durmuşuz, dik durmaya devam edeceğiz. Biz bu duruşumuz, bu birlik ve beraberliğimizden azla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Son dakika haberleri! Terör örgütü PKK\'nın 36 yıl önceki ilk saldırısına tepkiler dinmiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri! Terör örgütü PKK'nın 36 yıl önceki ilk saldırısına tepkiler dinmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, ihtiyaçları ve talepleri dinledi. Ayaydın, seçilmesi durumunda mahalleye hizmet götüreceğini ve çeşitli projeler gerçekleştireceğini ifade etti. Ayrıca, Ayaydın balıkçılarla da bir araya gelerek, balıkçılık sektörünün sorunlarını ve ihtiyaçlarını ele aldı. Ayaydın'ın ziyaretlerine Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve partililer de katıldı.

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.


Advertisement