Son Dakika: Okullarda yüz yüze eğitim 21 Eylül'e kadar ertelendi - Son Dakika
Güncel

Son Dakika: Okullarda yüz yüze eğitim 21 Eylül'e kadar ertelendi

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısı sonrası okullar için verilen son kararla ilgili açıklama yaptı. Okulların 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını belirten Bakan Selçuk, "Yüz yüze eğitim 21 Eylül'de kademeli olarak başlayacak" dedi.

12.08.2020 20:35  Güncelleme: 01:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs Bilim Kurulu bu kez 2020- 2021 Eğitim Öğretim Yılı için toplandı. Toplantının ardından tavsiye kararlarını açıklayan Sağlık Bakanı Koca, "Yüz yüze eğitim en az 1 ay ertelenmeli" dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim modeliyle 2020-2021 eğitim ve öğretim sezonunun başlayacağını belirterek, yüz yüze eğitime 21 Eylül'de kademeli olarak geçileceğini ifade etti.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK"

Bakan Selçuk, Bilim Kurulu toplantısının ardından okullar için verilen son kararla ilgili açıklama yaptı. "2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle okullar açılacak, 21 Eylül'de seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitim başlayacak" diyen Bakan Selçuk, "Okullarımızı açtığımızda öğrencilerimize, öğretmenlerimize, personele, servis sürücülerine varana kadar herkesin sağlık durumları, test kodlarıyla takip altında olacak. Gerekli önlemler alınacak" ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN KILAVUZLAR HAZIRLANDI

Servislerde, okul bahçesi girişinde maske ve benzeri standartların kılavuz çerçevesinde belirlendiğini hatırlatan Bakan Selçuk, "Öğrenci ve öğretmenlerimiz ve velilerimiz için rehber ve kılavuzlar hazırladık. Bunların ne şekilde uygulanacağının ayrıntısını da devam ettireceğiz" dedi.

"İKİ BİN DENETMEN ŞU AN SAHADA"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin teneffüste neler yapacağı konusunda hazırlanan kılavuzun yakın zamanda açıklanacağını belirterek, "Maske temin edilecek. Okullarımızın uyması gereken hijyen standartları konusunda birtakım kılavuzları daha önce de hazırlamıştık. Bu standartlar nasıl denetlenecek? 2000 denetmenimiz şu anda sahada ve okullardadırlar" diye konuştu.

Bakan Selçuk konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilelerimiz için hazırlanan bu kılavuzun takibi devam edecek. Okulun ilk haftasında özel bir uyum çalışmalarımız olacak. Okulların hijyenini sağlamak için temizlik ve personel alımları devam ediyor. Bu personelin sayısında artışa gitmiş bulunuyoruz. Okullarla ilgili herkesin sağlık durumu HES kodları marifetiyle kontrol altında tutulacak.

"İHTİYAÇ KALEMLERİ TEK TEK ÇIKARILDI"

Okullarımızla ilgili ihtiyaç kalemleri tek tek çıkarılmıştır, bunların takibi de devam ediyor. Okullarımıza mali destek vermek ve diğer teknik destekleri sağlamak için gereken planlamaları yaptık."

BAKAN KOCA: YÜZ YÜZE EĞİTİM EN AZ 1 AY DAHA BAŞLAMAMALI

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından okulların başlamasıyla ilgili önerisini paylaştı. Yüz yüze eğitimin en az 1 ay daha başlamaması gerektiğini ifade eden Bakan Koca, "Gerekirse online yapılması, yüz yüze eğitime kademeli geçilmesi yönünde" dedi.

