Son Dakika: Hamas'ın verdiği süre doldu, İsrail'e roket saldırısı başladı - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: Hamas'ın verdiği süre doldu, İsrail'e roket saldırısı başladı

Son dakika: Gün boyu gerginliğe neden olan ve 300'ün üzerinde kişinin yaralandığı Mescid-i Aksa saldırıları yeni bir boyuta ulaştı. Hamas'ın İsrail'e verdiği "Güvenlik güçlerinizi 18.00'e kadar çekin" ültimatomunun ardından ardından Gazze Şeridi'nden Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine 6 roket atıldı.

10.05.2021 18:17  Güncelleme: 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas, İsrail'in güvenlik güçlerini Tapınak Dağı ve Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nden yerel saatle 18.00'e kadar geri çekmemesi halinde saldırıya geçeceklerini bildirmişti. Hamas ayrıca Kudüs'teki çatışmalarda gözaltına alınan Filistinlilerin de 18.00'e kadar serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. Hamas'ın açıklamasının ardından İsrail ordusu alarm durumuna geçerken, Gazze sınırında yer alan Aşkelon şehrinde halka açık sığınaklar açılmıştı. Yetkililer, alınan kararın ordu tarafından değil, belediye tarafından alındığını açıklamıştı.

BİR İSRAİLLİ YARALANDI

Gazze'deki Filistin direniş gruplarının İsrail'e Mescid-i Aksa'daki polisleri çekmesi için verdiği sürenin dolmasının ardından İsrail'in bazı bölgesinde siren sesleri duyulmaya başlandı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Batı Kudüs ve Beyt Şems kentlerinde sirenlerin çaldığı, İsrail'in güneyine de çok sayıda roket gönderildiği belirtilirken daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. Ayrıca Gazze'den atılan anti tank mermisi nedeniyle İsrailli bir sivilin yaralandığı belirtildi.

Son Dakika: Hamas'ın verdiği süre doldu, İsrail'e roket saldırısı başladı

BİR EVE İSABET ETTİ

Öte yandan İsrail'in Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, Gazze'den Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine 6 roket atıldığı aktarıldı. Roketlerden birinin Batı Kudüs'ün banliyölerinden Mevasseret Zion'da bir eve isabet ettiği ve hafif hasar oluştuğu ifade edildi.

Son Dakika: Hamas'ın verdiği süre doldu, İsrail'e roket saldırısı başladı

ARAP MİLLETVEKİLLERİ DE SALDIRIYA UĞRADI

Aşırı sağcı Dini Siyonizm Partisi lideri Bezalel Smotrich ile Yahudi Gücü (Otzma Yehudit) Partisi lideri Itamar Ben Gvir, Yahudi yerleşimcilere destek vermek için Şeyh Cerrah Mahallesi'ne baskın düzenledi. Filistinli göstericiler ve onlara destek vermek için bölgede bulunan Ortak Arap Listesi Bloku lideri Eymen Avde ile milletvekili Usame Saadi, İsrailli sağcı liderlerin Şeyh Cerrah'a girişine engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine İsrail güçleri, Filistinli göstericilere ve Arap milletvekillerine saldırarak onları darbetti. İsrail güçleri ayrıca Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki bazı Filistinlileri de gözaltına aldı.

Son Dakika: Hamas'ın verdiği süre doldu, İsrail'e roket saldırısı başladı

YARALI SAYISI ARTIYOR

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere müdahalesinde yaralı sayısı 331'e çıktı.

Son Dakika: Hamas'ın verdiği süre doldu, İsrail'e roket saldırısı başladı

1967'DEN BERİ İŞGAL ALTINDA

Mescid-i Aksa ise İslam'ın üçüncü en kutsal ibadet yeri olarak kabul ediliyor. Bu bölgenin içinde olduğu Doğu Kudüs, 1967'deki Altı Gün Savaşı olarak da bilinen Arap-İsrail savaşından bu yana İsrail devletinin işgali altında bulunuyor.

Son Dakika: Hamas'ın verdiği süre doldu, İsrail'e roket saldırısı başladı
Son Dakika: Hamas'ın verdiği süre doldu, İsrail'e roket saldırısı başladı
Son Dakika: Hamas'ın verdiği süre doldu, İsrail'e roket saldırısı başladı
Son Dakika: Hamas\'ın verdiği süre doldu, İsrail\'e roket saldırısı başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son Dakika: Hamas'ın verdiği süre doldu, İsrail'e roket saldırısı başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (88)

  • haymanali: ortadogu nun en guclu ulkesi Israil bu Arap lari 6 gunde bitirir 37 48 Yanıtla ... : Hadi ya 6 günde Mi Allah dilerse kafiri hemn yok eder. yakın zamanlarda İsrail diye bir şey kalmayacak Vallahi islam kazanacak Vallahi islam kazanacak vallahi İslam kazanacak Valla feth olacak. Allah israil ili Kahır eylesin Allah İsraili kolunu belini elini kırsın perişan etsin amin amin amin 4 2
  • Burhan: İhale yine Allah'a kaldı , bütün müslümanlar bende dahil herkes evimizde oturuyor ve Allah yardım etsin diyoruz , belki de Kudüs bizim imtihanımız kim bilir... 81 3 Yanıtla Mehmet : Allah'ına kurbannn aynen abim ağzına sağlık çok haklısın 6 2
  • Maşallah: İsrailin kökünü kurutun ya allah bismillah 71 10 Yanıtla
  • Balgay: Kudüs ve filistin araplarin sorunudur bırakın onlar ilgilensin bundan bize ne 26 45 Yanıtla
  • Sehabe: O attığın roket bin yüz bin olsun hepsini yok eylesin inşallah 64 6 Yanıtla
  • mehmet: biz kendi sorunlarımıza bakalım...çocukluğumdan beri hep aynı şeyler... 24 46 Yanıtla Mavi: Bu fikriyatla devam ederseniz Mehmet bey ne İslam kalır ne insanlık lütfen biraz düşünün bencillik vatana devlete millete zarar 1 0
  • Pala: Filistini kendimize bağlayıp özerklik vermeliyiz mescidi aksa müslümanların kutsalıdır ,bunun için savaşmak onur meselesimiz ,namusumuzdur . 49 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.


Advertisement