İstanbul Barosunun Başkanı Yeniden Mehmet Durakoğlu Oldu - Son Dakika
Güncel

İstanbul Barosunun Başkanı Yeniden Mehmet Durakoğlu Oldu

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen ve 26 bin 294 avukatın oy kullandığı İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubundan Mehmet Durakoğlu yeniden başkan seçildi.

21.10.2018 18:27  Güncelleme: 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Barosu Başkanlığı için saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. 26 bin 294 avukatın oy kullandığı Genel Kurulda, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubundan Mehmet Durakoğlu yeniden başkan seçildi.

AÇILAN SANDIK ORANI: %100

AÇILAN SANDIK SAYISI: 105

SAYILAN OY: 26294

ADAYLARIN ALDIKLARI OY SAYISI

Mehmet Durakoğlu: 8077

Hasan Kılıç: 6856

Başar Yaltı: 965

Eren Keskin: 1645

Gökhan Ahi: 2488

Talat Canbolat: 2407

Kaptan Yılmaz: 1203

Cem Kaya Karatün: 399

Fikret İlkiz: 2238

Çiğdem Koç: 16

DURAKOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Yeniden başkan seçilen Durakoğlu açıklamasında, "Son iki gün yapılan genel kurulu bir avukata yaraşır biçimde son derece düzeyli, tartışmalı ama son derece de seviyeli geçti. Geriye dönüp baktığımızda bu genel kuruldan çok genel bir ifadeyle Türkiye'nin hukuk devleti olabilmesi, yargısının bağımsız ve tarafsız olabilmesi için bir ağız birliğini çıkarabilirsiniz. Tartışmasız bütün gruplar bunu talep ettiler. Bu kongrenin en önemli sonucu budur. Bu genel kurulun değinilmesi gereken en önemli sonucu budur. Seçimler yapılır, kazanılır, ama kim kazanırsa kazansın bu ağız birliğinin çıktığının bilinmesi gerekiyor" dedi.

Durakoğlu, avukatlar olarak yargı bağımsızlığının sağlanması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, "Yeri geliyor bıçaklanıyoruz, yeri geliyor zorlanıyoruz, yeri geliyor öldürülüyoruz bile. Katillerimizin bulunamadığı, bulunmadığı dönemler yaşıyoruz. Böylesine büyük sıkıntılar çekildiği bir dönemde de bu genel kuruldan çıkan sonuç bu noktaya tepkinin işaretidir. İstanbul Barosu kendi genlerinde var olan ta Orhan Apaydınlardan gelen bir büyük mücadele geleneğini de devam ettirecektir" diye konuştu.

SEÇİM SONUÇLARININ YANSITILDIĞI DEV EKRAN KAPATILDI

İstanbul Barosu Genel Kurulunda oy sayımı sırasında dev ekranın kapatılması avukatlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Dev ekrandaki görüntünün birden gitmesini avukatlar alkışlayarak protesto etti.

EKRANLARIN KAPATILMASININ ARDINDAN MEHMET DURAKOĞLU 1700'LÜK OY FARKINI KAPATTI

Haliç Kongre Merkezinde yapılan başkanlık seçiminde Hasan Kılıç en yakın rakibi Mehmet Durakoğlu'na 1700 oyluk fark attığı sırada, dev ekranda yer alan seçim sonuçları kaldırıldı. 5 dakikalık aranın yaşanmasının ardından ekranlar tekrar açıldı ve Mehmet Durakoğlu 1700 oyluk farkı kapatarak öne geçti.

ÇİĞDEM KOÇ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İstanbul Barosu Genel Kulunda başkan bugün belli oluyor. Toplamda 10 adayın yarıştığı seçimde, bağımsız aday Çiğdem Koç adaylıktan çekildi.

MEHMET DURAKOĞLU KİMDİR?

