Son Dakika: İzmir'deki metro inşaatına vatandaş tepkisi - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: İzmir'deki metro inşaatına vatandaş tepkisi

Gelen son dakika haberlerine göre İzmir'deki metro inşaatına vatandaş tepkisiİZMİR'de yürütülen metro hattı çalışmasında evlerinin zarar gördüğünü öne süren vatandaşlar, belediyeye tepki gösterdi.

06.06.2020 17:13  Güncelleme: 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki metro inşaatına vatandaş tepkisi

İZMİR'de yürütülen metro hattı çalışmasında evlerinin zarar gördüğünü öne süren vatandaşlar, belediyeye tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıl önce ihale ettiği Fahrettin Altay- Narlıdere Metro Hattı'nın yüklenici firması, iddiaya göre, gerekli önlemleri almayınca, metro tüneli kazı çalışmalarının yapıldığı Yenikale Mahallesi'ndeki bazı binaların zeminleri ile dış cephelerinde derin çatlaklar oluştu. Bazı evlerin odalarındaki duvarları da çatladı.

Evinin duvarları çatlayan Fatma Şimşek (70), "Evimin içerisi de çatlak, dışarısı da. Şikayetçiyim. Ne yapmam gerektiği konusunda bilgim de yok. Evimin tekrar eski haline gelmesini istiyorum. Kiraya çıksam kira verecek param yok. Evimin böyle olması beni çok üzüyor. Ben bu çatlakları nasıl yaptıracağım?" dedi. Metin Çetin (63) de "Binaların çatlaması metrodan dolayı. Durduk yere çatlamaz ki bina. Ev sahipleri olarak rahatsız oluyoruz" diye konuştu.

BAZI EVLER BOŞALTILDI

İlker Sokak'ta da vatandaşlar, yine metro inşası nedeniyle evlerinin zarar gördüğünü kaydetti. Yenikale Mahallesi'ndeki Zafer ve Yıldıran Sokak'taki 11 ev ise belediye ekiplerince 2 aylık sürede tahliye edildi. Tahliye kararı verilen evlerde oturan bazı vatandaşlar başka semtlere taşınırken, kira yardımını yeterli bulmayanlar evlerinde oturmaya devam etti.

Tahliye kararı gelmesine rağmen evinden çıkmayan Ahmet Aydın (70), "Oturduğumuz bina, yan binadan çıkan çatlaklar yüzünden ayrıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görev yapan bir tanıdığımız var. Eve geldi baktı. Binaların çatlamasının sebebinin belediyenin suçu olduğunu söyledi. Eğer belediye bu binaların arasına birer metre ara verseydi, binalarda çatlaklar olmazdı. Bizim için de tahliye kararı çıktı. 'Bir sene sonra evinize yerleşeceksiniz' dediler, ama biz evimizden çıkamadık" diye konuştu.

METRO HATTI HAKKINDA

İzmir Metro Hattı'nın 4'üncü aşamada Fahrettin Altay'dan Narlıdere'ye kadar uzatılması için 2 yıl önce açılan F.Altay-Narlıdere- Kaymakamlık arasındaki metro hattı yapım ihalesini, 1 milyar 27 milyon lira teklif veren firma kazandı. Aynı yıl Narlıdere Metrosu'nun temellerini atan firma, toplam uzunluğu 7.2 kilometreyi bulan ve Narlıdere Kaymakamlığı'na kadar uzanan hat üzerindeki bazı sokaklara şantiye sahaları yaptı. Şantiyelerden biri de Yenikale Mahallesi'ne kuruldu.

Son Dakika: İzmir\'deki metro inşaatına vatandaş tepkisi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son Dakika: İzmir'deki metro inşaatına vatandaş tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement