Son Dakika: Kaymakam Coşgun'a emlak sorunlarını aktardılar - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: Kaymakam Coşgun'a emlak sorunlarını aktardılar

Son Dakika: Kaymakam Coşgun\'a emlak sorunlarını aktardılar

Gelen son dakika haberine göre Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Emlakçılar Derneği ilçedeki emlak, gayrimenkul alımı ve satımı ile kiralar, yeni yasa kanunları hakkında istişarede bulunmak üzere Kaymakamı ziyaret etti.

24.06.2020 12:59  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Emlakçılar Derneği ilçedeki emlak, gayrimenkul alımı ve satımı ile kiralar, yeni yasa kanunları hakkında istişarede bulunmak üzere Kaymakamı ziyaret etti.

Çaycuma Emlakçılar Derneği Başkanı Erol Ünlü yönetim adına Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun'a hediye takdim ederek ilçedeki emlak sorunlarını dile getirdi. Başkan Ünlü, şu hususları anlattı:

"Çaycuma'mızda Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) seviye 5 ikinci mülakatı gerçekleştirdik. Belge ve kartlarını hak edenlere verdik. ÇAYEMDER ve özgül belgelendirme düzenlediği 21 Temmuz günü MYK seviye 5 üçüncü yazılı ve sözlü mülakatımızı öğretmenevinde gerçekleştireceğiz. Ayrıca 21 Temmuz'da emlak ofisi olanlara ve müteahhitlere mesleki yeterlilik belgesi ayrıca kartı kameralı yazılı ve sözlü mülakatı yapılacak. 5 Aralık 2019 ile Ekim 2020 tarihleri arasında uzatılan MYK seviye 5 seviye 4 emlak ofisi ve müteahhitler almak zorundadır. ve Çaycuma'mızda daire, alış veriş ve kiralama çok pahalı söylentileri duyulmakta. Devlet bankalarında 0,64 bir yıl sonra ödenme paketi direk müteahhitlere verilmiştir. Sıfır daire olsa da müteahhitten şahsa geçtiği zaman ikinci sınıfa düşüp 0,64 bir yıl ödemeli paket konut kredisinden yararlanamıyor. Esnek krediler 0,89 ve 0,94 konut kredilerinden 15 yıl ödemeli yararlanabiliyor. Gayrimenkul almak isteyenler alıyorlar. Daire alanlar faizi ile 500 bin TL, 600 bin TL, 700 bin TL gibi fiyatlar gerçekleşebiliyor. Kiraya vermek için emlak ofislerine geldiğinde kredi ve destek amaçlı kiraya vereceğim diyor. En az 5 sene kredi ödememe yardımcı olsun deniliyor. Kiralar 1200 TL ile 1700 TL arasında talep ediyorlar. Neden çok istiyorsun denildiğinde dairem sıfır 500 bin lira bir yatırımında kira ücreti 1200 TL ile 1700 TL olsun diyorlar. Çaycuma'mızın yerlisi asgari ücretle çalışanlar bu kira ücretlerini nasıl ödeyeceklerini düşünmekteler. Çaycuma'mıza atanan memurlarımız 1200 TL ile 1500 TL arasında daireler kiralıyorlar. Çaycuma'da daire almak isteyen gurbetçi kardeşlerimiz 100 bin Euro parası olan istediği daireyi alıp çoğu da evlerini kiraya vermiyorlar. Emlak gayrimenkulü alan ve satanlardan yüzde 2 + KDV ile komisyon alma hakkına sahiptir. Kiralamada bir kira bedeli +KDV alma hakkına sahiptir." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son Dakika: Kaymakam Coşgun'a emlak sorunlarını aktardılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:58 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında yapılan toplantıda, yeni dönemde güzel hizmetler yapmanın iradesi vurgulandı. Meclis 1. Başkanvekilliğine Faruk Kanca, 2. Başkanvekilliğine ise Cevdet Bayraktar seçildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve diğer siyasi parti temsilcileri de katıldı.

  • Kamyonetten savrulan kamelya 3 belediye işçisini yaraladı
    18:56 Kamyonetten savrulan kamelya 3 belediye işçisini yaraladı

    Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde seyir halindeki kamyonetten savrulan kamelyanın sıkıştırdığı 3 belediye işçisi yaralandı. Yaralanan işçiler hastaneye kaldırıldı.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı
    18:54 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın evinde Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma ve 5'e 2 pas çalışmalarının ardından maçın son taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Gaziantep FK, bu antrenmanla birlikte hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

  • Kocaeli'de izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı
    18:53 Kocaeli'de izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı

    Kocaeli'nin Darıca ilçesinde gerçekleştirilen denetimde, izinsiz çalışan 8 yabancı uyruklu kadın yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir otelin masaj salonunda yapılan denetimde, çalışma izni olmadan istihdam edildiği belirlenen Kenya, Nepal, Özbekistan, Türkmenistan, Tayland ve Güney Afrika uyruklu kadınlar yakalandı. Kadınların işlemlerinin ardından ülkelerine gönderileceği bildirildi.

  • Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu
    18:52 Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu

    Basın Konseyi tarafından Güney Avrupa'da medyaya güven oluşturmak amacıyla düzenlenen panelde, medyada etik değerlerin göz ardı edildiği vurgulandı. Atilla Gökçe, etik kaygıların iyi insanların kaygıları olduğunu belirterek, etik davranmanın önemine dikkat çekti. Medyada etik sorunların gazeteciler, televizyoncular, programcılar, yorumcular ve moderatörler tarafından yaratıldığı ifade edildi.

  • Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi
    18:50 Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi

    Türkiye'nin en gözde kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, nisan ayında hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Uludağ'da hava sıcaklığı eksi 1 ile 9 derece arasında ölçüldü ve kar yağışının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.


Advertisement