Son Dakika | KKTC'de hükümet kurmakla görevlendirilen UBP Genel Başkanı Sucuoğlu, görüşmelere başladı - Son Dakika
Güncel

Son Dakika | KKTC'de hükümet kurmakla görevlendirilen UBP Genel Başkanı Sucuoğlu, görüşmelere başladı

Son Dakika | KKTC\'de hükümet kurmakla görevlendirilen UBP Genel Başkanı Sucuoğlu, görüşmelere başladı

Son dakika haberler... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın hükümet kurmakla görevlendirdiği Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, Cumhuriyet Meclisinde temsil edilen siyasi partilerle görüşmelere başladı.

02.11.2021 23:32  Güncelleme: 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın hükümet kurmakla görevlendirdiği Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, Cumhuriyet Meclisinde temsil edilen siyasi partilerle görüşmelere başladı.

UBP Genel Başkanı Sucuoğlu ve beraberindeki heyet, ilk ziyaretini Halkın Partisi'ne (HP) yaptı.

Sucuoğlu, HP Genel Başkanı Kudret Özersay ile görüştü.

Açıklama yapan Sucuoğlu, siyasi partilerle görüşmeleri tamamladıktan sonra bu akşam veya en geç yarın sabah bazı şeylerin netleşeceğini söyledi.

Sucuoğlu, "Hem kurulacak hükümet modeli, hem de seçim tarihi aşağı yukarı netleşir diye düşünüyoruz. Bunların netleşmesinin ardından pazartesi mecliste gereken adımların atılabileceğine inanıyoruz." dedi.

HP ile alternatif hükümet modellerini görüştüklerini kaydeden Sucuoğlu, erken seçim hükümeti kurulması konusunda hem fikir olduklarını söyledi.

Sucuoğlu, soru üzerine, teknokrat hükümetine de sıcak bakmadıklarını belirtti.

Özersay ise, mecliste temsil edilen partilerin çoğunluğunun oluşturacağı geniş tabanlı hükümet modelinden yana olduklarını ve bunu önerdiklerini kaydederek "Murat ettiğimiz şey, memleketin bir an önce erken seçime gitmesi ve politik iradenin yenilenmesidir." dedi.

Sucuoğlu, daha sonra Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile görüştü.

TDP ile görüşmenin olumlu geçtiğini ifade eden Sucuoğlu, erken seçim tarihinin netleşmesi ve erken seçime kadar nelerin yapılması gerektiğinin bugünkü toplantıda ele alındığını kaydetti.

Sucuoğlu, erken seçime kadar Meclis alt komitelerinden oy birliğiyle geçen yasa tasarılarını meclisten bir an önce geçirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, hafta sonuna kadar hükümet çalışmalarını tamamlamayı ve Bakanlar Kurulu'nu oluşturmayı planladıklarını vurguladı.

Özyiğit ise, ülkenin bir seçime gebe olduğuna işaret ederek, UBP heyetiyle bugün yaptıkları toplantıda bu konudaki görüş ve düşüncelerini paylaştıklarını aktardı.

UBP Genel Başkanı Sucuoğlu, sonrasında Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu'nu ziyaret etti.

Sucuoğlu, erken seçimin 9 Ocak 2022'de olabileceğinin ortaya konulduğuna işaret ederek, "Erken seçim tarihi konusunda zamanlama açısından bir sıkıntı olabilir. Ancak en önemlisi, bu 2 aylık süreçte kurulacak olan yeni hükümetle Meclis'te bekleyen yasaların değerlendirmesidir." dedi.

Ataoğlu ise, erken seçimin en erken sürede yapılması konusunda hemfikir olduklarını dile getirdi.

CTP "bir an önce erken seçim" istiyor

Sucuoğlu, daha sonra Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Sucuoğlu, meclisin miadını doldurduğuna inandıklarını belirterek, erken seçim tarihinin en erken zamanda ortaya çıkması yönünde görüş paylaştıklarını ifade etti.

Erhürman ise, CTP olarak "bir an önce erken seçim" dediklerini ve CTP'nin herhangi bir hükümet formülünün içinde olmadığını kaydetti.

Sucuoğlu, son olarak Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ve Millet Partisi'ni ziyaret ederek, temaslarını tamamladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, 1 Kasım'da hükümeti kurma görevini Sucuoğlu'na vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son Dakika | KKTC'de hükümet kurmakla görevlendirilen UBP Genel Başkanı Sucuoğlu, görüşmelere başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti
    18:37 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı
    18:29 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, olayın şüphelilerinin yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, Bulancak esnafına ve olayda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi
    18:27 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kapılarının ve gönüllerinin her zaman millete açık olduğunu söyledi

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, seçildiği günden bu yana vatandaşları ve STK temsilcilerini kabul ederek, herkese eşit hizmet edeceklerini vurguladı. Başkan Kurnaz, İlkadım'ı gurur duyulan bir ilçe haline getirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.


Advertisement