Mehmet Durakoğlu, 1956, Sivas doğumlu, Türk avukat ve siyasetçidir. Ankara Atatürk Lisesi'ni bitirmiştir. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1986'da serbest avukatlığa başlamıştır. Dış Ticaret alanında sertifika programları dersleri vermiş ve aynı konuda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

2002-2004 yıllarında İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Uyeliğinde bulunmuş, 2004-2006 yıllarında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, 2006-2008 ve 2010-2016 yıllarında Baro Başkan Yardımcısı olmuştur. 23 Ekim 2016 tarihinde 'Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu' adayı olarak İstanbul Barosu'nun başkanı seçilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı olarak görev yapmış, 1995, 1999 ve 2002 seçimlerinde İstanbul 2. seçim çevresi milletvekili aday listesinde yer almıştır.

ÇYDD Üyeliği ile SODEV ve TÜSES yönetimlerinde bulunmuştur. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İstanbul Barosunun Başkanı Yeniden Mehmet Durakoğlu Oldu

Son Dakika Güncel İstanbul Barosunun Başkanı Yeniden Mehmet Durakoğlu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu
    11:20 İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ile üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlanırken, yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. İstanbul Yenibosna'da metrobüs hattını kullanan vatandaşlar, üst geçit ve duraklarda aşırı yoğunlukla karşılaştı. Üst geçitlerde başlayan yoğunluk metrobüs durağına kadar uzadı. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlandı. Tek sıra halinde ilerlemeye çalışan vatandaşlar, güçlükle yürürken o anlar ise havadan görüntülendi. Görüntülerde yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda ise zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiği dikkat çekti. - İSTANBUL

  • Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı
    11:19 Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Niksar ilçesinde bir köpek, bir dükkanın kapı demirinin altına sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 dakikalık bir çalışma sonucunda köpeği kurtardı.

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
    11:18 Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde meydana gelen kazada, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza, Hürriyet Caddesi'nde Naci Kamış Bulvarı kavşağında gerçekleşti. Çarpışmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü Melih Özmen, ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesine sevk edildi. Trafik ekipleri olay yerinde önlem alırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tekirdağ'da Kaçak İçki ve Etil Alkol Operasyonu: 227 Şişe İçki ve 62 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
    11:17 Tekirdağ'da Kaçak İçki ve Etil Alkol Operasyonu: 227 Şişe İçki ve 62 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yapılan operasyonda, bir şüphelinin kaçak içki sattığı bilgisi üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir iş yerinde arama yaptı. Yapılan aramalarda 227 şişe gümrük kaçağı içki ve 62 litre kaçak etil alkol ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

  • Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti
    11:17 Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti

    Konya-Karaman kara yolunun 25. kilometresinde, Bekir T. idaresindeki 42 J 2873 plakalı otomobil, otobüs durağında bekleyenlere çarptı. Kazada 4 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirdi. Cenazeler, Konya Şehir Hastanesi morguna götürüldü.

  • Hatay Belediye Başkan Adayının Konuşması Sosyal Medyada İlgi Odağı Oldu
    11:17 Hatay Belediye Başkan Adayının Konuşması Sosyal Medyada İlgi Odağı Oldu

    Hatay'ın Dötyol ilçesinde belediye başkan adayı Cihan Tufan'ın seçim çalışmaları esnasında bir kahvehanede vatandaşların konuşmaya aldırış etmeden oyun oynamaya devam ettiği anlar, sosyal medyada ilgi odağı oldu.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy Mahallesi'nde Hemşehrileriyle Buluştu
    11:17 Kuşadası Belediye Başkanı Çınarköy Mahallesi'nde Hemşehrileriyle Buluştu

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Çınarköy Mahallesi'ni ziyaret ederek hemşehrileriyle bir araya geldi. Toplantıda bir sonraki görev döneminde yapacağı üstyapı yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Günel, 'Çınarköy Yörük Festivali' düzenleyerek bölgeye hareket getireceklerini müjdeledi.

  • Niğde'de Kırmızı Işık İhlali Kaza Yaralıları
    11:16 Niğde'de Kırmızı Işık İhlali Kaza Yaralıları

    Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil başka bir otomobile çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement