Koronadan ölen vatandaşın ölmeden önceki son videosu: Ben geç kaldım, sizler sakın kalmayın - Son Dakika
3.Sayfa

Koronadan ölen vatandaşın ölmeden önceki son videosu: Ben geç kaldım, sizler sakın kalmayın

Çorum'da koronavirüse yakalanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata gözlerini yuman vatandaşın ölmeden önce çekilen videosu ortaya çıktı. Videoda talihsiz vatandaşın "Ben geç kaldım, sizler sakın kalmayın" şeklindeki sözleri dikkat çekiyor.

14.09.2020 13:16  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da koronavirüse yakalanan PTT emeklisi Yaşar Ünal (62), tedavi gördüğü hastanede yaşama tutunamadı. 20 günlük tedavi sürecinde Ünal'ın, yoğun bakım servisine alınmadan önce kendi cep telefonuyla kaydettiği videoda insanlara "Allah bunu kimsenin başına vermesin. Ben geç kaldım, sizler sakın kalmayın" diyerek çağrıda bulunduğu ortaya çıktı.

Çorum Buharaevler Mahallesi'nde yaşayan PTT Müdürlüğü'nden emekli evli ve 2 çocuk babası Yaşar Ünal geçen ay, öksürük ve ateş şikayetiyle Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Ünal'a yapılan koronavirüs testi sonucu pozitif çıkınca hastanenin yataklı serviste tedaviye alındı. Durumu ağırlaşınca yoğun bakım servisine kaldırılan Ünal, 12 günlük tedavisinin ardından entübeye alındı. Ünal, 5 gün entebede kaldıktan sonra 10 Eylül günü hayata tutunamayarak yaşamını yitirdi. Koronavirüse yenik düşen Ünal, ailesinin katılımın az olmasına hassasiyet gösterdiği cenaze töreniyle toprağa verildi.

ÖLMEDEN ÖNCE GÖRÜNTÜ ÇEKİP UYARDI

Ailesi, defin işlemlerinin ardından kontrol ettiği cep telefonunda Ünal'ın yoğun bakıma alınmadan hemen önce kendi cep telefonuyla kaydettiği, insanları Kovid-19'a karşı tedbirli davranmaya davet eden bir video olduğunu fark etti. Aile fertleri; babalarının sözlerinden etkilendikleri görüntüyü, insanların dikkatini salgına çekmek amacıyla sosyal medya hesaplarından paylaştı. Hayatını kaybeden Ünal'ın videosunda 'Bugün hastanedeki üçüncü günüm ve kötüyüm. Nefes almakta zorlanıyorum. Ateşim çıkıyor tekrar düşürüyorlar. Tansiyonum çıkıyor, öksürüğüm hiç durmadı. Allah bunu kimsenin başına vermesin. Ben geç kaldım, sizler sakın kalmayın. Herkese teşekkür ederim" ifadeleri yer alıyor.

''KURALLARA DİKKAT EDERDİ''

Koronavirüse yenik düşen Ünal'ın oğlu Muharrem Ünal, babasının zor nefes alırken dahi insanlara yardımcı olmaya çalıştığını söyledi. Babasının beslenmesine dikkat ettiğini, salgınla mücadele kurallarına dikkatle uyduğunu belirten Muharrem Ünal, "Babaannemin ilaçlarını almak için eczaneye gitmiş, döndüğünde 'Eczane çok kalabalık, herkes öksürüyor, hapşırıyor.' demişti. Birkaç gün sonra koronavirüs testinin pozitif çıktığını öğrendik. Hastanede 3 gün serviste, 12 gün yoğun bakım ünitesinde, vefatından önceki son 5 gün de entübe haldeydi. Geçen hafta perşembe akşamı da Hakk'ın rahmetine kavuştu. Videoyu ise serviste iken, yoğun bakıma yatmadan hemen önce çekmiş." dedi.

