Son Dakika: Kırmızı bültenle aranan eylem hazırlığındaki PKK/KCK'lı terörist etkisiz hale getirildi - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: Kırmızı bültenle aranan eylem hazırlığındaki PKK/KCK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Son Dakika: Kırmızı bültenle aranan eylem hazırlığındaki PKK/KCK\'lı terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika: Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'in Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonda Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan eylem hazırlığındaki terörist Dolakay Şanlı'nın etkisiz hale getirildi. 1999 yılında terör örgütüne katıldığı öğrenilen Şanlı'nın yaz aylarında gerçekleşen orman yangınlarıyla gündeme gelen 'ateşin çocukları' adlı oluşumdan da sorumlu olduğu belirtildi.

24.04.2021 15:52  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonda Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan eylem hazırlığındaki PKK/KCK'lı terörist Dalokay Şanlı etkisiz hale getirildi.

UZUN SÜREDİR MİT'İN TAKİBİNDEYDİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, örgütün sözde en üst yönetim mekanizması 'KCK Yürütme Konseyi' ve silahlı kanadın yönlendirildiği HPG konsey üyesi olan Dalokay Şanlı'nın Avrupa'daki faaliyetleri uzun süredir MİT tarafından takibe alındı.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

MİT, Şanlı'nın silahlı faaliyetleri yönlendirmek üzere Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine geçtiğini tespit ederek çalışma başlattı. MİT'in sahadaki ajanları vasıtasıyla Şanlı'nın Türkiye'nin büyükşehirlerinde canlı bomba ve stratejik tesislere yönelik sabotaj eylemleri planladığı istihbaratı alması üzerine operasyon için karar verildi.

Şanlı, örgüt mensuplarıyla toplantı yapmaya gittiğinin tespit edilmesi üzerine, sivillerden uzaklaştıktan sonra gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildi.

1999 YILINDA TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILDI

Sinan Mirhan kod adlı Dalokay Şanlı'nın örgüte 1999 yılında Yunanistan'dan katıldığı tespit edildi. Şanlı'nın Türkiye'de gerçekleştirilmesi planlanan sabotaj, suikast ve fedai türü eylemlerde yer alacak terör örgütü mensuplarının yetiştirildiği, eylem talimatlarının verildiği Apollo Akademileri yönetiminde de yer aldığı belirlendi.

Örgütün istihbarat yapılanmasının öne çıkan yöneticileri arasında yer alan Şanlı'nın PKK/KCK güdümünde aşırı sol terör örgütlerinin katılımıyla oluşturulan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) içindeki silahlı örgütlerle birlikte Türkiye metropollerine yönelik planlanan eylemlerin organizatörü olduğu da öğrenildi.

'ATEŞİN ÇOCUKLARI' EYLEMLERİNDE DE SORUMLU

Türkiye'de yaz aylarında gerçekleşen orman yangınlarıyla gündeme gelen 'ateşin çocukları' adlı oluşumun eylemlerini yönlendiren sorumlu düzeydeki örgüt mensubu olduğu belirlenen teröristin, KCK sözde yürütme konseyinin en genç üyelerinden biri olarak Almanya ve Belçika sorumluluğu gibi görevlerin yanı sıra, KCK Avrupa Meclisi Yürütme Kurulu Üyeliği, KCK Avrupa Yürütmesi Sözcülüğü ve KCK Avrupa Mali Sorumluluğu gibi örgütün yurt dışı ayağındaki en kritik görevleri üstlendiği belirtildi.

Fransa'daki mal varlıkları Avrupa Birliği yaptırımları kapsamında dondurulan Şanlı'nın 2016 yılında Irak'a geçtikten sonra örgütün silahlı kanadında hızla yükseldiği bildirildi.

Son Dakika Güncel Son Dakika: Kırmızı bültenle aranan eylem hazırlığındaki PKK/KCK'lı terörist etkisiz hale getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • haso: SIRADA BUNLAR VAR GALİBA.KÖKÜNÜZ KAZINACAK 72 4 Yanıtla
  • Acımayın: Sağ getirmeyin kanımıza dokunuyor. Allah aşkına. Karayılan başını deliğinden çıkardığı gün senide etkisiz hale getirecez. 54 3 Yanıtla
  • Uygun bir çalışma: Bende sandım Karayılan yakalandı.Neyse buda idare eder.Soylari kurusun pisliklerin. 42 10 Yanıtla
  • CENGİZHAN: Bu ite her tarafından ateş doldurun cehenneme odun olsun ateşi bol olsun inşaallah diğerleri sizin sonunuzda bu domuz gibi olacak inşaallah 42 9 Yanıtla
  • Murat çil : Ohhh ateşi bol olsun 41 8 Yanıtla
  • Dunyali: ALLAH turkiyeye yardim etsin hainlere olum.... 39 3 Yanıtla
  • Vatandaş : Tiplerinde meymenet yok rabbim devletimize zeval vermesin Allahım bütün askerlerimizi korusun inşallah 40 2 Yanıtla
  • Taso: İnşallah sırada ekmeğimizi yiyip hainlik eden meclisteki parçalarına gelir 32 2 Yanıtla
  • Altan Berk : Fotoğraftaki köpekler ne zaman geberecekler 28 2 Yanıtla
  • .: Hepsi er geç toprağın altını boylayacak, Aslanların pençelerine sağlık. 25 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Batman'ın İkiköprü beldesi lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı
    13:09 Batman'ın İkiköprü beldesi lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı

    Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde, belediye tarafından yapılan çalışmalar sonucunda caddeler lale motifli aydınlatmalarla ışıklandırıldı. Beşiri Kaymakamı ve İkiköprü Belde Belediye Başkan vekili Muhammed Yılmaz, yapılan çalışmaların beldeye büyük bir değişim getirdiğini ve İkiköprü'yü mutlu insanların yaşadığı bir belde haline getirmek için çalıştıklarını belirtti.

  • Ardahan'da Bahar Mevsiminde Yağan Kar Erimedi
    13:07 Ardahan'da Bahar Mevsiminde Yağan Kar Erimedi

    Ardahan'da bahar mevsiminde yağan kar, havaların soğuk seyretmesi nedeniyle erimedi. Kentte ilkbahar mevsiminin ilk ayı olan mart ayı boyunca yoğun kar etkili oldu. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında seyrettiği şehir, beyaz örtüyle kaplı bulunuyor. Mart ayının son günlerinde de soğuk seyreden hava nedeniyle il merkezindeki kar erimedi. Karla kaplı Ardahan Üniversitesi kampüsünde ise 'kara kış'ı aratmayan manzaralar oluştu.

  • Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Manisa'da oy kullanacak
    13:07 Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Manisa'da oy kullanacak

    31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de memleketi Manisa'da ilk kez Genel Başkan olarak oy kullanacak. Ankara'da 8, İstanbul'da Erdoğan dışında 2 siyasi parti lideri sandığa gidecek.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'ni Ziyaret Etti
    13:07 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'ni Ziyaret Etti

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk İlçe Terminali'nin Mayıs ayında açılacağını belirterek, yeni terminalin Selçuk'a turizm pastasından aldığı payı büyüteceğini söyledi.

  • Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    13:04 Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nde 'Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı' düzenlendi. İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder'in yanı sıra müdür yardımcıları ve sıralı amirlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda seçim güvenliği ve seçim tedbirleri konuları ele alındı. Toplantıda, seçim günü oy verme ve oyların sayımları süreçlerinde emniyet ve asayişin sağlanması için alınan tedbirler görüşüldü ve istişareler yapıldı.

  • Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu
    13:04 Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu

    Denizli'de yapılacak olan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kurulacak 2 bin 632 sandıkta 800 bin 548 seçmen tercihini yapacak. İlçelere göre açıklanan rakamlara göre, toplamda 2 bin 631 sandıkta 800 bin 548 vatandaş oy kullanacak.

  • Fatih'te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını defalarca bıçakladı
    13:03 Fatih'te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını defalarca bıçakladı

    Fatih'te iki arkadaş arasında alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sırasında saldırgan, arkadaşını defalarca bıçakladı. Yaralı hastaneye kaldırılırken, olayın güvenlik kamerasına yansıyan anları dehşet vericiydi.

  • Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz
    13:03 Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da deprem çilesinin bitmesi ve trafik sorununun gündemden kalkması için karar vereceklerini söyledi. Kurum, inanç özgürlüğüne sahip çıkacaklarını ve belediyecilik hizmetlerinden herkesin eşit ve adil yararlanmasını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, depreme hazır bir İstanbul için çalışacaklarını vurguladı.

  • Bursa'da villada yangın ve patlama: 1 ölü, 1 ağır yaralı
    13:03 Bursa'da villada yangın ve patlama: 1 ölü, 1 ağır yaralı

    Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir kişi hayatını kaybederken, villada bahçıvanlık yapan bir kişi ağır yaralandı. Polis ve itfaiye geniş çaplı soruşturma başlattı.

  • Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen dilenci suçüstü yakalandı
    13:03 Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen dilenci suçüstü yakalandı

    Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen ve yaşlı gibi görünmek için kıyafetlerini değiştiren 40 yaşındaki dilenci, zabıta ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Dilenci, 2 saat içinde bin 595 TL topladı.

  • KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlattı
    13:03 KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlattı

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlatmak için Kuaförlük Kursu düzenledi. Kursiyerler öğrencilerin saçlarını kesip, saç bakımı yaparken hijyen kitleri de hediye edildi.


Advertisement