Son Dakika: Okullarda yüz yüze eğitim 21 Eylül\'e kadar ertelendi

Son Dakika Güncel Son Dakika: Okullarda yüz yüze eğitim 21 Eylül'e kadar ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • bol keseden sallamak kolay: Herkes okullar açılsın, yeter çocukları evde tutamıyoruz diyor; hatta öğretmenlere dahi yükleniyor fakat ne hikmetse büyük bir çoğunluk ne maske ne mesafe ne de hijyen kurallarına uyuyor! Eğer normale dönmek istiyorsak bilhassa okullarımız eskisi gibi olsun diyorsak her alanda salgın sürecine dikkat edelim bu sorumluluğu birlikte paylaşalım! Yoksa hep öğretmenlerden, idarecilerden, yöneticilerden tek taraflı bir şeyler bekleyerek bu iş çözülmez! burda bol keseden atanlar kurallara uymayanlar! 57 7 Yanıtla 80 milyon dışarda: 80 milyon gibi biz de 3 aydır dışardayız, okul açılmasa da çocuklar zaten okuldan farksız her yerde. Tedbir olacaksa toptan olmalı taksitle değil. Okuldan başka diğer kapalı alanlarda virüs yok mu, yoksa bu virüs çok kültürlü olduğu için okulda mı oturuyor??? 17 10 Zaten okulda gibiyiz: Zaten okuldaki gibi yanyana dipdibe içiçeyiz son 3 aydır, ama vakalar trafik kazalarından fazla değil. Yani maske takmak ile ilgili değil. Hızlı yayılan bir virüs olsa 3 aydır yayılırdı, ama herhangi bir hastalıktan farksız bir tablo var. Saçma olan okulu kapatıp diğer her yeri açık tutmak. Kapalı olacksa her yer kapalı olmalı, virüs sadece okulda mı? Çözüm olarak okullar açılır, isteyen gönderir isteyen online eğitim alır, kimse hak kaybına uğramaz. 7 8 bol keseden sallamak kolay: sürekli kapalı ortamda yani sınıfta kalmakla dışarıda kalmak aynı mı? mesela sen günlük düzenli şekilde avmye gidip sabah 8 den 12ye kadar bekliyor musun? ya da dışarıda kalmakla kapalı okul ortamında kalmak aynı mı? diyoruz ki içeride de dışarıda da herkes kurala uysun ki her şey normale dönsün ama hep suç arayarak yok herkes dışarıda yok orda öyleyse burda böyle diyerek ne elede edebiliriz? şimdi geris sokağa çıkma yasağı gelse ona da kılıf uydurursunuz ama ne hikmetse kimse öz eleştiri yapmaz 9 0 .: Tabi canım düğünde yapın maskeyide indirin grip gibi de deyin yeterki hayat bozulmasın.iyide bu şekil nasıl olacak.sınıfların 40 kişi olduğundan iki okulun bir bina olduğundan zorluğun ne yaptığını bilemeyen bir yaş aralığı olduğundan çocukların hep boğuşup oyun oynadığından el yıkamadığından falan haberleri yok.olsada yok.vakaları düşürelim denmiyorda. 0 0
  • Eğitime darbe: Her yer açıkken okulların kapalı olması, okulların açılmayıp eğitime büyük darbe anlamına gelir. Mantıklı olan okullar kapalıyken diğer tüm sosyal alanların da kapalı olması. Yoksa bu manzara değişmeyecek ve okullar hiç açılmayacak. Cahil nesil yetiştirilmesine katkı sağlanmış olacak. 32 13 Yanıtla Cahilce yorumlar: Dersanecisin sanırım otuz milyonluk kitlenin aynı anda okula dolması ile sosyal alan bir tutuyorsun hangi sosyal alan binlerce kişiyi bir binada topluyor sinema yasak mesela okulda sinema gibi düşün on metrekare alanda onlarca çocuk saatlerce ders görecek anne baba servis gelecek gidecek hangi sosyal alanda bu kadar risk var örnek ver.Cahilce sırf ak parti muhalefeti yapayım diye konuşmayın 0 1 Cahile cevap: 3 aydır her yer hıncahınç dolup taşıyor ama yayılan bir şey yok. Bu bir gerçek. Bu gerçeği görenler zaten herkes gibi dışarda her yerde olan çocukların okulda da olmasını istiyor. İstemeyen göndermez TVden izler, isteyen gönderir kimse hak kaybına uğramaz. Biz aylardır her yerdeyiz, 3 aydır geçen yıllardan farksız yaşıyoruz, yayılan bişey olsaydı yayılırdı, günde milyonlarca vaka binlerce ölüm olurdu ama trafik kazalarından veya diğer hastalıklardan farksız bir manzara var. Korku kötü bişey tabi 0 0
  • Her yer açık okul kapalı: Her yer açık okul kapalı, bu ne nane bu ne turşu. 32 13 Yanıtla Cahilce yorumlar: her yer okul kadar riskli değil otuz milyondan bahsediliyor bir binada bin öğrenci veli anne baba ekle bakalım hangi yer bin kişilik ve bu kadar riskli 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement