Son Dakika | Zamanında alınan tedbir büyük bir faciayı önledi - Son Dakika
3.Sayfa

Son Dakika | Zamanında alınan tedbir büyük bir faciayı önledi

Edinilen son dakika haberine göre Zamanında alınan tedbir büyük bir faciayı önledi Bitlis'in Tatvan ilçesinde temel kazısı sırasında hasar gören bitişikteki 4 katlı bina büyük bir gürültüyle yıkılırken, Afet ve Acil Durum Başkanlığı ekiplerinin zamanında aldığı müdahale ise büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı.

21.06.2022 14:36  Güncelleme: 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zamanında alınan tedbir büyük bir faciayı önledi

BİTLİS - Bitlis'in Tatvan ilçesinde temel kazısı sırasında hasar gören bitişikteki 4 katlı bina büyük bir gürültüyle yıkılırken, Afet ve Acil Durum Başkanlığı ekiplerinin zamanında aldığı müdahale ise büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı.

Dün saat 19.00 sıralarında Tatvan'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bir binanın bitişinde yapılan temel kazısı sırasında 4 katlı binada ağır hasar meydana geldi. Duvarlarında çatlaklar oluşan bina, ihbar üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri ve Afet ve Acil Durum Başkanlığı ekiplerince önlem alınarak yıkılmaması için vinç yardımıyla destek sağlanmıştı. Akşam saatlerinde ise bina hiçbir müdahale yapılmadan kendiliğinden büyük bir gürültü ile yıkıldı. AFAD ekipleri ve emniyet güçleri tarafından binada ve çevrede yapılan geniş güvenlik önlemleri sayesinde bir facianın da önüne geçildi.

Yıkılan binanın verdiği hasar gün aydınlanınca havadan görüntülendi. Görüntülerde binanın çökmesi sonucu oluşan enkaz ve çökme sırasında yan tarafta bulunan binada oluşan zarar ise tehlikeyi gözler önüne serdi. Alınan önlemler sayesinde olayda hiçbir can kaybı olmazken, binanın çökme anı ise çevrede bulunan iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

"Bina yıkıldı ama çok şükür bir can kaybı yaşanmadı"

İhbar üzerine alınan önlemlerle herhangi bir can kaybının olmadığını söyleyen AFAD İl Müdürü Erdal Tunçtan, "İlimiz Tatvan ilçesinde bulunan 4 katlı bir binanın yanında yapılan kazı çalışması sonucunda yanda bulunan 4 katlı binanın ağır hasar aldığı yönünde saat 14.00 civarında bizlere bir ihbar ulaştı. İhbar üzerine mühendis arkadaşlarımızı olay yerine gönderdik ve yapılan inceleme neticesinde binanın ağır hasar aldığı, acilen boşaltılması ve yıkılması gerektiği ile ilgili bir karar aldık. AFAD ekiplerimiz ile alınan bu karar Tatvan Emniyet Müdürlüğüne ve belediyesine bildirildi. Belediye ekipleri ve emniyet güçleri orada bir güvenlik şeridi çektiler. Vatandaşlarımızı oradan uzaklaştırdılar. Bizim, belediyenin ve emniyet güçlerinin almış olduğu tedbir neticesinde vatandaşlarımız oraya yanaştırılmadı. Saat 19.00 civarında da bina kendi halinde yıkıldı. Bina yıkıldı ama çok şükür bir can kaybı yaşanmadı, bundan dolayı mutluyuz. Bu tedbirleri alan başta AFAD ekiplerimize, güvenlik güçlerimize ve Tatvan ekibine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum" dedi.

"Hiçbir önlem alınmadan bina yıkıldı, çok mağduruz"

Bina yıkılmadan önce tedbir alınması gerektiği üzerine uyarıda bulunduklarını söyleyen bina sahiplerinden Ferdi Güneş, "Yaklaşık 25 gün önce bu kazıya başladıklarında kendilerine 'bizleri mağdur etmeyin, temelin altına inmeyin ve bizlere bu zararı vermeyin' diye defalarca söyledik. Herhangi bir önlem alınmadan ve sonradan öğrendik ki izinsiz kazı yapılıyor. Yaklaşık 25 gün önce kazılar başladı. Birkaç gün o süre devam ettikten sonra ara verildi. Bizler bir önlem alınacağını düşündük. 2 gün önce gelip tekrardan başladılar. Kendilerine tekrardan 'binamızı başımıza yıkacaksınız, lütfen buna bir önlem alın' dedik. Onlarda bizlere 'siz merak etmeyin, önlem alınacak' denildi. Hiçbir önlem alınmadı ve başımıza yıkıldı, çok mağduruz. Dün saat 12.00 sıralarında binada çatırtılar olmaya başladı. Vinçle binayı tutmaya çalıştılar. Bir vinç yandan destek verilerek ne kadar yardımcı olabilir. Malı tahliye edebilmek için arkadan destek lazımdı. Malı tahliye edemedik. AFAD ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olay yerine geldi ve kesinlikle buna izin veremeyiz ve riskli olacağını söylediler. Bu konuda çok mağduruz ve içeride en az 4-5 milyon ürünümüz vardı. Yapabileceğimiz bir şey yok, devletten ve kendilerinden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

"Yaklaşık 4 milyon zararımız var ve yetkililerden yardım bekliyoruz"

Binanın yıkımında yaklaşık 4 milyon zararın oluştuğunu dile getiren bina sahiplerinden Barış Güneş de, "Mimar olmama rağmen defalarca bu binanın ayakta duramayacağını, tedbirlerin alınması gerektiğini söylememe rağmen herhangi bir tedbir alınmadı. Yandaki hafriyatın peyderpey çıkarılması gerekiyordu. Önce yarısı dökülecek daha sonra diğer yarısı yıkılacaktı. Ama bizim haberimiz olmadan sabah erkenden geri kalan hafriyatı da çıkarınca bizim binamızın temeli 1 metre 80 santimetre açıkta kaldı. Teknik personel olarak ben binanın yıkılabileceğini de söyledim. Henüz yandaki binanın yıkımları başlayınca bile sarsıntılara maruz kaldı ve sarsıntıdan dolayı bina yavaş yavaş oturmaya başladı. Bunları söylememize rağmen herhangi bir önlem alınmadı. İçeride yaklaşık 4-5 milyon arası malımız vardı. İçeride yenilediğimiz dekorasyon, alçıpen tavanlar, seramikler yeni yapılmış şeylerdi. 3 adet bilgisayar, barkod sistemlerimiz en az 400 milyara yapılabilecek şeylerdi. Bunların hepsi gitti. Yetkililerden destek bekliyoruz. 40 yıldır biz bu işi yapıyoruz ve babamızdan devraldık. Depo olarak kullandığımız 3 ve 4. katlarda da bütün malımız gitti. Devletimizden, yetkililerden ve buna sebep olanlardan bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu dükkanın sadece giden malları değil bu dükkanın günlük cirosu, aylık ödemesi ve iş kaybı var, hepsine bir çözüm arıyoruz. Benim 1 gün sonra ödemelerim var, bana kim yardım edecek? Birinin bizlere yardım etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Son Dakika | Zamanında alınan tedbir büyük bir faciayı önledi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Son Dakika | Zamanında alınan tedbir büyük bir faciayı önledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Malatya'da 30 yaşındaki bir şahıs babasının gözleri önünde intihar etti
    02:57 Malatya'da 30 yaşındaki bir şahıs babasının gözleri önünde intihar etti

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, 30 yaşındaki Onur A., babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurarak intihar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, genç şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, adli tıp kurumuna gönderildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Şırnak'ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı
    02:47 Şırnak'ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobil dereye düştü. Kazada 4 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için morga gönderildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı
    02:40 Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkarak dereye düşen araçta bulunan 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Uludere Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise otopsi için hastane morguna gönderildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Burdur'da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı
    01:59 Burdur'da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı

    Burdur'un Bucak ilçesinde bir motosiklet sürücüsü, virajı alamayarak dereye düştü ve yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı
    01:36 Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada, virajı alamayan bir motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı
    00:47 Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı

    Çanakkale Valiliği, beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınları açısından risk oluşabileceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik, orman yangınlarının çoğunun beşeri hatalardan kaynaklandığını ve ateşin kesinlikle uzak durulması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, herhangi bir orman yangını fark ederlerse 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmaları gerektiği konusunda uyarıldı.


Advertisement