Koronavirüse yakalandı, ölmeden önce; Ben geç kaldım, sizler sakın kalmayın

''BU HALDEYKEN BİLE İNSANLARI UYARMIŞ''

Babasının videoda herkese çağrıda bulunup teşekkür ettiğine dikkat çeken Muharrem Ünal, "Dolayısıyla videodaki uyarı sadece bize değil bütün insanlara. Orada hiç isim vermeden, bütün insanlara kendi yaşadığı sıkıntıları göstermek adına, herkesin kurallara uyması, kimsenin geç kalmaması adına çekmiş olduğu bir video olduğunu düşünüyorum. Babam bu haldeyken bile diğer insanları uyarmak adına böyle bir video çekmiş. Biz de insanların dikkatini çekmek adına videoyu paylaşıyoruz" diye konuştu.

Koronavirüse yakalandı, ölmeden önce; Ben geç kaldım, sizler sakın kalmayın

''CENAZEYE 'KİMSE GELMESİN' DEDİK''

Akrabalarının cenaze törenine katılmasına engel olduklarını da kaydeden Muharrem Ünal, "Maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. 'Bana bir şey olmaz' diye düşünmeyelim. Bunun genci yaşlısı yok. Babam 62 yaşında, kronik rahatsızlığı olmayan, spor yapan, düzenli beslenen, kendine dikkat eden bir adamdı. Babam bile virüse yakalanıp, sonucunda hayatını kaybedebiliyorsa herkes bu virüse yakalanabilir. Lütfen dikkat edelim. Artık bu cenaze törenleri, düğünleri, sosyal mesafeyi ortadan kaldıran bütün merasimleri bırakalım. Babamızın cenazesinde kendi akrabalarımıza aynısını söyledik. Biz de istiyoruz insanlarla yan yana olalım, acımızı paylaşalım ama biz babamızı bu yüzünden kaybettik. Bu nedenle cenazeye 'kimse gelmesin' dedik. Vefat ettiği akşam hastaneye gelen dostlar için de aynısını söyledik. Bunu biz yaşadık, başka kimse yaşamasın. Lütfen kurallara uyalım? ifadelerinde bulundu.

Koronadan ölen vatandaşın ölmeden önceki son videosu: Ben geç kaldım, sizler sakın kalmayın
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Koronadan ölen vatandaşın ölmeden önceki son videosu: Ben geç kaldım, sizler sakın kalmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Pınar: Allah rahmet eylesin.allah razı olsun iyi insan 21 0 Yanıtla
  • Messiciyiz: Abi bu virus heryerde .çinli terorisler cok guclu virus uretti istedikleri gibi dunyaya yaydilar. Katlediyor insanligi 19 0 Yanıtla
  • Yazık: İşte mutlu bir aileye daha ateş düşmüş sorumsuz insanlar hala daha maske takmayın karantinada gezin sevdijkeeinizin başına döner solaşıe gelirse ama tahminimce bunuda umur etmezsiniz siz bu kafayla yazık çok yazık bu kadarmı zor iki lastik kulağa geçen bir bez parçası bu önem veemediğiniz şey binlerce hatta onbinleece insanın hayatını kurtarıyor bilim adamları diyorki öaske aşı ile aynı etki diyor anlayın artık anlatın artık anlayın arrık size bir kaç kez yazmayınca anlayamıyorsunuz bu kadar cahil kafa cahili olmayın 18 0 Yanıtla
  • KDZ.EREĞLİLİ: Allah Rahmet Eylesin ...... 15 0 Yanıtla
  • Memet : Çin denen pislik ülke yerin dibine bat inşallah. 14 1 Yanıtla
  • EGEMEN: Allah rahmet eylesin, mekanı ebedi cennet olsun inşaallah. 14 0 Yanıtla
  • _ide@list_: Allah rahmet eyleye. 13 0 Yanıtla
  • BRAVO: ALLAH RAHMET EYLESİN... GİDERKEN BİLE HALKINA BİR ŞEKİLDE ÖĞÜT VERİYOR... 13 0 Yanıtla
  • Ali : Allah rahmet eylesin.Buraya kadarmış. 13 0 Yanıtla
  • ada: eczane cami bunlarda riskli malesef başınız sağolsun.. 10 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi
    11:00 Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi

    Ankara'da Beypazarı ilçesinde bulunan bir apartman otoparkında bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başlayan otomobil, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Ancak araç alevlere teslim olmuş ve kullanılamaz hale gelmiştir. Yangın çevredekilerin panik yaşamasına neden olmuştur.

  • Giresun'da Polis Aracı Kaza Yaptı: 2 Polis Yaralandı
    10:59 Giresun'da Polis Aracı Kaza Yaptı: 2 Polis Yaralandı

    Giresun'un Espiye ilçesinde polis kontrolünden kaçan şüpheli aracı takip eden polis aracı kaza yaptı. Kazada 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Yaralı polis memurları hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bursa'da Kaçan Şüpheli Şahıs Güven Timleri Tarafından Yakalandı
    10:59 Bursa'da Kaçan Şüpheli Şahıs Güven Timleri Tarafından Yakalandı

    Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri Büro Amirliği ekipleri, şüpheli bir şahsı durdurmak istedikleri sırada kaçması üzerine kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 1 kilometrelik kovalamacanın ardından şüpheli şahıs, Güven Timleri'nin amansız takibi sonucu yakalandı. Şüphelinin 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu için kaçtığı öğrenildi.

  • Bayburt'ta kaybolan büyükbaş hayvanlar drone ile bulundu
    10:59 Bayburt'ta kaybolan büyükbaş hayvanlar drone ile bulundu

    Bayburt'un Kop köyünde besicilik yapan Halil İbrahim Albal'ın kaybolan 4 büyükbaş hayvanı, jandarmanın drone takibiyle bulundu. Jandarma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmalarının 3'üncü gününde Kop Dağı eteklerinde bulunan hayvanlar, sahibine teslim edildi.

  • Gaziantep'te İslahiye'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
    10:58 Gaziantep'te İslahiye'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele kapsamında İslahiye ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, izinsiz kazı yaptığı tespit edilen 3 şahsı suçüstü yakaladı. Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Magandalar balkonda asılı bulunan sepeti nişangah olarak kullanmış
    10:54 Magandalar balkonda asılı bulunan sepeti nişangah olarak kullanmış

    Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan bir vatandaş, sepetindeki deliği ve yerde bulunan mermi çekirdeğini fark edince şoke oldu. Olayın ardından polise haber veren vatandaş, insanların daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

  • Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti
    10:53 Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz halde bulunan 8 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından tahkikat başlatıldı.

  • Sultangazi'de At Kesimi Yapıldığı İhbarı Üzerine Baskın
    10:52 Sultangazi'de At Kesimi Yapıldığı İhbarı Üzerine Baskın

    Sultangazi'de at kesimi yapıldığı ihbarı üzerine polis ve zabıta ekipleri harekete geçti. Baskında at eti ve sakatatları ele geçirildi, 3 at ise ahırda bulundu.

  • Kartepe'de Yaya Geçidinde Kaza: Bir Kişi Tırın Altında Kaldı
    10:51 Kartepe'de Yaya Geçidinde Kaza: Bir Kişi Tırın Altında Kaldı

    Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, yaya geçidinde ilerleyen bir tırın çarpması sonucu bir kişi tırın altında kaldı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan kişi hastaneye sevk edildi. Kaza saatler arasında şehir içi trafiğine çıkan tır sürücüsüne para cezası uygulandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde Veri Sızıntısı: Polis Memuru ve İki Polis Adliyeye Sevk Edildi
    10:50 Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde Veri Sızıntısı: Polis Memuru ve İki Polis Adliyeye Sevk Edildi

    Bitlis Emniyet Müdürlüğüne ait çeşitli verileri sosyal medya platformu 'X' üzerinden 'BombacıMülayim01' adıyla açtığı hesaptan paylaşan polis memuru V.K. ile Bitlis'te görevli diğer iki polis adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçen şüpheliler, daha sonra Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli gözetiminde Bitlis Adliyesine getirildi.

  • Bilecik'te Hırsızlık İhbarı Üzerine Yakalanan Şüpheli Şahıs Laptop ve Sırt Çantasıyla Yakalandı
    10:50 Bilecik'te Hırsızlık İhbarı Üzerine Yakalanan Şüpheli Şahıs Laptop ve Sırt Çantasıyla Yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, evden hırsızlık ihbarı üzerine harekete geçti. Olay yerine giden ekipler, kısa sürede şüpheli şahsı yakalayarak, çalınan 1 adet laptop ve sırt çantasını sahibine iade etti. Şüpheli şahıs, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.


Advertisement