İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SURİYELİ VE TÜRK ÖĞRENCİLERİN MESLEK KAZANACAK ŞEKİLDE YETİŞMELERİNİ... - Son Dakika
Güncel

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SURİYELİ VE TÜRK ÖĞRENCİLERİN MESLEK KAZANACAK ŞEKİLDE YETİŞMELERİNİ...

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SURİYELİ VE TÜRK ÖĞRENCİLERİN MESLEK KAZANACAK ŞEKİLDE YETİŞMELERİNİ...

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında 8 pilot ilde 55 mesleki ve teknik lisede yaklaşık 1150 atölye baştan sona yenilenecek.

14.10.2020 13:02  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında 8 pilot ilde 55 mesleki ve teknik lisede yaklaşık 1150 atölye baştan sona yenilenecek. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Amacımız, meslek okullarının hem atölyelerinin donatım ve ekipman olarak güçlendirmek aynı zamanda bu meslek okullarındaki Suriyeli ve Türk öğrencilerin birlikte kapsayıcı bir şekilde bütünleşmeleri ve onların bir meslek kazanacak şekilde yeterliliklerini arttırmaktır" dedi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi bilgilendirme toplantısı, Bakırköy'de bir spor tesisinde düzenlendi. Toplantıya İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, MEB Daire Başkanı Şennur Çetin ve MEB Daire Başkanı Recep Altın katıldı. Açılış sunumu ile başlayan toplantıda, proje kapsamında bilgiler verildi.

22 MESLEK ALANI 1150 ATÖLYE

Proje, bilişim, elektrik/elektronik, güzellik ve saç bakım hizmetleri, makine teknolojisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, motorlu araçlar teknolojisi, tekstil teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, moda tasarım teknolojilerinin de içinde olduğu 22 meslek alanını kapsıyor. 22 meslek alanındaki 1150 atölye bir yandan mekansal olarak yenilenirken diğer yandan da en son teknoloji makine, ekipman ve eğitim kitleri ile donatılıyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Aslında 2017 Kasım'da başlayan yaklaşık 43 aylık geçmişi olan bir çalışma ama 2018 yılında uygulanmaya başladı. Türkiye genelinde 8 ilde 55 meslek teknik Anadolu lisesinde uygulanıyor. Proje Meslek Eğitim Genel Müdürlüğümüzün AB delegasyonu ile yürüttüğü bir çalışma. Türkiye'deki özellikle Suriyeli öğrencilerin daha yoğun olduğu 8 ili kapsıyor. İstanbul'da da mevcut olan ilçelerimizden 8 tane ilçemiz var. Avcılardan başlayıp Bağcılar, Başakşehir, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, Esenyurt şeklinde devam ediyor. Pendik ve Sultangazi ilçemiz de bu kapsamda" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN YÜZDE 60'I SURİYELİ, YÜZDE 40'I TÜRKİYE'DEKİ ÖĞRENCİLERİMİZİ KAPSIYOR"

Projeyi DHA'ya anlatan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, proje kapsamında Suriyeli ve Türk öğrencilerin birlikte kapsayıcı bir şekilde bütünleşmelerini, yeni meslek becerileri kazanmalarını hedeflediklerini, 50 milyon euro bütçeli proje ile Geçici Koruma Altındaki Suriyeli ve ihtiyaç sahibi Türk öğrencilerin servis, öğlen yemeği, kıyafet, çanta ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Yazıcı, "Burada toplam 13 tane Meslek Teknik Anadolu Lisemiz var. Bilişim alanı, elektrik elektronik alanı ve çocuk gelişimi ile çalışmalar etkin olarak başladı. Buradaki temel döngü, meslek okullarının hem atölyelerinin donatım ve ekipman olarak güçlendirilmesi aynı zamanda bu meslek okullarındaki Suriyeli ve Türk öğrencilerin birlikte kapsayıcı bir şekilde bütünleşmelerini, yeni meslek becerileri kazanmalarını, sosyal ve kültürel çalışmalarını birlikte yapmalarını ve onların bir meslek kazanacak şekilde yeterliliklerini arttırmayı hedefliyor. Bu çerçevede ilgili öğrencilerimizin yüzde 60'ı Suriyeli, yüzde 40'ı Türkiye'deki öğrencilerimizi kapsıyor. Burada öğrencilerin öğle yemeği ihtiyaçlarından taşımalarına kadar kapsayıcı bir bütünlük var. Temel döngü tabii öğrencilerin mesleklerinde iyi yetişmelerini temin etmek için meslek atölyelerinin donanımını ve ekipmanını önceliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SURİYELİ VE TÜRK ÖĞRENCİLERİN MESLEK KAZANACAK ŞEKİLDE YETİŞMELERİNİ... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.


Advertisement