Tunç Soyer İzmir'deki felaketin boyutunu bu sözlerle aktardı: 2020'deki yağışın yüzde 18'i bir gecede yağdı - Son Dakika
Güncel

Tunç Soyer İzmir'deki felaketin boyutunu bu sözlerle aktardı: 2020'deki yağışın yüzde 18'i bir gecede yağdı

İzmir'de etkili olan sağanak yağış kentin büyük bir bölümünde su baskınları ve sel olayı yaşandı. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Belediye Başkanı Tunç Soyer felaketin büyüklüğünü, "2020'de yıl boyunca yağan yağışın yüzde 18'i bir gecede yağdı. Metrekareye 126 kilogram yağış düştü, bu çok ciddi bir rakam" diyerek aktardı.

02.02.2021 11:48  Güncelleme: 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji dün İzmir için kuvvetli sağanak yağış ve rüzgar uyarısı verirken, gece saatlerinde başlayan yağış şehrin birçok bölümünü olumsuz şekilde etkiledi. Yetkililer yaptıkları açıklamalarla vatandaşları uyardı ve gerekmedikçe dışarıya çıkılmamasını istedi.

Yağış nedeniyle bazı ilçelerde su baskınları ve sel olayı yaşandı. Sular altında kalan araçlarda maddi hasar meydana gelirken, ekiplerin kent genelindeki çalışmaları devam ediyor.

2020'DE YAĞAN YAĞIŞIN %18'İ BİR GECEDE YAĞDI

Konuyla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yazılır bir açıklama yaptı. Kentin son 24 saatte büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldığını aktaran Soyer, "2020'de yıl boyunca yağan yağışın yüzde 18'i bir gecede yağdı. Metrekareye 126 kilogram yağış düştü, bu çok ciddi bir rakam" ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer İzmir'deki felaketin büyüklüğünü bu sözlerle aktardı: 2020'deki yağışın yüzde 18'i bir gecede yağdı

İZBAN'DA ZAMAN ZAMAN KESİNTİLER OLUYOR

Taşan derelerin büyük sorun yarattığını vurgulayan Soyer, metronun kesintisiz çalıştığını, İZBAN'da kaya düşmesi nedeniyle yaşanan kesinti giderilmesine rağmen zaman zaman kesintiler olduğunu, otobüs hatlarında da zaman zaman sıkıntı yaşandığını belirtti.

Tunç Soyer İzmir'deki felaketin büyüklüğünü bu sözlerle aktardı: 2020'deki yağışın yüzde 18'i bir gecede yağdı

"EVDEN ÇIKMAYIN" UYARISINI TEKRARLADI

Öğleden sonra da yağış beklendiğine dikkati çeken Soyer, İzmirlileri mümkün olduğu kadar araç kullanmamaya ve evlerinden çıkmamaya çağırdı.

Tunç Soyer İzmir'deki felaketin büyüklüğünü bu sözlerle aktardı: 2020'deki yağışın yüzde 18'i bir gecede yağdı

"BÜYÜK BİR RAKAM, BÜYÜK BİR FELAKET"

Soyer, İzmir'in 1995 yılında yaşadığı sel felaketinde 4 saat içinde metrekareye yaklaşık 100 kilogram yağış düştüğünü hatırlatarak, şöyle devam etti:

"O vakit 61 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. İzmir'de metrekareye 126 kilogram yağış düştü. Bu çok büyük bir rakam. Rakamın büyüklüğünü gösterebilmek açısından şu örneği verebilirim. Bir yılın toplam yağış miktarı 717 kilogram. Birkaç saatte İzmir'in aldığı yağış miktarı 126 kilogram. Bu olağanüstü büyük bir rakam; büyük bir felaket"

Açıklamada; Güzelyalı'ya 125,6, Karabağlar'a 119, Bayraklı'ya 110,4, Balçova'ya 95,3, Menderes'e 80,6, Bornova'ya 64, Foça'ya 57, Aliağa'ya 55,3, Kınık'a 48,3, Karaburun'a 48,2 ve Buca'ya 47 kilogram yağış düştüğü aktarıldı.

Tunç Soyer İzmir\'deki felaketin boyutunu bu sözlerle aktardı: 2020\'deki yağışın yüzde 18\'i bir gecede yağdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunç Soyer İzmir'deki felaketin boyutunu bu sözlerle aktardı: 2020'deki yağışın yüzde 18'i bir gecede yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • cero: la oğlum alt yapı yok demiyorda 5 1 Yanıtla
  • mehmet: her başarısızlığa bir kılıf uydurmayın. 3 1 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement