Son Dakika: İstanbul'da yarın Cuma namazı kılınacak camiler belli oldu - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: İstanbul'da yarın Cuma namazı kılınacak camiler belli oldu

Son dakika: İstanbul'da yarın Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi. Valilikten yapılan açıklamada, "İstanbul'daki 3.457 cami ve mescitten 1.923 cami ve mescit ile 264 mekânda Cuma namazı kılınmak üzere gerekli düzenlemelere başlanmıştır." denildi. Camiler arasında, Süleymaniye, Sultanahmet, Yeni Camii, Ortaköy Camii ve Çamlıca da bulunuyor.

28.05.2020 12:18  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs salgını sebebiyle 16 Mart'ta ibadete kapatılan camiler normalleşme süreci kapsamında kademeli olarak ibadete yeniden açılıyor. Bu kapsamda yarın tüm ülkede belirlenen camilerde Cuma namazı kılınacak. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yarın kentte cuma namazı kılınacak camiler arasında Süleymaniye, Sultanahmet, Yeni Camii (Eminönü), Ortaköy Camii ve Çamlıca Camii olduğunu da açıkladı.

1.923 CAMİ VE 264 MEKANDA KILINACAK

Valilikten yapılan açıklamada "29 Mayıs 2020 Cuma günü İstanbul'daki 3.457 cami ve mescitten 1.923 cami ve mescit ile 264 mekânda Cuma namazı kılınmak üzere gerekli düzenlemelere başlanmıştır. İlçelerimizde Cuma namazı kılınabilecek cami, mescit ve uygun yerlerin listesi aşağıya çıkarılmıştır" denildi.

Not: Cuma namazının kılınacağı camilerin listesine; İstanbul Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer alan "İlimizde Cami ve Mescitlerin İbadete Açılması" isimli basın açıklamasından veya ulaşabilirsiniz.

1003 ŞÜKÜR KURBANI KESİLECEK

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ara verilen cemaatle ibadete, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Fatih Camisi'nde kıldıracağı cuma namazıyla başlanacak. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Belki önümüzdeki, belki daha sonraki haftalarda Sultan Ahmet Camimizin avlusunda, meydanında cuma namazı kılacağız." dedi. Yarın ayrıca camilerin yeniden ibadete açılması dolayısıyla saat 11.00'de merkezi camilerde 1003 şükür kurbanı kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

CUMA NAMAZI NASIL KILINACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde sonrasında kılınacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin geçtiğimiz günlerde bir afiş yayınladı. Camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı için abdestin ev ve iş yerlerinde alınması uyarısı yapılan afişte, camide bulunulduğu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği vurgulandı. Namazın işaretle belirtilen yerlerde kılınması gerektiği kaydedilen afişte, camiye giriş-çıkışlarda ve içeride güvenli mesafenin ihmal edilmemesi, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılması gerektiği belirtildi. Ayrıca afişte, hastalık belirtisi taşıyanlara namazı evde kılmaları tavsiyesinde bulunuldu.

16 MART'TA İBADETE ARA VERİLMİŞTİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 16 Mart'ta cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verileceğini açıklamıştı. Erbaş, açıklamasında "Yeni tip koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir" ifadelerine yer vermişti. Yaşanan bu olağanüstü durum dikkate alındığında cami ve mescitlerde namazların cemaatle kılınmaya devam edilmesi durumunda virüsün yayılma riskinin artabileceğine dikkati çeken Erbaş, açıklamasına şu sözlerle devam etmişti: "Bu itibarla temel gayelerinden biri de insan hayatını korumak olan İslam dini, insanların hayatını tehlikeye atacak uygulamalara asla cevaz vermez.Nitekim Peygamber Efendimiz, 'Bir yerde veba hastalığı çıktığını duyarsanız oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde veba hastalığı çıkarsa o bölgeden de ayrılmayınız.' buyurarak karantina uygulamasına dikkat çekmiş, 'Bulaşıcı hastalık taşıyan kişi, sağlam kişinin yanına gitmesin.' buyurarak salgın hastalıklara karşı tedbirli olmanın gereğini vurgulamıştır."

Son Dakika: İstanbul\'da yarın Cuma namazı kılınacak camiler belli oldu

Son Dakika Güncel Son Dakika: İstanbul'da yarın Cuma namazı kılınacak camiler belli oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement