Gazze Saldırılarına Tepki Büyürken İsrail Savunma Bakanı Lieberman İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

Gazze Saldırılarına Tepki Büyürken İsrail Savunma Bakanı Lieberman İstifa Etti

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Netanyahu hükümetinin Hamas ile ateşkes imzalaması nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

14.11.2018 13:18  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın istifa ettiğini duyurdu. Basın açıklaması yapan Lieberman, Netanyahu hükümetinin Hamas ile ateşkes anlaşması imzaladığı için istifa ettiğini söyledi.

HAMAS ANLAŞMASI İSTİFA ETTİRDİ

İsrail'in aşırı sağcı Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, hükümetin Hamas'la yaptığı ateşkes anlaşmasını protesto ederek görevi bıraktı. Lieberman televizyondan canlı yayımlanan konuşmasında, Başbakan Benyamin Netanyahu hükümetinin Gazze'de Hamas'la ateşkes anlaşması yapmasına tepki olarak istifa ettiğini söyledi.

Gazze Saldırılarına Tepki Büyürken İsrail Savunma Bakanı Lieberman İstifa Etti
İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman

"TERÖRE TESLİM OLDUK"

İsrailli bakan, Mısır'ın arabuluculuğu ile sağlanan bu anlaşmayı 'teröre boyun eğmek' olarak niteledi. Lieberman, "Dün Hamas terörüne teslim olduk. Bu ateşkesin başka bir anlamı yok. Şu an devlet olarak yaptığımız şey, ulusal güvenliğimize uzun vadede zarar verecek bir bedel pahasına kısa vadeli sükunet satın almak" dedi.

Filistinlilere ve İsrailli Araplara yönelik aşırı sağcı politikaları savunmasıyla tanınan Lieberman, Gazze'yi yöneten Hamas'a karşı sert yöntemler izlenmesini istiyordu. Lieberman'ın ateşkes anlaşmasını onaylamadığı ve istifa edebileceği bilgisi bu sabah kulislere sızmıştı.

ERKEN SEÇİME YOL AÇABİLİR

Lieberman, istifası sonucunda partisi Yisrael Beiteinu'nun iktidardaki koalisyon hükümetinden çekileceğini açıkladı. Bu senaryoda Netanyahu, 120 sandalyeli İsrail meclisindeki çoğunluğunu sadece bir sandalye ile sürdürecek. Bu da Kasım 2019'da düzenlenmesi planlanan seçimlerin erkene alınmasına sebep olabilir.

GAZZE SALDIRILARI

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gerginliğin fitilini ateşleyen olay pazar günü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazze'ye sızması oldu. Gazze'nin 3 kilometre kadar içerisine sızan İsrail askerlerinin Hamas'a bağlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli şehit oldu ve bir İsrail askeri öldürüldü.

FİLİSTİN'DEN CEVAP

Olaydan bir gün sonra Hamas ve İslami Cihad'ın da aralarında bulunduğu Filistinli direniş grupları tarafından düzenlenen roket saldırısında bir İsrail askeri ağır yaralandı. Filistinli gruplar, İsrail tarafında bir otobüsün hedef alındığı bu saldırıyı, pazar günü şehit olan üyelerinin intikamını almak için düzenlediklerini açıkladı.

ATEŞKES SAĞLANDI

Bu olayın ardından İsrail, Gazze'ye hava saldırısı başlatırken,Filistinli gruplar da saldırıya roket atarak karşılık verdi. Öte yandan, Filistinli gruplar Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail'le ateşkese varıldığını duyurdu.

Gazze Saldırılarına Tepki Büyürken İsrail Savunma Bakanı Lieberman İstifa Etti

Son Dakika Güncel Gazze Saldırılarına Tepki Büyürken İsrail Savunma Bakanı Lieberman İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'ne 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verildi
    10:00 Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'ne 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verildi

    Samsun AFAD İl Müdürlüğü, Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan 'Orman Kurtarma Timi'ne (ORKUT) 'Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi' verdi. Eğitimde, arama kurtarma öncesi alınması gereken tedbirler, müdahale için gerekli araç gereç ve malzemelerin tanıtımı, kullanımı, planlama ve hareket, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri, afet sonrası yapılması gereken işlemler uygulamalı ve teorik olarak anlatıldı. Orman Kurtarma Timi, orman yangını, deprem ve sel gibi afet durumlarına karşı aldıkları eğitimlerle hazır hale getirildi.

  • Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı
    09:59 Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı

    Mersin merkezli düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla düzensiz göçmenleri yurda sokan ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar Mersin, Osmaniye ve Adana'da gerçekleştirildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu ve 2 SIM kart ele geçirildi.

  • Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi
    09:57 Seyhan polisi 80 ruhsatsız silah ele geçirdi

    Adana'da Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da ele geçirdi. Ruhsatsız silah yakalatan 7 kişi ve diğer suçlardan yakalanan 31 kişi tutuklandı.

  • İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu
    09:55 İzmir Metrosu'nda seferlerde gecikme yaşandı, istasyonlarda yoğunluk oluştu

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Bu durum ulaşımda aksamalara ve istasyonlarda yoğunluğa neden oldu. İzmir Metro yetkilileri ise anlayış için teşekkür etti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:54 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3370 liradan, euro ise 35,1300 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,30 liradan, euro ise 35,17 liradan satılmıştı.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü
    09:53 Tekirdağ'da Yoğun Sis Görüş Mesafesini Düşürdü

    Tekirdağ'da gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabah etkisini daha da artırarak görüş mesafesini yer yer 40 metreye kadar düşürdü. Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçelerinde kara yollarında olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alındı. Deniz ulaşımı da etkilendi ve bazı gemiler Tekirdağ açıklarına demirledi. Sisin öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda giren 6 düzensiz göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere köyünde yapılan çalışmalarda Suriye ve Filistin uyruklu 6 kişi yakalandı. Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti
    09:51 Düzce Belediyesi Sokak Köpekleri Sorununu Çözmek İçin Harekete Geçti

    Düzce Belediyesi, başıboş ve saldırgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. İlçelerde kurulacak ilkyardım merkezlerinde köpeklerin kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılarak, saldırganlıkları ve üremeleri kontrol altına alınacak.


Advertisement