İHA'nın haberinin ardından çadırda yaşayan aileye yardım elleri uzandı - Son Dakika
Yaşam

İHA'nın haberinin ardından çadırda yaşayan aileye yardım elleri uzandı

- İHA'nın haberinin ardından çadırda yaşayan aileye yardım elleri uzandı Çadırda yaşam mücadelesi veren aile evine kavuştu Çameli Belediyesi ve Kaymakamlığı hayat mücadelesi veren Aydınhan ailesine şefkat eli uzattı Başkan Arslan;

17.11.2020 16:11  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- İHA'nın haberinin ardından çadırda yaşayan aileye yardım elleri uzandı

Çadırda yaşam mücadelesi veren aile evine kavuştu

Çameli Belediyesi ve Kaymakamlığı hayat mücadelesi veren Aydınhan ailesine şefkat eli uzattı

Başkan Arslan; "Borç davaları belediyemiz tarafından takibi yapılmaktadır"

DENİZLİ - Denizli'nin Çameli ilçesinde feci bir olayda eşini kaybeden 45 yaşındaki 4 çocuk annesi, eşinin borçlarından dolayı çocukları ile ortada kalmıştı. Yaklaşık senetler ile birlikte 200 bin TL'lik borç ve icralardan dolayı ortada kalan aile, karayolu kenarında minibüste kokoreç satarak, çadırda yaşam mücadelesi verirken İhlas Haber Ajansı'nın haberinin ardından yardım elleri uzanmaya başladı. Çameli ilçesinde daha önce yaşadıkları eve Çameli Belediyesinden yapılacak olan yardımlar ile tekrar evine kavuştu.

Denizli'nin Çameli ilçesinde geçtiğimiz aylarda Çamlıbel Mahallesi'nde yaşayan ve Yeşilyayla Mahallesi'nde bahçeleri bulunan Aydınhan ailesi feci bir olay yaşadı. 3 metre derinliğindeki kuyuda aynı aileden 4 kişinin zehirlendiği, 1 kişinin ise hayatını kaybettiği olayda Aydınhan ailesi bahçe sulama amacıyla kullanılan su motor arızasını gidermek istedi. Kuyuya inen 43 yaşındaki Yusuf Aydınhan, zehirlenerek kuyuda hayatını kaybetti. Aydınhan'ın 45 yaşındaki eşi Fatmana Aydınhan, ailesine bakmak için eşinin daha önceden yaptığı kokoreç minibüsünü işletmeye başladı. Aradan geçen zaman içerisinde köyde yaşadığı evine bir bir borçlar gelmeye başlayınca mahalleden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Aydınhan'a Çameli Belediyesi ve Kaymakamlığı sahip çıktı

Kendisinin hasta ve oğlunun böbrek hastası olduğunu belirten Aydınhan, oğullarınla birlikte bir çadırda yaşadığını söyledi. Eşinin ölmeden önce birçok yere borç oluşturduğunu ve senetler imzaladığını anlatan Aydınhan, evinin ise bir banka tarafından el konularak icralık olduğunu belirtmişti. Oğullarından birine bakamadığı için Acıpayam ilçesinde bir yurtta kaldığını ve onlara bakmak için mücadele ettiğini belirten Fatmana Aydınhan'a Çameli Belediyesi ve Kaymakamlığı sahip çıktı.

İHA'nın haberlerinin ardından Aydınhan ailesine yardım elleri uzandı

İhlas Haber Ajansı tarafından "Karayolu kenarında çadırda yaşam mücadelesi veren aile yardım bekliyor " başlıklı haberinin ardından birçok kişi yardımda bulundu. Son olarak yardım elini uzatan Çameli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "25 Mayıs 2020 tarihinde ilçemiz Çamlıbel Mahallesi'nde ikamet eden ve Yeşilyayla Mahallesi'ndeki bahçesinde bulunan su kuyusunda meydana gelen arızayı gidermek için kuyuya inen Yusuf Aydınhan, kuyuda zehirlenme sonucu hayatını kaybetti. Aydınhan Ailesi'nin basında yer alan yol kenarında yaşam mücadelesi haberleri sonrası harekete geçen Kaymakamlığımız ve Belediyemiz, merhum Yusuf Aydınhan'ın eşi Fatma Aydınhan ve ailesine Çamlıbel Mahallesinde yaşadıkları evin tadilatı konusunda yardımcı olunacağı konusunda Belediye Başkanımız Cengiz Arslan destek sağlamak adına harekete geçmiştir" dedi.

"Evin tadilat işlemleri belediyemiz tarafından üstlenilmiştir"

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Aydınhan ailemiz ile yapılan görüşmeler sonucunda evin tadilat işlemleri belediyemiz tarafından üstlenilmiştir. Aile, Çamlıbel Mahallesi'ndeki evine taşınarak belediyemiz tarafından normal hayatına devam edilmesi sağlanmıştır. Eşinin ölümünden sonraki borç davaları, banka hacizlerinin yargı süreci davaları, belediyemiz tarafından takibi yapılmaktadır. Yetimler bir ilçenin bereket ve dua kapısıdır. Geride kalan yavrularımızın gözlerindeki o hasreti dindirmenin, bir aile sıcaklığı ile onların yanında olmanın gayretinde olacağız" diye konuştu.

Aydınhan ailesi hava şartlarının düzelmesi ile çalışmaya devam edecek

Çameli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı tarafından, Aydınhan Ailesi'nin sosyal yardımları düzenli olarak sağlandığı belirtildi. Kaymakamlık ve belediye tarafından açıklanan bilgiler doğrultusunda ailenin yükünün hafifletildiği, ticaret yaptıkları araçları konusunda ise hava şartlarının düzelmesinin ardından Çameli-Denizli yolu ilçe girişinde belediye tarafından yer tahsis edilerek Aydınhan ailesinin kazanç sağlaması için yardımcı olacağı açıklandı. Ailenin durumu ise belirli zamanlar içerisinde kontrol edileceği belirtildi.

İHA\'nın haberinin ardından çadırda yaşayan aileye yardım elleri uzandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İHA'nın haberinin ardından çadırda yaşayan aileye yardım elleri uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement