Son dakika! Hendek'te 'Geri Kazanım' projesi hayata geçirildi - Son Dakika
Güncel

Son dakika! Hendek'te 'Geri Kazanım' projesi hayata geçirildi

Son dakika! Hendek\'te \'Geri Kazanım\' projesi hayata geçirildi

Son dakika gelişmesine göre Hendek Belediyesi, güneş enerjili aydınlatma direği 'Geri Kazanım' projesini hayata geçirdi.

10.03.2021 14:53  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hendek Belediyesi, güneş enerjili aydınlatma direği 'Geri Kazanım' projesini hayata geçirdi. Eski ve atıl durumdaki aydınlatmalar belediye ekipleri tarafından yenilenerek Alparslan Türkeş Parkı proje alanına montajlandı.

Güneş enerjili sistemlere büyük önem veren ve bu konuda hazırlıklar yaparak çalışma içinde Hendek Belediyesi ekipleri, dönüşüm kapsamında atıl durumdaki aydınlatma direklerini geri kazanıma sundu. Şehrin muhtelif yerlerinden sökülen eski aydınlatma direkleri Hendek Belediyesi şantiyesi kaynak atölyesinde titizlikle ustaların elinden geçerek onarımlarının yapılmasının ardından boyanıyor. Başlangıçta 35 adet yapılan Güneş enerjili aydınlatma direklerinin sayının arttırılacağı açıklandı.

Güneş enerjili aydınlatma direkleri sayesinde elektrikten yüzde 100 tasarruf sağlanmasını hedefleyen Hendek Belediyesi herhangi bir elektrik bağlantısı ve alt yapı gereksinimi olmayan aydınlatma direklerini halkın hizmetine sunmaya başladı. Güneş ışığını depo eden ve hava karardığı zaman direk aydınlatmaya başlayan aydınlatma direkleri aküleri tam doluyken 14 saatlik gece süresi boyunca 15 Lüx (yüzde 30 performans) ile 33 saat çalışacak yapıda olduğu öğrenildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son dakika! Hendek'te 'Geri Kazanım' projesi hayata geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement