Son dakika gündem: İstanbul'da DEAŞ'a son 10 ayda 153 operasyon - Son Dakika
3.Sayfa

Son dakika gündem: İstanbul'da DEAŞ'a son 10 ayda 153 operasyon

Son dakika gündem haberine göre İstanbul'da 10 ay içinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen 153 operasyonda gözaltına alınan 465 şüpheli yakalandı.

23.10.2020 19:46  Güncelleme: 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 10 ay içinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen 153 operasyonda gözaltına alınan 465 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte terör olaylarının engellenmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İHA muhabirinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün istatistiklerinden derlediği bilgilere göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütlerine yönelik yılın ilk 10 ayında 153 operasyon düzenlendi.

Yürütülen soruşturma kapsamında aranan kişilere yönelik operasyonlarda 465 kişi yakalandı. Buna göre örgütsel faaliyet gösteren şüphelilere 81, 'yabancı terörist savaşçı' (YTS) olarak nitelendirilen yabancı uyruklu şüphelilere yönelik ise 72 baskın gerçekleştirildi. Toplam 465 şüphelinin yakalandığı operasyonlarda gözaltına alınan zanlılardan 270'i sınır dışı edildi. Aralarında örgütsel faaliyet gösteren 37 hücre üyesi tutuklandı. Bu kişiler arasında yakalanan 72 şüpheli ise 'adli kontrol' hükümlerince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ENGELLENEN TERÖR EYLEMLERİ

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütü DEAŞ üyelerinin yakalanmasıyla pek çok terör eyleminin de önüne geçildi.

Ağustos ayında Taksim Meydanı'nda keşif yaptığı ve sansasyonel eylem planı içinde olduğu tespit edilen Hüseyin Sağır adlı bir DEAŞ üyesi yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Gaziantep'ten itibaren İstanbul'a geldiği ana kadar adım adım izlenen hücre üyesi, Küçükçekmece'de bir otelde yakalanarak gözaltına alındı. Teröristin kaldığı otel odasında yapılan aramalarda 1 AK-47 (Kalaşnikof) marka uzun namlulu silah, bu silaha ait 5 şarjör ve 150 mermi ele geçirilirken, polis bu kez örgüt üyesinin arkasındaki hücreyi tespit etti. Hüseyin Sağır adlı eylemci tutuklanırken, otel odasında yakalanan Sağır'ın sorgusunda edinilen bilgiler ile hareketliliğini mercek altına alan güvenlik birimleri, DEAŞ'ın Türkiye içindeki önemli faaliyetlerine ve isimlere ulaştı. Bu doğrultuda örgütün sözde 'Türkiye emiri' Mahmut Özden polisin radarına takıldı. İstanbul Polisinin Adana'da gerçekleştirdiği operasyonda, önemli eylem planları ile birlikte yakalanan Mahmut Özden ve beraberindeki hücre üyeleri, sorgulanmak üzere İstanbul'a getirildi. Özden'in üzerinden yapılaması planlanan eylemlere dair bazı şifreli belgelere ulaşıldı.

Taksim ve çevresinde sansasyonel eylem hazırlığındayken yakalanan Hüseyin Sağır'ın yakalanmasının ardından örgütün en üst kademedeki isimlerinden Mahmut Özden'in yakalandıktan sonra üzerinde Türkiye'de yapılması planlanan eylemlere dair bazı şifreli belgelerin de yakalandığı öğrenildi.

Aşırı uç radikal terör örgütü DEAŞ'ın sözde 'Türkiye emiri' Özden, keşif görüntüleri ortaya çıkan Hüseyin Sağır ve örgütün tetikçisi Barış Coşkun tutuklandı.

(İHA)

Son dakika gündem: İstanbul\'da DEAŞ\'a son 10 ayda 153 operasyon
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Son dakika gündem: İstanbul'da DEAŞ'a son 10 ayda 153 operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza
    10:41 Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Denetimlerin halkın güvenliği açısından önemli olduğu vurgulanırken, 20 sürücüye toplamda 81 bin lira ceza kesildi. Emniyet güçleri, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

  • Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement